Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τα λουκάνικα που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ στην Κρήτη

 
Πραγματικά θλίβομαι σε κάθε τέτοιου τύπου επεμβάσεις του ΕΦΕΤ και πολύ περισσότερο όταν αναφέρονται σε Ελληνικά προϊόντα. 

 Στην ανάκληση συσκευασίας λουκάνικων, για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας που δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Έλεγχου Τροφίμων. ( ΕΦΕΤ )
 
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ», που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης, διαπίστωσε την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων με την ονομασία «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό», για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας που δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της.
Η σόγια είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.

 
Πρόκειται για τα προϊόντα «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» 275g και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό» 200g με ημερομηνία παραγωγής 19/10/2016 και ημερομηνία ανάλωσης έως 07/01/2017.



Διαβάστε ακόμα: Σόγια.  &  Τα φαγητά των Αρχαίων Ελλήνων ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα