Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Cordyceps. Ακόμα ένα θαύμα ?

Cordyceps sinensis

Τόσο παλιό, όσο και η γραφή, τόσο αξιόλογο, όσο και η Ιατρική με την Φαρμακευτική επιστήμη.

Πάνω από 2.000 χρόνια υπάρχει στην ιατρική της ανατολής ως ίαμα επιλογής για παθήσεις των πνευμόνων, του μυοσκελετικού, ενδυνάμωσης του καρδιαγγειακού και εξισορρόπησης των απαραίτητων ορμονών του οργανισμού.
 

Μέχρι σήμερα σε Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, και άλλες χώρες της ανατολής γράφεται σε συνταγολόγιο και χορηγείται από τα αντίστοιχα ασφαλιστικά τους ταμεία σε πλήθος νοσημάτων.

Στην δύση άρχισαν να του δίνουν επίσημα αξία και να το μελετούν συστηματικά στην δεκαετία του 80 και εκπλάγηκαν με τα αποτελέσματα που διαπίστωναν σε πλήθος νοσημάτων.

Ιστορία.
Το Cordyceps είναι ένας αυτοφυής μύκητας που συναντάται σε μεγάλα υψόμετρα.

Φύεται και αναπτύσσεται στους πάγους των βουνοκορφών και συλλέγεται μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Από την αρχαιότητα μέχρι και τον 17ο αιώνα, λόγο της σπανιότητας του, έμπιστοι αυλικοί το περισυνέλεγαν για αποκλειστική χρήση μόνο για αυτοκράτορες και προύχοντες, όπου αυτοί το θεωρούσαν υπεύθυνο για την υγιή  μακροζωία τους.

Το αυτοκρατορικό αυτό μυστικό, διαδόθηκε από μοναχούς του Θιβέτ και ως αποτέλεσμα υπήρξε η συστηματικότερη συγκομιδή και χρήση του από τους απλούς θνητούς της εποχής.

Επίσημη αναγνώριση στην δύση:
Το 1993 σε ένα τουρνουά κλειστού στίβου, Κινέζοι αθλητές έσπασαν σε αγώνες δρόμου 9 παγκόσμια ρεκόρ.

Ο προπονητής τους Jiao PIK το απέδωσε το φαινόμενο αυτό στο γεγονός ότι είχε συμπεριλάβει στο διατροφολόγειο τους το Cordyceps sinensis.

Έκτατε μέχρι και σήμερα καθημερινά χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε από αθλητές του κλασικού στίβου μα και των άλλων ομαδικών αθλημάτων          ( Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο κτλ )

Ανάλυση

Τρόπος δράσης:
Ουσιαστικά το Cordyceps έχει την ιδιότητα να ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και να διατηρεί την ελαστικότητα ακόμα και των τριχοειδών αγγείων. Παράλληλα σε πάσχουσες περιοχές με απόφραξη αγγείων, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί παράπλευρη κυκλοφορία στο αίμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει περιοχή στο σώμα που να μην οξυγονώνεται σωστά.

Με αυτόν τον απλοϊκό τρόπο δίνει την δυνατότητα να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα που ουσιαστικά είναι απαραίτητο για την ανάπλαση των κυττάρων και την απομάκρυνση του γήρατος.

Όμως ο τρόπος δράσης του δεν σταματά εδώ. Έχει πολλές θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό.

Θεραπευτικές δραστικές ουσίες:
Αρχικά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Cordyceps είναι ένα από τα λίγα προσαρμογονα βότανα στον κόσμο.

Δηλαδή όχι μόνο στερείτε παρενεργειών, αλλά έχει την ιδιότητα να προσαρμόζει τις λειτουργίες του οργανισμού στα φυσιολογικά επίπεδα.

Κοντολογίς, το ίδιο καλό θα κάνει σε ένα υπερτασικό άτομο, όσο και σε ένα υποτασικό.

Αυτό ισχύει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες εξετάσεις που κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος προκειμένου να ελέγχει την υγεία του. ( Γλυκόζη στο αίμα, σίδηρος, καλή και κακή χοληστερίνη, ουρία, νάτριο, κάλιο κτλ )

Το Cordyceps περιέχει.
Ουσιώδης Αμινοενώσεις με οξυγονούχες ιδιότητες και όλα τα λιπαρά οξέα

Βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών B1, B2, & B12, E, K.

Ορυκτά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου, σίδηρο, κάλιο και πολλά άλλα.

Ένζυμα, συνένζυμα.

Στερόλες & πρωτεΐνες.

Όλα αυτά σε ένα αρμονικό συσχετισμό απαραίτητο όχι μόνο για την διατήρηση της νεανικότητας στον οργανισμό, αλλά και για την επαναφορά του.
 

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Μια βασική διευκρίνιση που θα πρέπει να γίνει κατανοητή σε όλους μας είναι η εξής.

1.   Γενικά τα προσαρμογονα φυσικά βότανα έχουν το βασικό πλεονέκτημα της παντελούς ελλείψεως παρενεργειών, αλλά για να δράσουν χρειάζονται χρόνο εν αντιθέσει με τα χημικά φάρμακα που ναι μεν έχουν φορές άμεση δράση, αλλά παράλληλα και τις γνωστές παρενέργειες τους.

2.   Στην πρόληψη τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες εβδομάδες. Στην νόσο θα χιαστεί να περιμένουμε ανάλογα με την βαρύτητα της.

Εξοπλιζόμαστε με υπομονή και επιμονή λοιπών και το αποτέλεσμα θα έρθει σίγουρα.

Κλινικές μελέτες που έγιναν, τόσο στην δύση όσο και στην ανατολή απέδειξαν ότι:

I.        Θα αποβάλει από τον οργανισμό τις βλαβερές τοξίνες από τις πρώτες εβδομάδες.

II.        Θα οξυγονώσει τον οργανισμό δίνοντας την δυνατότητα σε αυτόν τις απαραίτητης ανάπλασης των κύτταρων.

III.        Θα βοηθήσει να ρυθμιστούν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

IV.        Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας τον οργανισμό από λιμώξεις, ιώσεις, φλεγμονές και δυσλειτουργίες.
V.        Θα επαναφέρει την ελαστικότητα στους πνεύμονες ενώ παράλληλα θα αυξήσει την εκμετάλλευση σε οξυγόνο. Θα προστατεύει τους πνεύμονες από λιμώξεις και κύρια σε άτομα με τετραπληγία από οιδήματα και ατελεκτασίες. 

VI.        Θα αυξήσει την στάθμη ενέργειας. Τόσο σε άτομα που αθλούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όσο και σε χρόνιους ασθενείς κατάκλεισες ή και μειωμένης κινητικότητας.

VII.        Θα ενδυναμώσει τους μυς και θα τους απαλλάξει από λιπώδης διηθίσεις έτσι ώστε να λειτουργούν καλύτερα.

VIII.        Θα ρυθμίσει την πίεση του αίματος.

IX.        Θα ρυθμίζει, εναρμονίσει τη συνάρτηση νεφρά, επινεφρίδια και την λειτουργία του ήπαρ.

X.        Θα αναπλάσει και θα ενισχύσει τα κύτταρα ακόμα και στις νευρικές απολήξεις.

XI.        Θα ενισχύσει τις γενετήσιες ορμόνες, ( σεξουαλικότητα ) παρατείνοντας, επαναφέροντας την νεανικότητα ακόμα και σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

XII.        Θα επαναφέρει τον μεταβολισμό σε νεανικό επίπεδο, αποβάλλοντας συσσωρευμένο λίπος σε μυς και όργανα ( συκώτι, μυοκάρδιο κτλ ) αφενός και αφετέρου, αφομοιώνοντας τα ακόρεστα λιπαρά οξέα αυτούσια, χωρίς να επιτρέπει να γίνουν κορεσμένα. ( λίπος )

Ενδείξεις:
Κλινικά έχει μελετηθεί και αποδεδειχθεί ότι το Cordyceps έχει θεαματικά αποτελέσματα:

ü  Σε άτομα με έντονες σωματικές απαιτήσεις. ( αθλητές, επίπονες συνθήκες εργασίας κτλ )

ü  Σε άτομα που πάσχουν από νοσήματα των πνευμόνων. ( άσθμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, ΧΑΠ κτλ )

ü  Σε υπερτασικά άτομα. ( υπερτασικά, υποτασικά )

ü  Σε διαβητικά άτομα.

ü  Σε άτομα που πάσχουν από ορμονικές διαταραχές. ( Θυρεοειδής, αστάθεια κύκλου, υπερχολδρεια, κτλ )

ü  Σε άτομα με χρόνιες αρθρίτιδες, σπονδυλαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες.

ü  Σε άτομα με τετραπληγία.

ü  Σε άτομα με στυτική δυσλειτουργία και προβλήματα στειρότητας.

ü  Σε βαριάς μορφής νοσήματα του συκωτιού. ( λιπώδη διήθηση, Κύρωση, HIV, ηπατίτιδα κτλ )

ü  Προστασία των νεφρών μέχρι βαριάς μορφής νεφρικής ανεπάρκειας.

ü  Προστασία του προστάτη και της κίστης.

ü  Τόνωση της περιφερικής κυκλοφορίας του αίματος. ( Στηθάγχη )

 

Το Cordyceps έχει μελετηθεί κλινικά και σε βαριές έως σήμερα ανίατες παθήσεις με θεαματικά αποτελέσματα όπως:
  1. Ηπατίτιδα. ( η ασθένεια στο σύνολο των πασχόντων παρουσίασε στασιμότητα και σε ένα ποσοστό 31% οι εξετάσεις δεν ανέγνωσαν το νόσημα )
  2. AIDS. ( σε 3.000 άτομα που έπασχαν, ένα ποσοστό 77% η ασθένεια υποχώρησε σημαντικά μετά από θεραπεία δέκα μηνών. Σε ένα ποσοστό 38% υπήρξε ίαση. Η κλινική μελέτη σήμερα 7/2012 βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα. )
  3. Νεοπλασίες. ( το Cordyceps απέδειξε κλινικά ότι εμπόδισε την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων στο σύνολο των πασχόντων, κυρίως σε νεοπλασίες των μαλακών μορίων. ) 
  4. Σκλήρυνση κατά πλάκας. ( τόσο η ένταση των συμπτωμάτων, όσο και η διάρκεια μειώθηκαν αισθητά με χαρακτηριστικότερο την χρονική αύξηση του μεσοχρονικού διαστήματος. Η μελέτη 125 ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα 7/2012 μετα από 12 μήνες. ) 
  5. Ερυθηματόδης λύκος. ( η βαριάς μορφής αυτής της ρευματοπάθειας στο σύνολο σταθεροποιήθηκε και σε ένα σημαντικό ποσοστό έδηξε τάσεις υποχώρησης )
  6. Αϊσχαϊμερ. ( υπήρξε άμεσο σταμάτημα στην εξέλιξη των συμπτωμάτων της νόσου και σε ένα σημαντικό ποσοστό 28% υποχώρηση. )
  7. Σοβαρής μορφής καρδιοπάθειες. ( ο χρόνος αποθεραπείας μειώθηκε αισθητά και με την παράπλευρη κυκλοφορία που προκαλεί και σε μεγάλο ποσοστό 55% οι ασθενείς επανεντάχτηκαν στην καθημερινότητα υγιείς. )
  8. Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. ( βοήθησε σημαντικά την αποκατάσταση της κίνησης σε ποσοστό 63% μέσα σε έξη μήνες )
  9. Σπαστικότατα. ( η καλή αιμάτωση των νευρικών απολήξεων από τους πρώτους μήνες μείωσε την ένταση του νοσήματος. Η κλινική μελέτη συνεχίζετε ακόμα και σήμερα 7/2012 σε 450 άτομα με βαριάς μορφής σπαστικότατα, μετά από πάροδο 9 μηνών αγωγή. )
  10. Πολυτραυματίες. ( σε ένα ποσοστό 88% υπήρξε ταχεία ανάρρωση των τραυματισμών των μαλακών μορίων, ενώ κατάγματα των οστών θεραπευτήκαν ανάλογα με την ηλικία των ασθενών που έλαβαν μέρος στην μελέτη κατά 45% γρηγορότερο του μέσου χρόνου ίασης που απαιτείτο. )

Επισήμανση:
Στις προαναφερόμενες κλινικές μελέτες, υπήρξε εξατομίκευση του δασολογικού σχήματος που εφαρμόστηκε. Αυτό δε μπορεί να το καθορίσει μόνο ο θεράπον Ιατρός ή ο ιδικός θεραπευτής.

Άλλες πληροφορίες για το βότανο:
  • Το επίσημο περιοδικό Ιατρικής και Φαρμακευτικής επιστήμης N.Y. Jurnal of  Medicine, έχει αναφερθεί στο Cordyceps sinensis με κολακευτικά σχόλια. Μάλιστα συγκρίνοντας το με το Ginseng δηλώνει πως έχει πολλαπλά ωφέλει για τον ανθρώπινο οργανισμό και σε κάποια μοναδικά.
  • Ενδυναμώνει τους πνεύμονες. Οι Θιβετιανοι μοναχοί το χρησιμοποιούσαν και το χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στο μεγάλο υψόμετρο.
  • Αυξάνει την ενέργεια του Yang. ( Ενίσχυση όλων των οργανικών λειτουργιών ) Θεωρείται από τους Ιάπωνες Κινέζους και Κορεάτες ένα φυσικό αφροδισιακό.
  • Ανακουφίζει το αναπνευστικό και αυξάνει την ελαστικότητα των πνευμόνων και τους δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης του οξυγόνου.
  • Καταπολεμά τον βήχα ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
  • Η αντιγηραντικη του δράση είναι αποδεδειγμένη και αυτή επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω. Απλά δεν συγκαλύπτει τον δερματικό γηρασμό μόνο ως απλό καλλυντικό δέρματος.
  • Βοηθά κάθετα άτομα με το αίσθημα της μόνιμης σωματικής και πνευματικής κόπωσης.
  • Προστατεύει την καρδιά διατηρώντας τον μύες της ισχυρούς και διατηρώντας την κυκλοφορία του αίματος σε υψηλά επίπεδα ποιότητας.
  • Αποτοξινώνοντας τον οργανισμό το Cordiceps ενισχύει κάθετα το ανοσοποιητικό δίνοντας του την δυνατότητα να αντιμετωπίσει επάξια τυχών μολυσματικές, βλαβερές καταστάσεις. ( Υιούς γρίπης κτλ )
  • Έχει μελετηθεί και αποδείξει ότι ανταγωνίζεται την σωματική κόπωση σε αθλητές πρωταθλητισμού φυσικά, χωρίς να έχει ίχνος δράσης των αναβολικών ουσιών που δίνουν την ψευδαίσθηση αύξησης της αντοχής και κατηγορούνται για εθισμό και παρενέργειες σε συκώτι και νεφρά.
  • Αντίθετα το Cordyceps είναι κατάλληλο φυσικό ίαμα ( Βότανο ) για παθήσεις των νεφρών και του συκωτιού.
  • Το Cordyceps sinensis ενισχύει την βιοσύνθεση των στεροειδών ορμονών σε άνδρες και γυναίκες ( Τεστοστερόνη, οιστρογόνα ) που η παραγωγή τους μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Θετικό αποτέλεσμα η αύξηση της λίμπιντο μέχρι και τα βαθιά γεράματα.
  • Το Cordyceps sinensis είναι ιδανικό σε γυναίκες με άστατο κύκλο, καθώς και κατά την διάρκεια της κλιμακτηρίου.
  • Τέλος το Cordyceps sinensis είναι ο φυσικότερος τρόπος για την αποκατάσταση της ανδρικής και γυναικείας στειρότητας.
  • Το Cordyceps sinensis διεγείρει την έμφυτη ανοσία του οργανισμού σε μύκητες, ιούς, συμπεριλαμβανομένου και του HIV, βακτήρια ( όπως είναι ο Στρεπτόκοκκος κτλ ) Ιδανικό για λοιμώξεις γενικά, ( Αναπνευστικού, ουροποιητικού κρλ ) ακόμα και για κρυολογήματα.
  • Το Cordyceps sinensis έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
  • Τα αποτελέσματα μελέτης του Cordyceps sinensis στον ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 1 & 2 είναι θεαματικά. Βοηθά το πάγκρεας στο να ρυθμίσει μόνο του την γλυκόζη στο αίμα χωρίς υπεργλυκαιμίας, υπογλυκαιμίες.
  • Το Cordyceps sinensis έχει μελετηθεί και στην αντιμετώπιση της άνοιας και του Alzheimer με πολύ καλά αποτελέσματα.
Τελειώνοντας και για να μην γίνομαι κουραστικός, για το Cordyceps sinensis υπάρχει τεράστια σε όγκο βιβλιογραφία που περισυνέλεξα από όλο τον κόσμο τόσο σε κατ αποδεδειγμένη και καταγεγραμμένη ομολογία μεγάλων ομάδων ατόμων, όσο και σε κλινικές μελέτες κύρια στις ΗΠΑ,  in vitro & in vivo πραγμα που μου δίνει την δυνατότητα πραγματικά να γραφώ για μήνες.

Σημαντικό είναι ότι στις σύγχρονες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της DXN και σε οργανικές, βιολογικές καλλιέργειες σήμερα μας δίνει την δυνατότητα χρήσης του εγγυημένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ανεπιφύλακτα. g.g.erisianos@gmail.com


Μελέτη, έρευνα, σύνταξη

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα