Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο
της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να ελέγχουν σημαντικά βήματα στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.
Τα συγκεκριμένα κύτταρα ονομάζονται περικύτταρα και μπορούν
να αποτελέσουν τον επόμενο στόχο
στη θεραπεία της νόσου.
 
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που καταδεικνύει πώς το αγγειακό σύστημα του εγκεφάλου συμβάλλει στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.
Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για τη νευροεκφυλιστική νόσο, οι ερευνητές μελετούν στη βάθος την παθολογία της ώστε να επιβραδύνουν την επιδείνωση των συμπτωμάτων.
Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι τα περικύτταρα μπορεί να καθορίζουν την παρουσία των βασικών ενδείξεων του Αλτσχάιμερ.
Τα περικύτταρα προστατεύουν το νευρικό σύστημα από επιβλαβή μόρια του αίματος.
Η νέα μελέτη παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν επίσης την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.
Έπειτα από πειράματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι βλάβες στο αγγειακό σύστημα μπορεί να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στάδια στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.
 


Πηγή: onmed.gr

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν οι έρευνες το πόσο σημαντικό είναι να στρέψουμε όλοι την προσοχή στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Στα αγγεία μας δηλαδή που είναι πιο ευάλωτα στην γήρανση, τους θρόμβους και τις τοξίνες
Από τα αγγεία θα τραφούν και τα εγκεφαλικά μας κύτταρα για να παρατηρηθεί η σωστή τακτική τους ανάπλαση που εν προκειμένου θα αποτρέψει έως επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer

Δεν θα κουραστώ να σας αναφέρω το πόσο σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση τους σε καλή κατάσταση είναι η καθημερινή έστω και ήπια σωματική  άσκηση και η διατροφή.
Τέλος πιστεύοντας ακράδαντα στην δύναμη της φύσης προτείνω ανεπιφύλακτα για την προστασία όλου του κυκλοφορικού ( Καρδιαγγειακού ) μας συστήματος τα προσαρμογόνα βότανα Ganoderma Lucidum & Cordyceps.

Έως στιγμής είναι τα μοναδικά ιάματα που κλινικά έχουν αποδείξει τον μηχανισμό δράσης τους, που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της καλής κυκλοφορίας του αίματος πριν ακόμα δράσουν σε δεκάδες άλλα νοσήματα που αναφέρονται.
Σημαντικό είναι και για τα δυο η παντελής έλλειψη παρενεργειών και ανεπιθύμητων δράσεων, πράγμα που τα καθιστά σημαντικά ακόμα και για την πρόληψη.  
Γνωρίσετε και τα δυο γιατί πραγματικά ο κάθε ένας μας έχει λογούς να τα λαμβάνει καθημερινά.
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα