Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ακτινίδιο !

Το φρούτο που "σώζει"

Το λένε και «πολύτιμο πετράδι της φύσης» και δεν έχουν άδικο. Ελάχιστες τροφές είναι τόσο πολύτιμες για την υγεία του ανθρώπου και τις βρίσκουμε σε τόση αφθονία στη φύση.

Ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι η περίοδος που ευδοκιμεί, μην παραλείψετε να το βάλετε στην διατροφή σας.
 
Ο λόγος γίνεται για το ακτινίδιο.

Την «μαγική» πηγή που έχει περισσότερη βιταμίνη C ανά γραμμάριο σχεδόν από κάθε άλλο φρούτο.

Τα οφέλη από το ακτινίδιο για τον οργανισμό σας είναι μοναδικά:

Ρίχνει την πίεση του αίματος:
Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το ακτινίδιο βοηθάει τον οργανισμό να «ακυρώσει» την επίδραση του νατρίου.

Η χαμηλή πίεση μειώνει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου.

Προστατεύει την καρδιά:
Εκτός από κάλιο περιέχει και πολλές φυτικές ίνες.

Αυτά τα δύο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν 4.069 mg καλίου ημερησίως είχαν 49% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν 1.000 mg την ημέρα.

Πιο όμορφη επιδερμίδα:
Το κολλαγόνο, η ουσία που υποστηρίζει κυρίως το δέρμα, βασίζεται στην βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μας προστατεύει από τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου, της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και του καπνίσματος.

Καλύτερος ύπνος:
Έρευνες έδειξαν ότι το ακτινίδιο βοηθάει τον άνθρωπο να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα από όταν ξαπλώσει, να κοιμηθεί περισσότερη ώρα και να κάνει γενικώς πιο ήρεμο και βαθύ ύπνο.

 

Πηγή: metrogreece.gr  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα