Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ενεργειακά ποτά. Η μόδα που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Με ελάχιστο προσωρινό όφελος την αυξημένη σωματική ενέργεια, πολλοί από εμάς, θέτουν την καρδιά τους σε μια δοκιμασία με πολλές, πολλές δυσάρεστες συνέπειες. 
Είναι γεγονός τελικά πως τα ενεργειακά ποτά, 
ή αναψυκτικά αν το θέλετε, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τον τρόπο που πάλλεται η καρδιά. 
Αυτά ήταν τα συμπεράσματα μελέτης από ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Βόννης όπου υπέβαλλαν 18 υγιείς εθελοντές, μέσης ηλικίας 27,5 ετών, σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς.
Οι εθελοντές εξετάστηκαν πριν και μία ώρα έπειτα από την κατανάλωση ενός ενεργειακού ροφήματος, το οποίο περιείχε 400 mg ταυρίνης και 32 mg καφεΐνης, ανά 100 ml.
Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι, μετά την κατανάλωση του ροφήματος, αυξήθηκαν σημαντικά ο μέγιστος ρυθμός παραμόρφωσης και ο μέγιστος συστολικός ρυθμός παραμόρφωσης της αριστεράς κοιλίας της καρδιάς.
Πρόκειται για δείκτες της συσταλτικότητας της αριστεράς κοιλίας της καρδιάς, η οποία δέχεται οξυγονωμένο αίμα από τους πνεύμονες και το ωθεί στην αορτή της καρδιάς, προκειμένου να διοχετευτεί σε όλο το σώμα.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η αύξηση αυτή των ρυθμών σημαίνει επί της ουσίας ότι η αριστερά κοιλία των εθελοντών χτυπούσε πιο δυνατά απ’ ότι πριν πιουν το ενεργειακό ρόφημα, καταπονώντας έτσι το καρδιακό μυ σφαιρικότερα.
Πέρα αυτού σας υπενθυμίζω πως τα ενεργειακά ποτά αυξάνουν έστω και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ( 2 με 3 ώρες ) την πίεση, ( Διαστολική και συστολική ) ενώ σε συνδυασμό με αλκοόλ οι παρενέργειες είναι απρόβλεπτες.
Τέλος, γονείς το νου σας στα παιδιά σας κύρια στην εφηβεία που εντυπωσιάζονται από τα φανταχτερά μοντέρνα χρώματα και τις παραπλανητικές  διαφημίσεις.  
Τα παιδιά δεν εξαιρούνται του κανόνα. 
Ας δεχθούμε απλά ως δεδομένο πως το πολυτιμότερο αγαθό μας είναι η υγεία και ας ανακαλύψουμε επιτέλους τα όπλα της φύσης όχι μόνο για ενέργεια, αλλά και ποιοτική μακροζωία.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριάκου
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα