Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Black Latte. Με ψεύτικα λόγια και μεγάλα δημιουργούν την νέα μόδα του ενεργού άνθρακα.

Όλοι ξέρουμε την παροιμία που λέει ¨Μπρος στο κάλος τι είναι ο πόνος ? ¨ αλλά πολλοί ανεύθυνα την μετέτρεψαν στο 
¨ Μπρος στο κάλος τι είναι η υγεία ? ¨ 
Εύκολη βορά των αφελών βλέπεις η απώλεια των περιττών κιλών για αυτούς που απλά κερδοσκοπούν χωρίς συνείδηση.
Ο ΕΟΦ όμως επεμβαίνει σωστά και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος Black Latte.
Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ότι προάγει την απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα. Επισημαίνεται ότι ισχυρισμοί που αναφέρονται στο ρυθμό ή το μέγεθος της απώλειας βάρους δεν επιτρέπονται στα τρόφιμα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος, το Black Latte περιέχει ενεργό άνθρακα, συστατικό μη αποδεκτό σε συμπληρώματα διατροφής και σε τέτοιες ποσότητες βασικά.

Τι είναι όμως ο ενεργός άνθρακας ?
Είναι λογικό οι περισσότεροι να μην τον γνωρίζεται επακριβώς ή να είστε ενημερωμένοι μόνο για την θετική του πλευρά.
Αρχικά και επιγραμματικά θα πω πως ο ενεργός άνθρακας είναι προϊόν καύσης ξύλου σε κενό αέρα.
Συνήθως παράγεται για φαρμακευτικούς αλλά και άλλους λόγους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες από το κέλυφος ( Ξύλο ) της καρύδας, από το κουκούτσι της ελιάς και ξύλο μπαμπού.
Αυτή η μαύρη σκούρα σκόνη δεν έχει γεύση και οσμή και στις μέρες μας έχει γίνει μόδα λόγο κάποιων ιδιοτήτων του να παρασκευάζουμε ψωμί, γλυκά, ζυμαρικά αλλά και σαπούνια, οδοντόπαστες, φίλτρα νερού κ.α.
Οι ιδιότητες που του έχουν αναγνωριστεί ουσιαστικά είναι η συγκράτηση διαφόρων τοξικών ουσιών και γι’ αυτό τον χρησιμοποιούμε στα νοσοκομεία εφάπαξ σε τροφικές δηλητηριάσεις.
Την βασική του αυτή ιδιότητα την έχουν ξεχειλώσει οι αριβίστες έμποροι και προσπαθούν να του επισυνάψουν και άλλες όταν τον καταναλώνουμε και βρίσκεται σε επάρκεια στον γαστρεντερικό μας σωλήνα.
Τέτοιες είναι η αποτοξίνωση, προστασία από χημικά και φυτοφάρμακα, από αλιεμένες τροφές κτλ

Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα ακόμη που πρέπει να ξέρετε όσον αφορά τη θεωρία ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει κάθε τοξική ουσία και να βελτιώσει τη συνολική υγεία.
Η προσθήκη του συστηματικά στο φαγητό και η συχνή κατανάλωση τροφών ενεργού άνθρακα μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις, καθώς μαζί με τις τοξίνες, απορροφά και βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αφού δεν μπορεί να διαχωρίσει ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά και τα βλαβερά.
Αυτό σημαίνει ότι η συχνή λήψη του, ( Φανταστείτε η καθημερινή που ισχυρίζονται κάποιοι ) θα σας οδηγήσει σε ελλείψεις, κόπωση, αδυναμία, αναιμία, και άλλα συμπτώματα, ενώ πιθανότατα να επιφέρει και δυσκοιλιότητα.
Αυτά περί ενεργού άνθρακα και νέας μόδας που απερίσκεπτα για μια ακόμα φορά έχει κατακλείσει Ευρώπη και Αμερική.

Συνεχίζει ο ΕΟΦ:
Το προϊόν διακινείται διαδικτυακά μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του έχει έδρα τη Μάλτα.

Συμπερασματικά:
Τον νου σας φίλες και φίλοι.
Ναι μεν τα περιττά κιλά είναι περιττά δεν λέω, αλλά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, όπως και επί του προκειμένου μπορεί να αποδειχθεί και άνθρακας ο θησαυρός σε ότι αφορά το αδυνάτισμα, αλλά και μαύρος κάρβουνο σε ότι αφορά την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.
Σύντομα θα σας παρουσιάσω αναλυτικά όλα τα θετικά και αρνητικά του ενεργού άνθρακα.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα