Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σοφία Ζούνγκα. Πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας

 
Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια, μιας και από τέτοιους επιστήμονες αισθάνομαι ακόμα περισσότερο περήφανος που είμαι Έλληνες.  

Η Σοφία Ζούνγκα είναι ακαδημαϊκή ενδοκρινολόγος, γνωστή παγκοσμίως ως κλινική ερευνήτρια στους τομείς του Διαβήτη και του αγγειακού κινδύνου. Είναι επικεφαλής του Ερευνητικού Προγράμματος για τον Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο Monash. 

 Είναι επίσης πρόεδρος του Οργανισμού Διαβήτη Αυστραλίας (Australian Diabetes Society), του κορυφαίου οργανισμού έρευνας, ιατρικής πρακτικής και εκπαίδευσης στον τομέα του διαβήτη στην Αυστραλία.
Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Κέντρων Αυστραλίας.
Διευθύνει και υποστηρίζει προγράμματα που αφορούν τον διαβήτη την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία των νεφρών και της περίθαλψης των ασθενών.
Είναι η Διευθύντρια της διεθνούς κλινικής έρευνας ADVANCE-ON, η οποία περιλαμβάνει 10.000 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
«Η έρευνα μας δείχνει πως η ηλικία ή η ηλικία διάγνωσης και η διάρκεια της ασθένειας του διαβήτη συνδέονται με το ρίσκο του θανάτου και αγγειακών επιπλοκών» δηλώνει η κ. Ζούνγκα.
Έχει λάβει δεκάδες βραβεία όπως National Heart Foundation Career Development Award, Diabetes Australia Research Fellowship, National Health and Medical Research Council of Australia Postdoctoral Health Professional Award, Pfizer Research Fellowship, High Blood Pressure Research Council Fellowship and Henry Burger Prize for the Best Original research publication.
 


Διαβάστε ακόμα: 
Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,  &  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ  &  Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος.  &  Θεοδώρα Χατζηιωάννου.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα