Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Τοξικές ουσίες εμπεριέχει ακόμα και ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

 
Όχι μόνο από την ίδια την συσκευή άμα γεράσει, αλλά από τα υγρά κυρίως που χρησιμοποιούνται !
Σοκαριστηκά είναι τα στοιχεία που δημοσιευτήκαν στο επιστημονικό έντυπο
Environmental Science and Technology
σε ότι αφορά τις συσκευές άμα γεράσουν, μα ακόμα πιο τραγικά γίνονται όταν για την λειτουργία τους χρησιμοποιούνται χημικές γλυκερίνες και άλλα χημικά έκδοχα γεύσης, νικοτίνης και αρώματος.

Είναι ερεθιστικές για το αναπνευστικό σύστημα ή και καρκινογόνες τονίζουν στα επίπεδά που επηρεάζονται από τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται, τον τύπο και την ηλικία των ηλεκτρονικών συσκευών.
Κοντολογίς απλά, δεν είναι μόνο ο χρήστης τους να ελέγχει τα υγρά που χρησιμοποιεί, αλλά και την συσκευή που επέλεξε για να τα χρησιμοποιήσει.

Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια
Όλες οι συσκευές ηλεκτρονικού καπνίσματος αναδίδουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που επηρεάζονται από τα υγρά που χρησιμοποίησαν, τα επίπεδα των οποίων επηρεάζονται άμεσα από παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, ο τύπος και η ηλικία της συσκευής, σύμφωνα με νέα αμερικανική
μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Environmental Science and Technology.
«Οι διαπιστώσεις στις οποίες καταλήξαμε μπορεί να είναι σημαντικές τόσο για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων, όσο και για τους δημόσιους φορείς υγείας που επιθυμούν να μειώσουν τις απειλές για την υγεία των πολιτών» υποστηρίζουν οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου «Lawrence Berkeley» στην Καλιφόρνια.
Τα συμβατικά τσιγάρα τελείως ανθυγιεινά, τα ηλεκτρονικά ανθυγιεινά
«Οι υπερασπιστές των ηλεκτρονικών τσιγάρων υποστηρίζουν ότι οι εκπομπές τους είναι πολύ χαμηλότερες από των συμβατικών τσιγάρων και άρα είναι προτιμότερο να είναι κανείς ατμιστής αντί καπνιστής. Θα τολμούσα να πω πως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό ισχύει, όπως για παράδειγμα για καπνιστές που δεν μπορούν να διακόψουν την επιβλαβή συνήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια υγιεινή επιλογή. Τα συμβατικά τσιγάρα είναι τελείως ανθυγιεινά και τα ηλεκτρονικά είναι ανθυγιεινά» εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Χιούγκο Ντεσταϊλλατς.
Σε εργαστηριακά πειράματα που έκαναν οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η διάσπαση της προπυλενογλυκόλης και της χημικής γλυκερίνης ( Δύο διαλυτικών που εμπεριέχονται στα περισσότερα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων ) λόγω θερμοκρασίας, προκαλεί την εκπομπή τοξικών χημικών ουσιών, όπως η ακρολεϊνη, η ακεταλδεΰδη και η φορμαλδεΰδη.
Και οι τρεις αυτές ουσίες είναι είτε ερεθιστικές για το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου, είτε καρκινογόνες.
«Η κατανόηση των μηχανισμών μέσω των οποίων σχηματίζονται αυτές οι ουσίες είναι πολύ σημαντική. Ο ένας λόγος είναι για ρυθμιστικούς σκοπούς και ο άλλος κατασκευαστικός, δηλαδή ο άνθρωπος να φτιάξεις πιο ασφαλείς συσκευές ατμίσματος και υγρά για την χρήση τους » λέει ο Ντεσταϊλλατς.
Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι τα επίπεδα των επιβλαβών χημικών ουσιών στον ατμό των ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνονταν μεταξύ των πρώτων ρουφηξιών και των τελευταίων, καθώς ζεσταινόταν η συσκευή, και με κάθε χρήση της συσκευής επίσης.
Συμπερασματικά:
Πόσο δίκαιο είχε το πανεπιστήμιο των Αθηνών με το τμήμα της κλινικής φαρμακευτικής, πνευμονολογίας και παθολογίας που μπόρεσε να επινοήσει την μια απόλυτα ασφαλή φυσική και συνάμα βιολογική φόρμουλα για το υγρό που χρησιμοποιείται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ?
Ο προβληματισμός στο πανεπιστήμιο των Αθηνών για τα υγρά που χρησιμοποιούσαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προϋπήρχε των ανακοινώσεων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και εντούτοις κατάφερε το ατμιζμά να αποτελεί σήμερα μέθοδο θεραπείας και αποτοξίνωσης.
Τέλος θα ήταν λάθος μου να μην τονίσω πως το υγρό ατμίσματος του πανεπιστημίου των Αθηνών είναι το μόνο πόσιμο στον κόσμο όπου μπορεί να αποτελέσει ακόμα και με αυτόν τον τρόπο μέθοδο θεραπείας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com
η στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα:
Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Ευκάλυπτος  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό &  Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες ! 


 

Πηγή: tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=818403
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα