Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.


Όλο και πιο συχνά ακούς στο κοινωνικό σου περίγυρο κάποιες, ή κάποιος γνωστούς να απευθύνονται
στον διαιτολόγο προκειμένου να αδυνατίσουν.

Μέχρι εδώ σωστά και καλά κάνουν, άλλωστε
οι διαιτολόγοι θεωρητικά ξέρουν.

Όμως τι παρατηρώ στο μεγαλύτερο ποσοστό,
των εβδομαδιαίων προγραμμάτων διατροφής
που συμβουλεύουν ?


Αφήνουν στην άκρη κάθε λογής τοξίνες λες και δεν υπάρχουν στα μεταλλαγμένα που συμβουλευτικά προτείνουν, χρησιμοποιούν ως μπούσουλα μόνο τις αναχρονιστικές θερμίδες και τέλος τα περί μεταβολισμού, ισορροπίας της καλής λειτουργίας οργανισμού και εν γένη υγείας των παχύσαρκων ούτε καν τους αφορούν !


Η ζυγαριά και μόνο η πτωτική της πορεία δεν είναι τα μόνα που αφορούν ένα καλό διαιτολόγο πώς να το κάνουμε.

Χθες σε reality εκπομπή πανελλαδικού καναλιού που τυχαία είδα για ένα λεπτό, μια διαγωνιζόμενη πετσί και κόκκαλο ανέφερε κομπάζοντας τις συμβουλές της διαιτολόγου της που για να την διατηρήσει στα κιλά της, την συμβούλεψε χαρακτηριστικά.

Θα πεις το φαϊ, φαγάκι κακομοίρα μου !

Τώρα αν η συγκεκριμένη celebrity’s έχει αποκτήσει από τα είκοσι πέντε της χρόνια νευρωσικά φαινόμενα, κυκλοθυμία, άστατο κύκλο και γενικότερες κομμάρες δεν είναι πρόβλημα προφανώς τόσο για την διαιτολόγο, όσο και για την ίδια. ( Ας λάβουμε υπόψη μας ότι ασφαλώς τα σοβαρότερα προβλήματα εμφανίζονται με την συμπλήρωση τις τρίτης δεκαετίας του ανθρώπου )
Προσωπικά την συμβολή του διατροφολόγου στην όποια δίαιτα την θεωρώ θετική ως προς την πειθαρχεία και την ψυχολογική στήριξη αυτών που αποφασίζουν να τον επισκεφτούν και ανεξαρτήτου λόγου.
Όμως από την άλλη δεν μπορώ να συναινέσω στην λογική των περισσοτέρων διατροφολόγων όπως προανέφερα.
Ένας άνθρωπος που έχει την επιθυμία να απομακρύνει από το σώμα του λίγα ή πολλά κιλά, δεν μπορεί ούτε να λέει το φαγητό, φαγάκι, ούτε να θέτουν την υγεία του σε κίνδυνο με την προτεινόμενη διατροφή που συνηθίζουν, είτε με την παντελή έλλειψη κάλυψης των αναγκών του οργανισμού του.


Ας γίνω ποιο σαφής:
Ο άνθρωπος που λιμοκτονεί κλινικά αποδεδειγμένα αποκτά νευρωσικά φαινόμενα συμπεριφοράς ( Κυκλοθυμία ) κακή ποιότητα ύπνου και τέλος καθολική ατονία. ( Σκέψης και σώματος )
Πέρα αυτών ο οργανισμός του αρχίζει να εμφανίζει σοβαρότατα προβλήματα από την πέψη έστω αυτών των μικρών σε ποσότητα τροφών που λαμβάνει, δυσκοιλιότητα, διαταραχές στον κύκλο, ( Οι γυναίκες ) στυτική δυσλειτουργία, ( Οι άνδρες ) βραδυκαρδίες, υπόταση, ιλίγγους και τάσεις λιποθυμίας.
Ο δε μεταβολισμός του όχι απλά δεν παραμένει στην ίδια κατάσταση, αλλά αντιθέτως, αποθηκεύει και την μικρότερη ποσότητα λίπους, προκειμένου να την μετατρέψει με φειδώ έστω και σε λιγοστή ενέργεια επιβίωσης.
Προκειμένου να αποφύγουν ίσως συνειδητά αυτό το σοκ σε σώμα και οργανισμό προτείνουν κάποια μικρά γεύματα ανά τετράωρο, πεντάωρο πως όμως ?
Γεμάτα τοξίνες λες και αυτές είναι πανάκεια !

Χρησιμοποιώντας λάιτ επεξεργασμένες τροφές κατά κόρων.
Στις 10,00 π.μ. για παράδειγμα θα φας ένα τοστ με μια φέτα τυρί λάιτ, γαλοπούλα επίσης λάιτ και τρις φέτες αγγούρι. ( Εντός, εκτός εποχής κανένα πρόβλημα ) 

Τι δώσαμε στο σώμα μας σε αυτό το γεύμα ?

Τίποτα με άφθονες τοξίνες καρκινογένεσης.
Δυο φέτες τοστ των 11 βελτιωτικών, διοικητικών κτλ τοξικών ουσιών.
Μια φέτα επεξεργασμένο λάιτ τυρί. ( Όλη η γεύση λένε στις διαφημίσεις με θερμίδες, λιπαρά 0% ) 

Ίχνος γαλοπούλας, με επεξεργασμένη άφθονη σόγια. 
Τέλος λίγο αγγούρι που εκτός εποχής μεγαλύνει σε μια νύκτα με φάρμακα.
Επί του προκειμένου.
Μπορεί το αίσθημα της πείνας να καταπραΰνθηκε ελαφρώς, αλλά ο οργανισμός φορτώθηκε με ένα σορό καρκινογόνα τοξικά.
Αυτό παρατήρησα συμβαίνει γενικότερα στις συμβουλές των διατροφολόγων.
Συστήνουν λάιτ προϊόντα λες και δεν ξέρουν ότι είναι προϊόντα επεξεργασίας έχουν ενοχοποιηθεί για όλα εκείνα τα νοσήματα που μαστίζουν τον δυτικό κόσμο.

Συστήνουν ροφήματα με άφθονη καφεΐνη ( Πράσινο τσάι κτλ ) λες και δεν ξέουν ότι η καφεΐνη από κάποιο σημείο και μετά είναι επιβλαβής.
Τέλος συστήνουν επεξεργασμένες ακόμα και σαλάτες εκτός εποχής λες και δεν ξέρουν ότι από υβρίδια ο οργανισμός δεν έχει να πάρει τίποτα θρεπτικό.
Η απώλεια των περιττών κιλών σαφέστατα μπορεί να είναι επιθυμία πολλών και φορές πολύ σωστά, μα πάνω από όλα τους ενδιαφέρει η υγεία τους.
Ασφαλίζουμε πρώτα αυτή με την δύναμη της φύσης και συνάμα τους επαναπροσδιορίζουμε τον μεταβολισμό.
Οι μέτρηση των θερμίδων και μόνο έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια πως είναι μια φλύαρη γενικότητα χωρίς ουσιαστικό οριστικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα μάλιστα ακόμα και αν έχουν χαθεί μερικά κιλά με την διακοπή της δίαιτας επιστρέφουν και με το παραπάνω. 

Τεκμηριώνοντας έως εδώ την άποψη μου:
Πόσες φορές έχουμε δει ή και υποστεί, την στρεσογόνα και στερητική συμπεριφορά αυτών που ακλουθούν μια κατά γράμμα δίαιτα διαιτολόγου ?
Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή ακόμα και υποστεί την βάσανο της πείνας προκειμένου να χάσουμε περιττά κιλά, μα το αποτέλεσμα ή δεν ήρθε ποτέ, ή όπως ήρθε ξαναγύρισε πίσω και μάλιστα με τόκο αμέσως μετά την διακοπή της δίαιτας ?

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε υποστεί το διάστημα μιας προκαθορισμένης δίαιτας από διαιτολόγο, φαινόμενο ευερεθιστότητας νευρικότητας, κυκλοθυμίας, αϋπνίας από την μια, και συνάμα από την άλλη, έλλειψη ενέργειας, υπερβολική κόπωση, έως και αίσθημα κακουχίας ?
Τέλος πόσες φορές έχουμε ακούσει ή και υποστεί εύκολες ιώσεις, ορμονική αναστάτωση, γαστρεντερικές διαταραχές, ακόμα και εκδήλωση φλεγμονών σε περιόδους αυστηρής δίαιτας ?
Μα γιατί συμβαίνουν όλα αυτά μιας και συμβαίνουν, εύλογα η κάθε μια από εσάς, όπως και ο καθένας θα αναρωτηθεί.
Ο λόγος είναι αποκλειστικά ένας και πραγματικά απλός.
Στον βωμό της θερμιδομετρικής δίαιτας που ακολουθούν κατά κράτος οι διαιτολόγοι, άφησαν τον οργανισμό μας με τις ημερήσιες του ανάγκες παντελώς ακάλυπτο.
Ενός κακού μοίρα έπονται και στην προκείμενη περίπτωση το κακό δεν σταματά εδώ.Έχω αναφερθεί πολλές φορές πως όλες οι επεξεργασμένες τροφές είναι γεμάτες τοξίνες αποδεδειγμένα.
Όταν προτείνεις αβασάνιστα λοιπών σε ένα πρόγραμμα δίαιτας λάιτ τυριά, λάιτ αλλαντικά, λάιτ γάλα, λάιτ γιαούρτια, λάιτ δημητριακά, λάιτ σνακ και τόσα άλλα ουσιαστικά τι κάνεις ?
Φορτώνεις ένα οργανισμό με υπερβολικές σε πλήθος τοξίνες !
Το κερασάκι όμως στην τούρτα έρχεται στο τέλος.
Αφού εξάντλησαν τον οργανισμό στο βωμό των λιγοστών θερμίδων, αφού τον φόρτωσαν τοξίνες, προτείνουν συνήθως μια αποτοξίνωση σοκ.
48 ώρες λέει θα πίνεις μόνο χυμούς πορτοκάλι ή φορές και σκέτο νερό.
Κατά πόσο αυτά είναι σωστά ή όχι σα αφήνω να το φανταστείτε μόνοι γιατί πραγματικά εγώ παραμένω με την απορία.
Αυτή είναι η πεμπτουσία του διαιτολόγου ?
Ποτέ δεν διδαχτήκαν τις ανάγκες του οργανισμού για την σωστή του λειτουργία ?
Ο μεταβολισμός για όσους ακολουθούν τέτοια προγράμματα που υπάρχει ?
Τελικά αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιου τύπου προτάσεις ?


Επίλογος:
Ασφαλώς τα περιττά κιλά δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής της παραλίας.
Τα περιττά κιλά επιβεβλημένα πρέπει να μην υπάρχουν γιατί είναι πρωτίστως θέμα υγείας.
Ο Άνθρωπος μεγαλώνοντας αδρανοποιεί τον μεταβολισμό του αποδεδειγμένα από την μια και από την άλλη μειώνονται οι δραστηριότητες του.
Εδώ είναι που θα πρέπει να εστιάσουμε το πρόβλημα αρχικά και στην διατροφή του στην συνέχεια ως προς τους συνδυασμούς, την σταδιακή μείωση της ποσότητας και τέλος την ισορροπημένη ποικιλία.
Εδώ επειδή σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ποιότητας στην τροφή μας ( Κύρια οι κάτοικοι των αστικών κέντρων. ) θα πρέπει να καταφύγουμε στην αρωγή της φύσης προκειμένου να στηρίξουμε σώμα, οργανισμό, αλλά ακόμα και στην ποθητή λιποδιάλυση.

 

 
Η Κλινική μας εικόνα είναι αυτή που θα καθορίσει ποια φυσικά ιάματα θα χρησιμοποιήσουμε και σε τι δοσολογίες.
Για παράδειγμα την απαιτούμενη γρήγορη αποτοξίνωση θα την πετύχουμε με την διεθνώς αναγνωρισμένη φόρμουλα αποτοξίνωσης του Πανεπιστημίου των Αθηνών ( Picnogenol, Gingko Biloba, OPC, ) και την διάρκεια της στο βάθος του χρόνου θα την στηρίξει το Ganoderma Lucidum.
Την πλήρη κάλυψη των αναγκών σώματος και οργανισμού θα την έχουμε εξασφαλισμένη 100% με τα A.F.A. και την πολυδύναμη επίσης φόρμουλα του πανεπιστήμιου των 9 ιαμάτων και συμπληρωμάτων.
Όλα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία σε κατάλληλη αναλογία και με 0% λιπαρά.
Μάλιστα κάποια επιβάλουν την αποβολή από το σώμα μας του συσσωρευμένου λίπους.
Στην περίπτωση παράλληλων παθήσεων σε κάποιος να είσθε σίγουροι ότι πέρα της φαρμακευτικής πιθανής αγωγής, υπάρχουν αξιόπιστα φυσικά ιάματα που προσφέρουν ακόμα και ίαση.
Για παράδειγμα η φόρμουλα επίσης του Πανεπιστήμιου των Αθηνών των 3 ιαμάτων θα μας απαλλάξει από την αυξημένη κακή χοληστερίνη ενώ θα φέρει την καλή σε φυσιολογικά επίπεδα, το Γαϊδουράγκαθο θα μας βοηθήσει την γρηγορότερη αποτοξίνωση του ήπατος, το Cordyceps θα μας ενισχύσει το μυϊκό μας σύστημα και την μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα για καλύτερες καύσεις, η Μαστίχα της Χίου θα μας προστατεύσει και προσαρμόσει το γαστρεντερικό μας σύστημα ανώδυνα από την αλλαγή της διατροφής και της ποσότητας αυτής,
Αυτά και πολλά ακόμα σε σωστούς σοβαρούς συνδυασμούς όχι μόνο δεν θα θέσουν τους εαυτούς μας σε κανένα κίνδυνο, αντίθετα μάλιστα θα επαναδραστηριοποιόσουν τον μεταβολισμό μας για γρήγορες καύσεις και θα τον σταθεροποιήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα έτσι ώστε κιλά που φεύγουν να μην μας ξανά γυρίσουν ποτέ.
Τέλος, ασφαλώς και η απώλεια περιττών κιλών δεν θέλει μόνο κόπο, απαιτεί και τρόπο για 100% ασφάλεια και επιτυχία διαρκείας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


ΦαρμακοποιόςΔιαβάστε ακόμα: 
Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Τοξίνες από τις διατροφικές μας συνήθειες.  &  Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες !  &  Τοξίνες. Και το όνομα αυτής Ε171 !  &  Πέντε τροφές «πλούσιες» σε τοξίνες και χημικά  &  Tοξίνες.  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.  &  Δίαιτα: Δεν θέλει μόνο κόπο,  &  Ήρθαν τα πάνω κάτω για τις δίαιτες αδυνατίσματος στην Βρετανία.  &  Οι βασικοί κανόνες για κάθε δίαιτα !  &  Οι δίαιτες που δεν θα έκανα ποτέ.  &  4 + 1 συνήθειες που μπολακάρουν τον μεταβολισμό σας  &  Μεταβολισμός. Μπορεί να κανεί οτι Θελεί ?  &  Ganoderma Lucidum & ανοσοποιητικό σύστημα.  &  Ανοσοποιητικό σύστημα. Επιβεβλημένη η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο ?  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  & Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Ginkgo Biloba. Το βότανο της μνήμης και της νηφαλιότητας.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα