Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Πώς θα προστατευτώ από τα εγκαύματα του ήλιου;


Σίγουρα η ηλιακή ακτινοβολία στις μέρες μας κρύβει κινδύνους και μάλιστα φορές σοβαρότατους.

Σε μια χώρα ευλογημένη σαν και την δική μας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε αυτούς.

Το φως του ήλιου μας βοηθά να έχουμε καλύτερη διάθεση και να αισθανόμαστε υγιείς.
Για  τους ανθρώπους που έχουν αρθρίτιδα, η ζεστασιά του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το σωματικό πόνο.  

Πολλοί άνθρωποι, επίσης, πιστεύουν πως το μαύρισμα κάνει το πρόσωπο μας να δείχνει νεότερο και υγιές. Το ηλιακό φως, όμως, μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα προκαλώντας άμεσα προβλήματα, καθώς και προβλήματα που μπορεί να αναπτυχθούν χρόνια αργότερα.

Τι είναι το ηλιακό έγκαυμα;

Το ηλιακό έγκαυμα είναι η βλάβη του δέρματος από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία του ήλιου.


Τα περισσότερα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν ήπιο πόνο και ερυθρότητα, αλλά επηρεάζουν μόνο την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος (πρώτου βαθμού έγκαυμα). Όταν το δέρμα γίνεται κόκκινο του  μπορεί να σας πονέσει όταν το αγγίζετε.

Αυτά τα ηλιακά εγκαύματα είναι ήπια και συνήθως  αντιμετωπίζονται στο σπίτι.

Όταν το δέρμα είναι κόκκινο και σας πονάει, πρήζεται και εμφανίζει φουσκάλες, σημαίνει ότι τα βαθιά στρώματα του δέρματος και οι νευρικές απολήξεις έχουν καταστραφεί (δευτέρου βαθμού έγκαυμα).

Αυτό το είδος του εγκαύματος είναι συνήθως πιο επώδυνο και παίρνει περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί.


Άλλα προβλήματα που εμφανίζονται μαζί με το ηλιακό έγκαυμα:
-Η θερμοπληξία ή άλλη θερμική ασθένεια που σχετίζεται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. -Αλλεργικές αντιδράσεις στην έκθεση στον ήλιο,  στα αντηλιακά προϊόντα, ή στα φάρμακα. -Προβλήματα όρασης, όπως η μειωμένη όραση,  μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Τα μακροχρόνια προβλήματα που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο:

-Αυξημένη πιθανότητα για καρκίνο του δέρματος. -Αύξηση του αριθμού των έρπητων. -Αύξηση προβλημάτων όπως ο λύκος. -Καταρράκτης, από τη μη προστασία των ματιών από το άμεσο ή έμμεσο φως του ήλιου.

-Αλλαγές στο δέρμα, όπως οι προωρες ρυτίδες ή οι καφέ κηλίδες.

Πόσο εύκολα μπορεί να πάθει κανείς ηλιακό έγκαυμα;
Ο τύπος του δέρματός μας επηρεάζει το πόσο εύκολα μπορεί να καούμε από τον ήλιο. Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα, φακίδες στο πρόσωπο, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και μπλε μάτια συνήθως παθαίνουν εύκολα ηλιακό έγκαυμα.


Η ηλικία μας επηρεάζει, επίσης, το πώς το δέρμα μας αντιδρά στον ήλιο.

Το δέρμα των παιδιών ηλικίας κάτω των  6 ετών και ενήλικες ηλικίας άνω των 60 είναι πιο ευαίσθητοι στο φως του ήλιου.

Ποιοι παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξη ηλιακού εγκαύματος;
-Η ώρα της ημέρας. Είναι πιο πιθανό να πάθετε έγκαυμα μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες.


-Το αν είστε κοντά σε ανακλαστικές επιφάνειες, όπως το νερό, η λευκή άμμος, το σκυρόδεμα, το χιόνι και ο πάγος.

Όλα αυτά αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα.

-Η εποχή του. Η θέση του ήλιου στις μέρες του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσουν πιο σοβαρά ηλιακά εγκαύματα.

-Το υψόμετρο. Είναι πιο εύκολο να καείτε από τον ήλιο σε υψηλότερα υψόμετρα, επειδή υπάρχει λιγότερη από τη γήινη ατμόσφαιρα για να μπλοκάρει το φως του ήλιου. Η UV έκθεση αυξάνεται περίπου 4% για κάθε 300μέτρα αύξηση στο υψόμετρο.

Προληπτικά μέτρα:
-Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. -Μην παραμένετε στον ήλιο πάρα πολύ ώρα. -Χρησιμοποιείτε αντηλιακά και να φοράτε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας.


-Εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να επιδεινωθούν  από την έκθεση στον ήλιο, θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το σχόλιο μας:

Χρύσες οι συμβουλές που προαναφερθήκαν, όμως για εμάς και εδώ η φύση έχει προβλέψει την λύση.

Σε ένα σωστό οργανισμό που όλες του οι λειτουργίες είναι σε εγρήγορση θα παράγει έγκαιρα μελανίνη για να προστατευτεί το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αυτό έχει δυο προϋποθέσεις.

     I.        Εμείς ως άνθρωποι της σύνεσης να μην το παρακάνουμε.

   II.        Να έχουμε φροντίσει το δέρμα μας να λαμβάνει το οξυγόνο που απαιτεί με την καλή κυκλοφορία του αίματος, έτσι ώστε να λειτουργούν όλες του οι εκκρίσεις  καλά.

Δεν θα κουραστώ να το λέω πόσο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να επαναφέρουμε και να διατηρούμε όλες τις αρτηρίες, φλέβες και όλα τα τριχοειδή σε λειτουργία.

Αυτήν την προϋπόθεση θα την συναντάμε σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μα και του σώματος μας.

Καλή κυκλοφορία του αίματος απλοϊκά και για να γίνω κατανοητός σημαίνει:

      I.        Πλούσια θρέψη και οξυγόνο στα κύτταρα.

    II.        Καλή ανάπλαση των κυττάρων.

   III.        Καλή λειτουργία των ιστών.

  IV.        Καλή λειτουργία των επί μέρους και επί του συνόλου του οργανισμού.

    V.        Απομάκρυνση των βλαβερών τοξίνων από το σώμα μας.

  VI.        Διατήρηση της άμυνας του οργανισμού.

Μέγας αρωγός του ανθρώπου ακόμα μια φορά αποδείχτηκε η φύση με την ύπαρξη του Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano.

Δεν ονομάστηκε τυχαία ο βασιλιάς των βοτάνων και το βότανο της αιώνιας νιότης.

Η καθημερινή του λήψη με την όποια μορφή επιλέξετε περιορίζει την φθορά στο ελάχιστο του οργανισμού και του σώματος στα επίπεδα της φυσιολογικής.

Με Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano καθημερινά, σε επίπεδο πρόληψης  εξασφαλίζουμε  την θωράκιση του οργανισμού μας από αυτοάνοσες και μη παθογένειες.

Με Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, Cordyceps, Spirulina, Noni, Lions Mane, συνδυασμένα σωστά ως προς την πάθηση και την δοσολογία εξασφαλίζουμε επαναφορά στην υγεία και διατήρησης στο εξής σε αυτή χωρίς παρενέργειες και επιβαρύνσεις σε συκώτι, νεφρούς και ουροδόχο κίστη.

Κλινικά σήμερα έχει αποδεδειχθεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι τα:

     I.        Τα δραστικά συστατικά του Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano πέρα από την εξασφάλιση της μεταφοράς του οξυγόνου και των θρεπτικών και ιαματικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα του σώματος, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική, αναπλαστική, αντικαρκινική δράση.

   II.        Τα δραστικά συστατικά του  Cordyceps πέρα από την άριστη συνεργασία υπέρ της υγείας του ανθρώπου που έχουν με το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, ( Το ένα συμπληρώνει το άλλο ) εξασφαλίζουν την λήψη και μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα, ομαλοποιούν όλες τις εκκρίσεις των ενδοκρινών και εξωκρινών αδένων, ( Οιστρογόνα, τεστοστερόνη κτλ ) ενδυναμώνουν όλους τους μυς ( Γραμμωτούς και λείους ) και τέλος θεωρείται το ιδανικότερο φυσικό ιδιοσκεύασμα για αθλητές μεγάλων επιδόσεων.

  III.        Τα δραστικά συστατικά της Spirulina, είναι πλούσια σε χλωροφύλλη απαραίτητης για την αποκατάσταση και διατήρησης των θρεπτικών ιαματικών ουσιών από το λεπτό και παχύ έντερο, σε βιταμίνες, ίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ρύθμιση του μεταβολισμού.

 IV.        Τα δραστικά συστατικά του Noni, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και τονωτική δράση.

   V.        Τέλος τα δραστικά συστατικά του μοναδικού  Lions Mane είναι άριστα στην ανάπλαση των κυττάρων του νευρικού δένδρου, κύρια των νευρικών απολήξεων και καταπολεμούν την ύπαρξη και δημιουργία πλάκας. Ιδανικό ίαμα για την καταπολέμηση όλων των νευροφυτικών νοσημάτων.

Αυτό που απομένει σε εμάς να κάνουμε είναι να διαγνώσουμε το πρόβλημα και να εκμεταλλευτούμε τα δώρα της φύσης που έχουμε στα χέρια μας.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.Διαβάστε ακόμα:
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα