Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων


Ύπουλος εχθρός κύρια των ανδρών ακόμα 
και μέσης ηλικίας.
Τα αίτια πολλά μα τα κυριότερα είναι η υπέρταση, η χοληστερίνη, το κάπνισμα, η καθημερινή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ κ.α.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι ελαφρύ ή πολύ σοβαρό και τα αποτελέσματά του είναι προσωρινά ή μόνιμα.
Τα αγγειακά εγκεφαλικά αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτων στις αναπτυγμένες χώρες μετά τον καρκίνο και τα καρδιακά νοσήματα.

Στην χώρα μας κάθε χρόνο υπάρχουν 340 με 400 εγκεφαλικά επεισόδια για κάθε 100.000 κατοίκους.

Αυτό σημαίνει ότι 35.000-40.000 Έλληνες παθαίνουν εγκεφαλικά ετησίως.

Από το 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εγκεφαλικών Επεισοδίων (World Stroke Organization) έχει καθιερώσει την 29η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ως Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) ορίζεται η βλάβη του εγκεφαλικού παρεγχύματος αγγειακής αιτιολογίας, που οφείλεται είτε σε διακοπή της παροχής του αίματος στην πάσχουσα περιοχή (ισχαιμικό ΑΕΕ), είτε από αιμορραγία ως επακόλουθο της ρήξης ενός αγγείου (αιμορραγικό ΑΕΕ).

«Το εγκεφαλικό και προλαμβάνεται 
και θεραπεύεται»

Αυτό είναι το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικών (2018) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών προχωρά σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, του κοινού στέλνοντας το μήνυμα της πρόληψης.

Κάθε χρόνο συμβαίνουν παγκοσμίως 17.000.000 εγκεφαλικά, 6.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν και 5.000.000 άνθρωποι έχουν σοβαρή μόνιμη αναπηρία. «Πίσω από αυτά τα νούμερα υπάρχουν αληθινές ζωές.
Οι ζωές όλων μας...», αναφέρει ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών.

Ας έχουμε πάντα κατά νου την προστασία της υγείας μας και από ένα πιθανό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Συχνές εξετάσεις, προγραμματισμένη ζωή κατά το δυνατόν, σωστή Ελληνική διατροφή, συχνή αποτοξίνωση πάντα με φυσικούς τρόπους και άσκηση είναι τα όπλα μας για την διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος που αποτελεί την κορωνίδα της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς μας.
Άλλωστε και ας μην το ξεχνάμε αυτό, η φύση με πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα στέκεται στιβαρός αρωγός για όλους, αρκεί να μπορούμε να επιλέξουμε σωστά, εξατομικευμένα όπλα από την φαρέτρα της.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:  

Εγκεφαλικό επεισόδιο σε νέους.  &  Μικρό εγκεφαλικό.  &  Ισχαιμία: Τι ονομάζουμε, που υπάρχει και ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης.  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  Ganoderma Lucidum. Ο άξονας κάθε θεραπείας.





Πηγές: Βικιπαιδια – sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα