Προνόμιο των δυτικών τα αυτοάνοσα νοσήματα που ως στιγμής έχουν καταγραφή τουλάχιστον 83 και συνεχώς αυξάνονται.
Θεωρητικά είναι λίγα τα γνωστά.
Πιθανά γιατί είναι και τα πιο συνηθισμένα,
Θεωρητικά είναι λίγα τα γνωστά.
Πιθανά γιατί είναι και τα πιο συνηθισμένα,
αλλά ανάμεσα σε όλα υπάρχουν και αυτά
που πραγματικά είναι επικίνδυνα για την ζωή
των πασχόντων κύρια άμα δεν διαγνωστούν εγκαίρως και δεν ενταχτούν σε ειδικευμένη φαρμακευτική η φυσική αγωγή.
Αίτια:
Επιγραμματικά, τα αίτια που προκαλούν τα αυτόνομα νοσήματα θεωρητικά μέχρι και σήμερα είναι άγνωστα, αν και τα νοσήματα αυτά παρουσιάζονται σε τρομακτικά μεγάλα ποσοστά σε δυτικούς κατοίκους.
Παρόλα αυτά επίσης θεωρητικά, έχουν μελετηθεί ως αίτια διάφορα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα κύρια τοπικά και γενικά αναισθητικά, χημικές ερεθιστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μεταλλαγμένες και επεξεργασμένες τροφές, περιαυτολογικοί ερεθισμοί μεγάλων πόλεων, υλικά δόμησης και τέλος μεταλλαγμένα βακτήρια ή ιοί.
Συχνότητα:
Κάποια από τα αυτοάνοσα νοσήματα παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη συχνότητα και για αυτόν τον λόγο είναι γνωστά.
Εδώ θα κάνω άλλη μια υπενθύμιση πως στα αυτοάνοσα νοσήματα συνήθως στους πάσχοντες δεν παρουσιάζεται μόνο από ένα.
Τα πιο συχνά είναι τα εξής.
Ρευματοειδής αρθρίτιδα:
Χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων και των γύρο περιοχών επιφέροντας ισχυρό πόνο, δυσκαμψία, παραμόρφωση, πέρα των συνεπειών μιας φλεγμονής.
Ψωρίαση:
Πάθηση του δέρματος που προκαλεί απολέπιση, ερυθρότητα, φλεγμονή και αποκρουστική εικόνα.
Σκλήρυνση κατά πλάκας:
Πάθηση των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού με συνέπεια τον αποκλεισμό συνήθως κινητικών κέντρων.
Συστηματικός ερυθιματόδης λύκος:
Πάθηση με πολλαπλή εικόνα που επηρεάζει την λειτουργία του δέρματος, των αρθρώσεων, τους νεφρούς, τον εγκέφαλο αλλά και αλλά όργανα.
Κοιλιακάκη:
Ή αλλιώς δυσανεξία στην γλουτένη.
Πάθηση που προσβάλει τον βλεννογόνο κύρια του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να μην λαμβάνουν θρεπτικές ουσίες σωστά με κατάληξη δημιουργίας περιπλοκών και άλλων νοσημάτων.
Διαβήτης τύπου Ι:
Πάθηση αδυναμίας του παγκρέατος να παράγει ινσουλίνη που συνήθως προσβάλει νέους ανθρώπους και γυναίκες στην εγκυμοσύνη.
Hashimoto:
Πάθηση του θυρεοειδούς αδένα συνδυασμένη με φλεγμονή και πολλαπλές συνέπειες.
Λεύκη:
Πάθηση του δέρματος που έχει να κάνει με την παραγωγή μελανίνης με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται λευκές ακανόνιστες κηλίδες σε αυτό.
Σκληροδερμία:
Πάθηση του συνδετικού ιστού που προκαλεί σκλήρυνση στο δέρμα αλλά και στα αγγεία και εσωτερικά όργανα στους πάσχοντες.
Αντιδραστική αρθρίτιδα:
Χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, της ουρήθρας, των ματιών που προκαλεί ακόμα και πληγές.
Τα πιο επικίνδυνα αυτοάνοσα.
Graves:
Νόσος του θυρεοειδούς αδένα με τρομακτικές επιπλοκές στην όραση, το δέρμα, καρδιαγγειακές διαταραχές, θυροτοξική κρίση, απότομη και αιφνιδιαστική αύξηση της πίεσης, ταχυκαρδίες και πυρετό.
Addison:
Η νόσος του Addison ή επινεφριδική ανεπάρκεια προσβάλει τα επινεφρίδια και κατά συνέπεια την παραγωγή απαραίτητων ορμονών λειτουργίας των οργάνων.
Σύνδρομο Wegener:
Ή Κοκκιωμάτωση με πολυαγγείτιδα που οφείλεται σε φλεγμονή των αγγείων σε πνεύμονες, τα νεφρά, το λαιμό, τα ιγμόρεια και άλλα όργανα.
Αυτός ο μηχανισμός έχει σαν αποτέλεσμα την κακή αιμάτωση περιοχών καθώς και την κακή τους λειτουργία.
Επίλογος:
Εκείνο που πρέπει επίσης να έχουμε υπ όψιν μας είναι ότι τα αυτοάνοσα σχεδόν ποτέ δεν είναι μοναχικά στον ίδιο ασθενή.
Πάντα ή σχεδόν πάντα θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο.
Αυτό έχει αυξητικές τάσεις σε περιπτώσεις που ο ασθενής δεν ακολουθεί καμία θεραπεία ακόμα και διατροφή.
Τέλος, σύγχρονες αναφορές βασισμένες σε μελέτες καταρρίπτουν την βασική αρχή της θεραπείας των αυτοάνοσων που ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια η ανοσοκαταστολή και στηρίζονται στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας έτσι το ίδιο το ανοσοποιητικό να επιδιορθώσει το λάθος του.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ σε εκείνα τα φυσικά ιάματα που ουσιαστικά λειτουργούν ενισχυτικά του ανοσοποιητικού συστήματος και κλινικά έχουν αποδείξει ότι έδρασαν κατευναστικά σε πλήθος αυτοάνοσων νοσημάτων όπως για παράδειγμα το Cordyceps ή το Lion’s Mane.
Συμπερασματικά:
Από μόνα τους τα αυτοάνοσα μας έδειξαν τα μονοπάτια που τα δημιουργούν και δεν είναι αλλά από αυτά των σύγχρονων τρόπων διαβίωσης.
Επεξεργασμένες τροφές, τοξίνες, μόλυνση του περιβάλλοντος, πολυφαρμακία, έλλειψη άσκησης, άστατος ημερήσιος προγραμματισμός ως προς τις ώρες διατροφής, ύπνου, ξεκούρασης κ.α.
Από την άλλη σήμερα γνωρίζουμε όχι μόνο τον δρόμο πρόληψης αλλά και καταστολής όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων που δεν είναι άλλος από την επανένταξη στην φύση μας από την διατροφή, τρόπο διαβίωση έως και εμπιστοσύνη στα ιάματα της.
Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ( Με διατροφή και φυσικά ιάματα. ) συχνή αποτοξίνωση και επιμέρους ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού ( Επίσης με φυσικά ιάματα. ) πραγματικά μόνο την κακή τύχη θα φοβόμαστε.
Ιδανική και παγκοσμίως αναγνωρισμένη η φόρμουλα αποτοξίνωσης του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Πολυδύναμο ίαμα το Ganoderma Lucidum, μοναδικά καθολική ενίσχυση σώματος και οργανισμού η επίσης φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών των 9 ιαμάτων, Q10, Ω3 – 6 – 9, το Γαϊδουράγκαθο, το Ιπποφάες, τα A.F.A. και τόσα άλλα που με σωστούς εξατομικευμένους συνδυασμούς παραμένουν σταθερά δίπλα μας όχι μόνο ως αρωγή καλής υγείας, αλλά και αξιόπιστοι θεραπείας και σε χρόνια νοσήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
Διαβάστε ακόμα:
Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων. & Αυτοάνοσα νοσήματα. Τελικά τι τα προκαλεί ? & Αυτοάνοσα νοσήματα. Το θλιβερό προνόμιο Ευρώπης και Αμερικής. & Σκλήρυνση κατά πλάκας. Προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να μας θορυβήσουν. & Ganoderma lucidum. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙΙ & Δυνατό ανοσοποιητικό & Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή. & Θαυματουργό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. & A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς. & Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του. & Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο ! & Ενέργεια για νεανική δράση 365 ημέρες τον χρόνο. & Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια ! & Lion’s Mane. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου