Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Sex και γυναίκες:


5 "μύθοι" και 5 "αλήθειες"

Άλλο η γυναίκα άλλο ο άνδρας, στις γυναίκες δεν είναι έτσι, μα αυτό το κάνουν μόνο οι άνδρες και ένα σωρό τέτοια παραδείγματα και κουβέντες που προσπαθούν να διαφοροποιήσουν της σκέψεις και τις επιθυμίες των συντρόφων.


Μάλλον δεν διαφέρει και πολύ ο τρόπος σκέψης γυναικών και ανδρών γύρω από το sex!


Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μία νέα πανελλήνια έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 γυναικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, η κυρίαρχη αντίληψη ότι τα προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας αφορούν κυρίως τους άνδρες φαίνεται να καταρρίπτεται!

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες γύρω από τη γυναικεία σεξουαλικότητα!

 

Μύθοι

Η γυναίκα ντρέπεται να μιλήσει για τη σεξουαλική της ζωή
Αντιθέτως, το 83% δηλώνει πρόθυμο ν’ απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να λύσει ένα σεξουαλικό πρόβλημα. Μάλιστα, στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας της ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) το 50% αυτών που καλούν, είναι γυναίκες που ρωτούν πώς μπορούν να πείσουν το σύντροφό τους να αντιμετωπίσει ένα σεξουαλικό του πρόβλημα.

Η γυναίκα δε διεκδικεί την ερωτική πράξη
Οι γυναίκες, πλέον, όχι μόνο διεκδικούν την ερωτική πράξη, αλλά δηλώνουν κι έτοιμες να πάρουν χημικές ουσίες, προκειμένου να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.

Οι άνδρες καταφεύγουν περισσότερο στην αυτοϊκανοποίηση από τις γυναίκες
Κι όμως! Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των γυναικών αυτοϊκανοποιείται.

Οι γυναίκες έλκονται από τα πνευματικά κυρίως χαρίσματα ενός άνδρα και η εξωτερική εμφάνιση είναι για εκείνες δευτερευούσης σημασίας
Πλέον οι γυναίκες έλκονται από το σώμα του άνδρα (κυρίως γλουτούς, πλάτη, πόδια, το στέρνο- στήθος).

Οι γυναίκες είναι μονογαμικές και οι άνδρες πολυγαμικοί
Στην έρευνα το ποσοστό των γυναικών που αποδέχονται και παραδέχονται την ύπαρξη άλλων ερωτικών συντρόφων φτάνει το 30%, αγγίζοντας το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών.

Αλήθειες

Οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, αλλά και μετά από αυτήν, έχουν συχνότερους και καλύτερους οργασμούς, όπως και καλύτερη σεξουαλική διέγερση.

Η γυναίκα θεωρεί, πλέον, σημαντικό δείκτη της ποιότητας ζωής της την ερωτική πράξη και δεν υπολογίζει τα κοινωνικά ταμπού.

Τα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι πιο πλούσια σε αισθητήριες απολήξεις σε σχέση με τα ανδρικά

Η γυναικεία κλειτορίδα έχει 6.000 απολήξεις, ενώ το ανδρικό πέος μόλις 400, στοιχείο που δείχνει πως η υποτίμηση του ρόλου της έχει να κάνει περισσότερο με κοινωνικούς παρά με βιολογικούς λόγους.

Η γυναίκα σήμερα εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο κενό στον τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητάς της

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία έχουν καταρριφθεί αρκετά ταμπού που αφορούσαν στην ισότητα της σχέσης.

Οι γυναίκες, επειδή δεν έχουν «ορατούς» οργασμούς, αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι μόνο ψυχολογικού  τύπου αλλά και βιολογικά

Πλέον και η επιστήμη αποδέχεται πως το ψυχολογικό και το βιολογικό είναι αλληλένδετα.



Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα