Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κεφαλαλγία ή αλλιώς πονοκέφαλος.


Μάνα ξεμάτιαζε τον γαμπρό σου, 
έχει τρομερό πονοκέφαλο. 
Δεν μπορώ τώρα, ας πάρει ένα den pon
Είτε με ξεμάτιγμα, είτε με χαπάκια ο πονοκέφαλος μετά από κάποια ώρα θα περάσει και το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί σύντομα μια επόμενη μέρα μιας και το αίτιο θα παραμείνει στην θέση του και μάλιστα ανενόχλητο.
Το επιστημονικά τεκμηριωμένο μήνυμα όμως έρχεται από την Ελληνική εταιρία κεφαλαλγίας και να το λάβετε όλοι σας στα σοβαρά. 
Οι πονοκέφαλοι δεν αντιμετωπίζονται με την κατάχρηση φαρμακευτικών ουσιών ή με φιλικές συμβουλές και με... ξεμάτιασμα, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας.

Οι κεφαλαλγίες δεν σκοτώνουν ζωές, αλλά ημέρες ζωής, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας και υπογραμμίζει πως «συχνά τα ίδια τα αναλγητικά επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα και δεν αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του.

Ακόμα ούτε το ξεμάτιασμα.

Η Εταιρεία υποστηρίζει την άποψη ότι η καλύτερη θεραπεία μιας πάθησης είναι η πρόληψη που επιτυγχάνεται μέσα από την ενημέρωση του πληθυσμού και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνοσε στις 12 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκδήλωση στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας και κοινού για τα προβλήματα της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας.
Κύριος στόχος είναι η ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας.

Για παράδειγμα η ημικρανία είναι το δεύτερο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τερηδόνα και πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών, λόγω απώλειας ποιοτικού χρόνου και λόγω πόνου, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας. Προσθέτει ότι όσοι υποφέρουν από συχνές κεφαλαλγίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ιατρική παρακολούθηση και πρόσβαση στις νέες εξειδικευμένες θεραπείες, γιατί δεν μπορούν από μόνοι τους να διαχειριστούν αυτό το ιατρικό πρόβλημα.


Ειδικά Κέντρα Κεφαλαλγίας υπάρχουν σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία στελεχωμένα με ειδικούς γιατρούς που καθοδηγούν με επιστημονικότατα, αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια τους κεφαλαλγικούς ασθενείς.
Εδώ θα σας υπενθυμίσω πως τόσο οι παρακεταμόλη που χρησιμοποιείτε αλόγιστα από συνανθρώπους μας μιας και την βρίσκουμε ακόμα και στα περίπτερα, όσο και τόσες άλλες φαρμακευτικές ουσίες κατά της κεφαλαλγίας, καταπολεμούν το σύμπτωμα και όχι το αίτιο που θα έπρεπε.

Τα δε αίτια ενός πονοκεφάλου είναι πολλά και σίγουρα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τέλος, άτομα με βεβαρημένο γαστρεντερικό σύστημα, ή άτομα που βρίσκονται σε αγωγή σε αντιπηκτική θεραπεία θα πρέπει να είναι προσεκτική σε τέτοιου είδους αυτοσχέδιες λύσεις.

Ο οικογενειακός σας γιατρός είναι ο μονός κατεξοχήν αρμόδιος επιστήμονας που μπορεί να ανακαλύψει το αίτιο και να σας οδηγήσει στον σωστό δρόμο.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Συνένζυμο Q10. Συνώνυμο της διατήρησης στην νεανικότητα.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Ganoderma Lucidum & μνήμη.  &  Γανοθεραπεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα