Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Προειδοποίηση ΕΟΦ. 3 συμπληρώματα διατροφής άκρως επικίνδυνα.

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός σίγουρα και πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε διαφημιστικά σποτ συμπληρωμάτων διατροφής διακίνησης του διαδικτύου από άλλες χώρες 
και χωρίς καν έστω αριθμό γνωστοποίησης στον ΕΟΦ. 
Θαυματουργό, Βασιλιάς, Μοναδικό, και άλλα τέτοια πολλά κοσμητικά επίθετα συνήθως τα σλόγκαν χωρίς καμία τεκμηρίωση και στην συνέχεια το πρόβλημα και η εξασφαλισμένη λύση.

Ατυχώς πολλά εξ’ αυτών αναφέρονται σε φυσικές φόρμουλες αγνώστων και ανεξερεύνητων βοτάνων διατηρώντας επί σκοπού μια ομιχλώδη κατάσταση.
Έτσι και μπράβο του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ( Ε.Ο.Φ.) για την προστασία των καταναλωτών, προειδοποιεί να μην αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση των προϊόντων Vitalman, Dame Max & Catuaba.
Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και διακινήθηκαν μέσω Διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται πώλησή τους και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη.
Η ταδαλαφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη» τονίζει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μη τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.
Τέλος ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα