Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αποτοξίνωση. Είναι επιβεβλημένη μετά το καλοκαίρι !


Αν και κατά την δική μου εκτίμηση αποτοξίνωση πρέπει να κάνουμε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, κακά τα ψέματα το καλοκαίρι στην πατρίδα μας χαλαρώνουμε και αντικειμενικά εκθέτουμε εαυτούς 
σε λογιών, λογιών τοξίνες. 

Παγωτά που κοστίζουν πιο φτηνά από το γάλα με πλαστικές γεύσεις, πολύχρωμες γρανίτες 
από χημικά εσάνς, ταβερνάκια για το καλό, πρόχειρα γεύματα και άφθονα ποτά αποτελούν τον κορμό στην διατροφή μας.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα εκπτωτικά αντηλιακά ή τις κρέμες περιποίησης του σώματος, ε’ τότε βάλτε με το μυαλό σας τελικά με πόσες τοξίνες φορτώσαμε τον οργανισμό μας.
Εδώ θα κάνω μια μικρή αναφορά για αυτούς που έχουν ασθενή μνήμη πως οι τοξίνες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του καρδιαγγειακού μας συστήματος και υπεύθυνες για μια σειρά καρκίνων.

Αποτοξίνωση λοιπόν εδώ και τώρα.
Πέρα από κάποιους τρόπους αποτοξίνωσης που κατά καιρούς γράφονται ανεύθυνα και μάλιστα πολλές φορές και επικίνδυνες για τον οργανισμό μας, υπάρχουν τροφές και ειδικά φυσικά ιάματα, πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα που μας βοηθούν κάθετα, μας προστατεύουν με διάρκεια και μάλιστα όταν αυτά λαμβάνονται με σχεδιασμό και συνέπεια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή ξεκινώντας από τροφές που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να τις έχουμε εντάξει στην διατροφή μας.

Σκόρδο & κρεμμύδι.
Αν και αρκετοί είναι αυτή που τους μυρίζουν άσχημα, εντούτοις περιέχουν φλαβονοειδή που ενεργοποιούν την παραγωγή γλουταθειόνης.
Θυμίζω ότι τα φλαβονοειδή αποτελούν παράγωγα του δευτερογενούς μεταβολισμού των φυτών, δηλαδή οργανικά συστατικά χωρίς άμεση συμμετοχή στην ανάπτυξη ή την αύξησή του σωματικού βάρους.
Όμως έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα αντιφλεγμονώδη.

Γιαούρτι.
Τα γιαούρτια κύρια τα πλήρη, περιέχουν προβιοτικά συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, διευκολύνοντας την πέψη και ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού.
Αντίθετα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα έχουν ευχάριστη γεύση και συνδυάζονται με πολλές άλλες τροφές εύκολα. ( Φρούτα εποχής, ξερούς καρπούς κ.α. )

Λεμόνι.
Τι θα μπορούσα παρά πάνω να πω για το λεμονί.
Πέρα από τη βιταμίνη C που περιέχει σε αφθονία, θεωρείται ένας σπουδαίος ρυθμιστής καύσης του λίπους.
Θυμίζω την συμβουλή του λεμονό-νερού που την συνιστώ και σε κάθε δίαιτα απώλειας των περιττών κιλών.

Αγκινάρα.
Αδικημένη τροφή η αγκινάρα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, εκτός από τα Ιόνια νησιά που την χρησιμοποιούν πολύ τακτικά.
Η αγκινάρα στην σύνθεση της περιέχει συνθετικά οξέα που βοηθούν το ήπαρ αλλά και την έκκριση χολής.
Η χολή θυμίζω συμβάλει στην διάσπαση των λιπαρών ουσιών και απομακρύνει από το γαστρεντερικό ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.

Παντζάρι.
Προσωπικά το παντζάρι το κατατάσσω στις σούπερ τροφές.
Πέρα του ότι ως σαλάτα συνδυάζετε με το ξύδι ή το μηλόξιδο φανταστικά ( Τέλειοι λιποδιαλύτες ) καθώς και με το σκόρδο, από μόνο του περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές όλου του σώματος.
Βοηθούν την πέψη, την λειτουργία του γαστρεντερικού, αλλά και την κυκλοφορία του αίματος.

Μπρόκολο & Κουνουπίδι.
Από μόνα τους έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αλλά και ως σαλάτα θέλουν άφθονο λεμόνι.
Η δε φυτικές ίνες και η χλωροφύλλη που περιχέουν, κύρια το μπρόκολο βοηθούν την απορρόφηση από το έντερο όλων των θρεπτικών ουσιών και δεν επιτρέπουν τα ακόρεστα λιπαρά να γίνουν κορεσμένα. ( Δηλαδή συσσωρευμένο λίπος )

Καρότα.
Πλούσια σε φυτικές ίνες και β’ καροτίνη.
Αυτά από μόνα τους μας εξασφαλίζουν μια φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, γαστρεντερικού, από την μια, αλλά και από την άλλη μας χαρίζουν αφθονία βιταμινών για ενέργεια και το βασικά, το αίσθημα χορτασμού.

Πορτοκάλια.
Μεγαλοπρεπές φρούτο της Πελοποννήσου μας και όχι μόνο σήμερα.
Το πορτοκάλι πέρα της μοναδικής του γεύσης και του πλούσιου αρώματος του είναι ιδανική πηγή της ιδατο-διαλυτής βιταμίνης C και των φυτικών ινών που εξασφαλίζουν αυτά τα δυο σε συνδυασμό απομάκρυνση των τοξινών και ενέργεια σε οργανισμό και σώμα.



Μήλα.
Δεν μπορεί ο κάθε ένας και η κάθε μια από εσάς αγαπημένοι αναγνώστες, να μην έχει ακούσει πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !
Ε΄ είναι και η μόνη αλήθεια.
Το μήλο εξασφαλίζει όλα εκείνα τα ανόργανα άλατα που είναι απαραίτητα στο οργανισμό, όλες εκείνες τις βιταμίνες επίσης, μα και κύρια φυτικές ίνες που εξασφαλίζουν μια πολύ καλή λειτουργία στο γαστρεντερικό, πέρα από το αίσθημα του χορτασμού.

Από την άλλη.
Λιπαρά οξέα και κορεσμένα λιπαρά δεν έχουν καμία θέση δίπλα στις ιδιότητες του μήλου.

Αυτά σε ότι αφορά την ανώδυνη αποτοξίνωση του οργανισμού μας μετά το καλοκαίρι και σε ότι αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες για τον υπόλοιπο χρόνο.

Ας δούμε όμως και τα συμπληρώματα εκείνα που θα μας εξασφαλίσουν μια σε βάθος αποτοξίνωση.



Bio A.F.A. Blue Green Algae ( Aphanizomenon Flos-Aquae )
Άγρια γαλαζοπράσινα φύκια που αποτελούν πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, πρωτεϊνών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Spiroulina.
Με βασικό συστατικό την χλωροφύλλη η Spiroulina απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και παρεμποδίζει την μετατροπή του λίπους σε κορεσμένο.



Ganoderma Lucidoum.
Πέρα των άλλων ευεργετημάτων του, που πραγματικά είναι πάρα πολλά, το Ganoderma Lucidoum κλινικά έχει αποδείξει ότι αποτοξινώνει σε βάθος των οργανισμό βοηθώντας παράλληλα την σωστή ανάπλαση όλων των κυττάρων.

Liver Shield ( Γαϊδουράγκαθο )
Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα μας καταλήγουν για την θεωρητική διύλιση στο ήπαρ.
Το Γαϊδουράγκαθο είναι το καταλληλότερο για την αποτοξίνωση και προστασία του ήπατος από το αλκοόλ, την λιπώδη διήθηση κτλ.

Τέλος υπάρχουν και οι ειδικευμένες φυσικές φόρμουλες αποτοξίνωσης όπου σε μια μελετημένη και κλινικά δοκιμασμένη αναλογία εξασφαλίζουν γρηγορότερα και καλύτερα την απομάκρυνση όλων των βλαβερών συνεπειών από τις τοξίνες.
Μάλιστα το Πανεπιστήμιο των Αθηνών πραγματικά παρουσίασε σε παγκόσμια forum τέτοιες φυσικές μοναδικές φόρμουλες.

Από την άλλη, υπάρχουν ακόμα αρκετά φυσικά ιάματα με παράλληλη έμμεση ή άμεση αντιοξειδωτική δράση.

Τα βασικά όμως με έντονη, γρήγορη και αποδεδειγμένη άμεση αντιοξειδωτική δράση είναι τα προαναφερόμενα.



Συμπερασματικά:
Ναι στην αποτοξίνωση, ναι στα ειδικευμένα πράσινα φάρμακα, φυσικά ιάματα, συμπληρώματα διατροφής, όχι όμως στην αποσπασματική λήψη αυτών.
Το μεγάλο πλεονέκτημα των φυσικών ουσιών σαφέστατα είναι οι μεμονωμένες, έως ελάχιστες παρενέργειες ( Σε ότι αφορά τα προαναφερόμενα αυστηρά ) αλλά θέλουν τον χρόνο τους για να αποδώσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Tοξικές ουσίες. Ποιες απειλούν την υγεία μας ?  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα