Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ρόδι. Δεν είναι δυο, ούτε πέντε τα ευεργετήματα του ροδιού, είναι δώδεκα !

Την ευκαιρία στο να αναφερθώ σε όλα τα ευεργετήματα του ροδιού μου την έδωσε η δημοσίευση της μελέτης που έκανα πρόσφατα για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. 
Θεώρησα πως μια αναφορά τεκμηριωμένων δράσεων έστω και επιγραμματικά 
θα ήταν χρήσιμη για τον καθένα.
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα λοιπόν το ρόδι, αν και έχει καλή, όμορφη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν.
Επειδή όμως δεν είναι λίγα αυτά που μας προσφέρει καλό είναι να τα γνωρίσουμε σήμερα.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με διάρκεια:
Λεπτομερειακά αναφέρθηκα στο πρόσφατο δημοσίευμα μου που το αποτελούσε κλινική μελέτη in vivo και απέδειξε ότι μέρες ακόμα και μετά την διακοπή λήψης χυμού από ρόδι, ο οργανισμός συνέχιζε να αποβάλει τις τοξίνες.

Επιβραδύνει τη γήρανση:

Ένα μεγάλο ποσοστό των αντιοξειδωτικών που περιέχει, απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα. Αυτό άλλωστε γίνεται πιο αντιληπτό σε όλους μιας και υπάρχουν φυσικά βιολογικά καλλυντικά αντιγήρανσης με ρόδι. ( Π.Χ. Υαλουργικό & Ρόδι που θεωρείται εναλλακτικό Lifting. )

Προστατεύει τα νεφρά:
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι ένα δραστικό συστατικό του ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις βλαβερές τοξίνες .

Αναζωογονεί το ήπαρ:
Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά και στην αναγέννησή του.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:
Η βιταμίνη C που περιέχει αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων καθώς και μέγας αρωγός της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Έχει αντί-αλλεργική δράση:
Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με τις αλλεργίες ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις:
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται καταδεικνύει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το καρδιαγγειακό σύστημα.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη:
Ο χυμός ροδιού και το εκχύλισμά του θωρακίζει τους άντρες έναντι του καρκίνου του προστάτη.

Δρα κατά του καρκίνου μαστού:
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά του συστατικά κατά του καρκίνου του μαστού και στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.

Ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς:
Είναι σημαντική η ενίσχυση που προσφέρει ο χυμός από ρόδι γενικότερα στους μυς, αλλά κυριότερα στον καρδιακό μυ.

Προστατεύει από τη νόσο του Alzheimer:
Ως λογικό επακόλουθο αυτό το φρούτο μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, σύμφωνα με πρόσφατα πειράματα που έγιναν.

Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα:

Τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς περιέχουν ελλαγικό οξύ και μεγάλο αριθμό από πολυφαινόλες που αποτελούν τα φυτοθρεπτικά συστατικά της επούλωσης των οστών.

Συμπερασματικά:
Επειδή υπάρχουν λόγοι να καταναλώνει ο καθένας μας ρόδια πάντα στην εποχή τους, ακόμα και αυτοί που δυσκολεύονται να τα καθαρίσουν, θα τους πρότεινα να δοκιμάσουν τον Ελληνικό φυσικό χυμό ροδιού.
Είναι ασφαλώς πολύ πιο χρήσιμος από κάθε άλλο καθ’ υποψία χυμό, αναψυκτικό του εμπορείου.



Διαβάστε ακόμα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα