Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, σε συνδυασμό με την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης ακόμα και της απλής καθημερινής βάδισης, το άγχος, το κάπνισμα και το πολύ αλκοόλ, αποδεδειγμένα βλάπτουν όχι μόνο την καρδιά, αλλά όλο το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Κλειδί της καλής λειτουργίας του ?
Ασφαλώς η πρόληψη εν’ αρχή και η επιμονή μας με φυσικούς τρόπους διατήρησης γενικότερα του συστήματος.
Κλειδί της καλής λειτουργίας του ?
Ασφαλώς η πρόληψη εν’ αρχή και η επιμονή μας με φυσικούς τρόπους διατήρησης γενικότερα του συστήματος.
Θα τονίσω πως τα καρδιαγγειακά νοσήματα σήμερα είναι πρώτα στην λίστα θνησιμότητας του ανθρώπου με πιο δυσάρεστο την συνεχιζόμενη αυξητική τάση τους χρόνο με τον χρόνο.
Πάνω από 22 εκατομμύρια θάνατοι των χρόνο οφείλονται σε κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα, ενώ η πρόβλεψη του ΠΟΥ είναι ότι το 2025 θα ξεπεραστούν τα 25.
Κοντολογίς για να γίνω ποιο κατανοητός 1 στους 3 θανάτους καθημερινά οφείλεται σε καρδιαγγειακό νόσημα συμπεριλαμβανόμενων και των ατυχημάτων ή θυμάτων πολέμου, ή φυσικών καταστροφών.
Τέλος, δυστυχώς από πλευράς κατά τόπους πολιτειών η προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος προς τους πολίτες περιορίζεται μόνο σε απλές προειδοποιήσεις του τύπου φωτογραφίες στα πακέτα των τσιγάρων και για οικονομικούς προφανώς λόγους δεν παίρνονται μέτρα απαγόρευσης πώλησης. Ασφαλώς όχι μόνο των τσιγάρων, αλλά όλων εκείνων των μεταλλαγμένων τροφών, βλαβερών φυτοφαρμάκων, χημικών κτλ.
Εισαγωγή:
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανήκουν κατά κάποιο τρόπο στα νοσήματα του κυκλοφορικού, αλλά αντιμετωπίζονται ξεχωριστά σαν κατηγορία και έχουν ως επίκεντρο την λειτουργία της καρδιάς.
Είναι πολλά και περίπλοκα θανατηφόρα νοσήματα και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτών ο πάσχων θεωρείται ανάπηρος ( Ανίκανος προς εργασία )
Τα νοσήματα αυτά είναι τα εξής:
- Χρόνιες ρευματικές καρδιοπάθειες.
- Ισχαιμικές καρδιοπάθειες.
- Πνευμονική καρδιοπάθεια και νοσήματα της πνευμονικής λειτουργίας.
- Περικαρδίτιδα ( Φλεγμονή του καρδιακού μυ. )
- Ενδοκαρδίτιδα και βαλβιδοπάθιες.
- Μυοκαρδίτιδα.
- Στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας.
- Στένωση αορτής.
- Στηθάγχη. ( Ανεπάρκεια )Έμφραγμα.
- Ανακοπή.
- Ανεύρυσμα.
- Λοιμώδης περικαρδίτιδα.
- Κολπική μαρμαρυγή.
- Ταχυκαρδία.
- Αρρυθμία.
- Καρδιομεγαλία.
Αυτές είναι οι κύριες παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό έχουν να κάνουν με τις αρτηρίες, τις φλέβες, τα αγγεία και το αίμα.
Αιτίες που προκαλούν τις καρδιοπάθειες:
Πέρα της αυτονόητης ανάλυσης των προαναφερομένων που μοιάζει περιττή έχουμε:
- Το κάπνισμα.
- Ο υπερβολικά συγκινησιακός τρόπος ζωής. ( Αγωνία, άγχος, έντονη ζωή κτλ )
- Η χοληστερόλη.
- Τα τριγλικερίδια.
- Ο πρόωρος γηρασμός του καρδιαγγειακού από προδιάθεση, ασθένεια, ή διατροφή.
- Η παχυσαρκία.
- Η υπέρταση.
- Ο θυρεοειδής.
- Οι χρόνιες φλεγμονές.
- Κληρονομικότητα.
- Διατροφή.
- Τοξίνες, τοξικότητες.
Πρόληψη:
Ατυχώς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο παγκόσμιο, λίγοι είναι οι άνθρωποι που ουσιαστικά κάνουν συστηματική πρόληψη.
Λογικά πρέπει όλοι μας να απομακρύνουμε εκείνους τους παράγοντες που επιβαρύνουν την καρδιά και όλο το καρδιαγγειακό σύστημα και να εντάξουμε την ζωή μας σε ένα φυσιολογικό, φυσικό τρόπο.
Ασπίδα προστασίας υπάρχει στην φύση αρκεί να την γνωρίσουμε και να την ακολουθήσουμε με πίστη και συνέπεια.
Εν’ αρχή είναι το πρόγραμμα και το βιολογικό ρολόι του καθενός από εμάς ξεχωριστά.
Είναι πραγματικά πολύ επιβαρυντικό για το καρδιαγγειακό μας σύστημα το άστατο πρόγραμμα τόσο στα γεύματα, όσο και στις ώρες ύπνου και ανάπαυσης.
Αμέσως μετά ας προσπαθήσουμε έγκαιρα να μην παρασυρθούμε στην δύνη των εξαρτίσεων του καπνίσματος και του αλκοόλ.
Πείτε όχι σε όλα εκείνα τα κοκτέιλ, ξενόφερτα ποτά και τα σφηνάκια.
Ακολουθεί η διατροφή που πέρα από το σταθερό ωράριο που απαιτεί, θα πρέπει να απομακρύνουμε κατά το δυνατών όλα εκείνα τα πρόχειρα γεύματα χόρτασης και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Τυχαία η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με τα άφθονα φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους πάντα, το ελαιόλαδο, τα όσπρια και τα κροατικά δεν χαρακτηρίστηκε η πιο υγιεινή κουζίνα του κόσμου, συνυφασμένη μάλιστα με την μακροζωία.
Ας μην μας φεύγει από το μυαλό η συχνή αποτοξίνωση πάντα με φυσικό τρόπο και όχι με βίαιους τρόπους εξπρές.
Ιδανική είναι η φόρμουλα αποτοξίνωσης του πανεπιστήμιου των Αθηνών που συνδυάζει αρμονικά την Pine Bark ( Picnogenol ) το Gingko Biloba και τα OCP.
Τέλος άσκηση χωρίς να πηγαίνει το μυαλό σας μόνο στον πρωταθλητισμό, ή τα σύγχρονα γυμναστήρια που υπόσχονται κορμιά φέτες.
Καθημερινή διαρκής βάδιση 30 με 45 λεπτών είναι ίσως η καταλληλότερη για την προστασία του καρδιαγγειακού.
Εναλλακτική θεραπεία:
Επιστημονικά πλέων έχει αποδεδειχθεί ότι η φύση δεν παρέμεινε αναποτελεσματική ακόμα και στην περίπτωση που νοσήσουμε.
Αντίθετα μάλιστα έχει δώσει σημαντικότατες λύσεις με τα ιάματα της όπως είναι η φόρμουλα που προανέφερα, το Gardio Q10, τα Ω3 το Ganoderma Lucidum, το Garlic ( Σκόρδο ) και με μια σειρά ειδικευμένων φυσικών βιταμινών όπως επίσης της πολύ-βιταμινούχας φόρμουλας του πανεπιστημίου των Αθηνών που συνδυάζει 9 ιαματικές τροφές.
Συμπερασματικά:
Θεωρώ πως είναι από όλους μας κατανοητό πως η γήρανση του καρδιαγγειακού συστήματος είναι η αιτία πολλών κακών και η πρώτη αιτία θνησιμότητας.
Η πρόληψη είναι κατά την γνώμη μου επιβεβλημένη και μου μοιάζει αδιανόητο από την μια να ξοδεύουμε χρήματα καθημερινά για την καταστροφή του συστήματος αγοράζοντας τσιγάρα και μεταλλαγμένα τρόφιμα και να τσιγκουνευόμαστε την αγορά μιας φόρμουλας προστασίας του που δεν ξεπερνά το ενάμιση ευρώ την ημέρα.
Τέλος δεν λέω καλή είναι η θαλπωρή του καναπέ και η απασχόληση μας στο διαδίκτυο, αλλά πραγματικά δεν θα πάθουμε κανένα κακό αν τα αποχωριζόμαστε προκειμένου να ασκηθούμε έστω και τριάντα λεπτά την ημέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail
g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
Διαβάστε ακόμα:
Καρδιά & βότανα. & Η Καρδιά και η προστασία της. & Περπατήστε! & Ασπίδα για την καρδιά η ελληνική διατροφή & Συνένζυμο CoQ10: & Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου