Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Διαδικτυακές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.


Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας συμπαρασύροντας ακόμα και το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιεί αγορές αγαθών 
από αυτό.
Άγνωστα e-shop χωρίς ουσιαστικά έδρα και πατρίδα βρίσκουν το έδαφος πρόσφορο και εξαπατούν τον καταναλωτή.
Δέλεαρ πάντα οι χαμηλές τιμές από super προσφορές και ναι μεν όταν αναφέρονται σε είδη ρουχισμού το ρίσκο περιορίζεται στο να μην ανταποκρίνεται στην ποιότητα που διαφημίζει το e-shop που το πουλά, ή στην γνησιότητα του σήματος που αναφέρει, αλλά τι γίνεται όταν αναφέρεται σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, πράσινα φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά προσώπου σώματος ή ακόμα, ακόμα σε παιδικά είδη ? ( Παιδικές τροφές, βιταμίνες, ρούχα, παιχνίδια. )

Εδώ γενάτε μέγα πρόβλημα.
Τόσο τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, όσο και τα πράσινα φάρμακα, συμπληρώματα και καλλυντικά αν είναι ψεύτικα στην καλύτερη περίπτωση να μην έχουν δράση, όμως υπάρχει και η χειρότερη που είναι να μας προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μας εφιστά την προσοχή για τα προαναφερόμενα είδη που συμπεριλαμβάνουν απαγορευμένες ουσίες ( Έκδοχα, συντηρητικά κ.α. )
Ατυχώς υπάρχουν χώρες της ανατολής που από την μια δεν ελέγχουν τα διάφορα εργαστήρια που ασχολούνται με τα προαναφερόμενα είδη από την μια και από την άλλη αυτά τα εργαστήρια έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ακόμα και πανομοιότυπες συσκευασίας ξεγελώντας οπτικά ακόμα και έναν ειδικό.
Τα προϊόντα αυτά στο σύνολο τους τα πωλούν στο διαδικτυακά από e-shop βραχείας λειτουργίας και σε εξευτελιστικές τιμές.
Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρυτανεύει η λογική.

Δεν μπορεί ένα ιδιοσκεύασμα να κοστίζει 180,00 ευρώ από την επίσημη αντιπροσωπεία να το βρίσκεις στα 70,00 με δώρο μάλιστα και τα μεταφορικά από την άλλη άκρη του κόσμου ?
Οπτικά μοιάζει με το original όπως δυο σταγόνες νερό, το βέβαιο όμως είναι ότι επί της ουσίας δεν έχει καμιά σχέση με το γνήσιο.

Επιρρεπείς αγορές εξαπάτησης:
Θέλοντας να σας εντοπίσω τις αγορές που πραγματικά κινδυνεύουμε σε ότι αφορά τα προαναφερόμενα είδη κατά και σειρά επικινδυνότητας είναι οι εξής:

I. Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που αναφέρονται στην γρήγορη απώλεια βάρους.

II. Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που αναφέρονται στην αύξηση των σεξουαλικών επιδόσεων.

III. Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που αναφέρονται στην αύξηση της μυϊκής μάζας.

IV. Πράσινα φάρμακα και ακριβά συμπληρώματα διατροφής που αναφέρονται σε σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Πώς να επιλέξουμε ένα αξιόπιστο e-shop:
Γενικότερα η αξιοπιστία έχει ονοματεπώνυμο που ανήκει σε χώρες αναγνωρισμένες για τους αυστηρούς της ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Έχει υπεύθυνα άτομα κυκλοφορίας προϊόντων, ταχυδρομική διεύθυνση πέρα της ηλεκτρονικής και τηλεφωνικό κέντρο.
Τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει είναι πιστοποιημένα και έχουν αριθμό κυκλοφορίας από την χώρα που παράγονται και γνωστοποίησης της χώρας που κυκλοφορούν.
Καλό είναι να αποφεύγετε πολύ μεγάλες προσφορές γιατί συνήθως κάπου κρύβεται παγίδα.
Τέλος, έχουν τα υποχρεωτικά τα αναλυτικά στοιχεία του προϊόντος και συμπεριλαμβάνουν δραστικές ουσίες, ενδείξεις, δοσολογία και τυχών αντενδείξεις και παρενέργειες.
Για παράδειγμα ένα e-shop φαρμακείου έχει όλα τα εχέγγυα και πρέπει να το εμπιστευθείς.
Επίσης το e-shop που αναφέρεται σε συγκεκριμένη εταιρία με τα προϊόντα που παράγει ή αντιπροσωπεύει.
Τέλος ένα γνωστό σε βάθος χρόνου e-shop που στην γκάμα των προϊόντων που προσφέρει είναι γνωστά, επώνυμα προϊόντα με λογικές προσφορές.

Παράδειγμα προς αποφυγή είναι κάποιο e-shop που εδρεύει σε χώρα που δεν την διευκρινίζει και καλύπτετε με το γενικόλογο Ε.Ε. ή USA και που μπορεί να προσφέρει άγνωστο ή και γνωστό επώνυμο προϊόν σε τρομακτική προσφορά ( πχ από 185,00 ευρώ μόνο 90,00 ευρώ και τα έξοδα αποστολής δώρο και ας είναι στην άλλη άκρη του κόσμου )

Επίλογος:
Μια λαϊκή παροιμία λέει πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και στην περίπτωση των διαδικτυακών αγορών γενικότερα ταιριάζει γάντι.
Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε προϊόντα που προάγουν την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.
Με λόγια απλά, συνιστώ σε όλους μεγάλη προσοχή.





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός




Διαβάστε ακόμα: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα