Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Ήρθαν τα πάνω κάτω για τις δίαιτες αδυνατίσματος στην Βρετανία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω εκφράσει την αντίθεση μου σε δίαιτες με αυστηρές απαγορεύσεις σε λιπαρά, μονοφαγίες και ζυγαριές δίπλα στο πιάτο μας.
Βέβαια άλλες τόσες είναι και αυτές που αναφέρομαι στις συνέπειες της παχυσαρκίας, ή έστω ακόμα και των περιττών κιλών.
Η διαφορά μου όμως είναι χαρακτηριστική
θα επαναλάβω και σήμερα.

Επαναπροσδιορίζουμε τον μεταβολισμό μας !

Τρώμε τα πάντα σε συζητήσιμες ποσότητες βάση του στόχου μας, εντάσσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα την άσκηση και τέλος πίνουμε άφθονο νερό.

Από την άλλη, δεν με έχετε ποτέ ακούσει να αναφέρομαι και να συνιστώ λαϊτ επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ συμφωνώ με την βοήθεια που μπορεί να τύχουμε στην προσπάθεια μας σε μερικές ακίνδυνες μοναδικές φόρμουλες όπως είναι το MaycoVeggie ή το bio Energy Food ( Spirulina, Ιπποφαές & Ginseng ) ή και τέλος σε μερικά μεμονωμένα ιάματα που μας ενεργοποιούν τον μεταβολισμό όπως είναι η Spiroulina, το πράσινο Τσάι, το Ganoderma Lucidum, τα A.F.A. και το Cordyceps.

Τέλος και θα το τονίσω ιδιαίτερα αυτό, όλοι ξέρετε πόσο αντίθετος είμαι σε όλα εκείνα τα περίεργα χάπια, ροφήματα κτλ που χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, μα και ασφάλεια πωλούνται και μάλιστα σε τσουχτερές τιμές ενώ υπόσχονται απώλεια κιλών σε χρόνους ρεκόρ. ( Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν από παθόντες )

Διαβάστε στην συνέχεια τι συμβουλεύουν και γιατί οι Βρετανοί επιστήμονες από το Εθνικό Φόρουμ κατά της Παχυσαρκίας.                                                                       

Τριάντα χρόνια διατροφικών συμβουλών που προέτρεπαν τον κόσμο να ακολουθεί δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά προκάλεσαν «καταστροφικές συνέπειες στην υγεία», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Φόρουμ Παχυσαρκίας της Βρετανίας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση « Το να τρώμε λίπος δεν μας κάνει χοντρούς ».

Οι χαμηλές σε λιπαρά και χοληστερόλη δίαιτες, οι οποίες αποτελούν «σημαία» του βρετανικού κράτους από το 1983, είναι βασισμένες σε «λάθος επιστημονική διαδρομή» αναφέρει η έρευνα και έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση junk food και υδατανθράκων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης η ανάγκη για επιστροφή στις «οργανικές» τροφές, όπως το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, όπως επίσης και σε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά.
Το Φόρουμ επισημαίνει ότι τα κορεσμένα λιπαρά δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις, ενώ τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί μπορούν στην πραγματικότητα να θωρακίσουν την καρδιακή υγεία.
 
 
« Ερχόμενος καθημερινά αντιμέτωπος με υπέρβαρους ασθενείς, συνειδητοποιώ ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες που τους προτείνουν, δίαιτες δηλαδή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλές σε λίπος υπήρξαν αναποτελεσματικές σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πέρα για πέρα διάτρητες σε επιστημονικές αποδείξεις », δηλώνει ο καθηγητής και επικεφαλής του Φόρουμ Παχυσαρκίας David Haslam και τονίζει ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα « χαμηλών λιπαρών », και « χαμηλής σε χοληστερίνης » θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ θα πρέπει να καταναλώνουν ικανοποιητικές ποσότητες λιπαρών και όχι υδατανθράκων.
« Φάτε λίπος για να αδυνατίσετε », καταλήγει η ανακοίνωση, « μη φοβάστε το λίπος, το λίπος είναι φίλος σας ».
Τα σημεία «κλειδιά» της ανακοίνωσης είναι τα εξής:
Το να τρώτε λίπος δεν σας κάνει απαραίτητα παχύσαρκους αν έχετε σε εγρήγορση τον μεταβολισμό σας.
Σταματήστε να μετράτε τις θερμίδες. Θερμίδες από διαφορετικές τροφές έχουν διαφορετικές μεταβολικές συνέπειες στο σώμα.
Δεν μπορείτε να ξορκίσετε με την άσκηση μια κακή διατροφή.
Τα κορεσμένα λίπη δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις. Αντιθέτως, τα πλήρη γαλακτοκομικά μπορούν να προστατέψουν την καρδιά.
Τα σνακ διαίτης μπορούν να σας παχύνουν.
Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα « χαμηλών λιπαρών », « χαμηλής χοληστερόλης » ή εκείνα που « αποδεδειγμένα ρίχνουν τη χοληστερόλη ».


Επίλογος:

Δεν ξέρω πως οι ανακοινώσεις του Εθνικού Φόρουμ Παχυσαρκίας της Βρετανίας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο μιας και οι θέσεις μου ήταν αυτές εδώ και χρόνια.

Άλλωστε είναι γνωστή η εικόνα παχύσαρκων Βρετανών που ασκούνται σε πάρκα και γυμναστήρια, τρέφονται με λάιτ προϊόντα και τελικά κατέχουν μια από τις πρώτες τρις θέσεις παγκοσμίως σε καρδιοπάθειες.  

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

Γιώργος Ερισιαάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα