Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Φάρμακα και φαρμακευτική αγωγή.

Ουσιαστικά είναι γνωστό πως  βασιζόμενοι στις δραστικές ουσίες της φύσης, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ( Φαρμακοποιοί, Βιολόγοι, Χημικοί σε συνεργασία πάντα με ιατρούς )  μπόρεσαν και απομόνωσαν αυτές, κάνοντας έτσι το έργο ίασης ευκολότερο για τον άνθρωπο. 

Πολλές φορές  μάλιστα ενισχύοντας  την δράση των βοτάνων γεωμετρικά. 

Το σημαντικότερο επίτευγμα τους όμως δεν ήταν αυτό, αλλά ότι μπόρεσαν με την χημεία και έφτιαξαν τις ίδιες δραστικές ουσίες με συνθετικές πρώτες ύλες και όχι φυσικές και μάλιστα σε μεγάλες παραγωγές.

Έτσι στις αρχές του περασμένου αιώνα γεννήθηκαν τα πρώτα φάρμακα παραγωγής.

Σε μια αρμονική συνεργασία με τους θεράποντες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δημιουργήθηκαν τα ανάλογα της κάθε ασθένειας έως και μελετήθηκαν τα ακριβή δασολογικά σχήματα.

Στο πέρασμα των χρόνων χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα έκαναν την εμφάνιση τους δίνοντας αξιόλογες λύσεις και μοναδικές στα χέρια των ιατρών ενάντια των ασθενειών.

Περί τα τέλη όμως της δεκαετίας του πενήντα και όλης της δεκαετίας του εξήντα υπήρξε η θλιβερή διαπίστωση της πληθώρας των παρενεργειών που προκαλούσαν αυτά τα συνθετικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Αυτό το γεγονός πέρα του προβληματισμού των ερευνητών, ανάγκασε τους ιατρούς να δημιουργήσουν αυστηρότερες δασολογικές αγωγές και να επωμιστούν παράλληλα την ανάγκη της ενημέρωσης των ασθενών με λεπτομέρειες.

Εκεί μπήκαν διεθνώς κάποιοι αυστηροί κανόνες.

  1. Προσδιορίστηκε  από τα ερευνητικά εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιριών η αντιστοιχία δόσης με τα  κιλά ασθενούς στην ενηλικίωση τα 70 έως 80 κιλά.
Οι παιδικές δοσολογίες ας σημειωθεί, ακόμα σε πολλά φάρμακα δίνονται σε συνάρτηση mg ανά κιλό σωματικού βάρους.

  1. Τα φάρμακα έξω νοσοκομειακά ο ασθενής θα τα ελάμβανε αυστηρά μόνο με ονομαστική ιατρική συνταγή.
  2. Υποχρεώθηκαν οι φαρμακοποιοί να μην χορηγούν φαρμακευτικά σκευάσματα κύρια σε κάποιες κατηγορίες. ( Ψυχοφάρμακα, αντισταμινικά, αντιβιοτικά κ.α. )
  3. Τεθήκαν αυστηρότατοι κανόνες πριν την κυκλοφορία ενός φάρμακου. ( Ορίστηκαν τα είκοσι έτη πειραμάτων in Vitro & in Vivo καθώς και πλήθος κλινικών μελετών και πρωτοκόλλων πριν την ευρεία κυκλοφορία κάθε νέου φαρμάκου ) 
  4. Τέλος οι φαρμακευτικές εταιρίες υποχρεώθηκαν  στην συσκευασία των φαρμάκων που παράγουν να έχουν ένθετο με όλα τα χαρακτηριστικά του ιδιοσκευάσματος και να ενημερώνει τον λήπτη ακόμα και για παρενέργειες έστω και  απειροελάχιστου ποσοστού.  Καθώς επίσης να ενημερώνουν μέσω  φαρμακευτικών τους αντιπροσώπων λεπτομερώς για το κάθε φάρμακο, γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Φαρμακευτική αγωγή.

Είναι γνωστή μια παροιμία που λέει.  « Όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν, αλλά δεν είναι ίδιοι »

Σωστό σε υπέρτατο βαθμό κυρίως σε θέματα που άπτονται της υγείας του ανθρώπου.

Λάθος επίσης σε υπέρτατο βαθμό που εμείς ως Έλληνες τους θεωρούμε όλους ίδιους και προτείνουμε φάρμακα ο ένας στον άλλο χωρίς να έχουμε γνώση και διαπίστευση.

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτό έχει μόνο ο θεράποντας  ιατρός του κάθε ενός μας και είναι αυτός μαζί με τον φαρμακοποιό μας,  που γνωρίζει το πραγματικό ιστορικό της υγείας μας.
 

Για παράδειγμα αντιβιώσεις υπάρχουν πολλές.

Πέρα της κατάχρησης που εμείς ως ασθενείς κάναμε, με δυσάρεστη συνέπεια να έχουμε δημιουργήσει τρομερά ανθεκτικά στελέχη, αγνοούμε να διαχωρίσουμε πια είναι κατάλληλη για ένα οίδημα δοντιού, από εκείνη που είναι κατάλληλη για ουρολοιμώξεις.

Εν τούτοις, εύκολα μπορούμε να την προτείνουμε, ή ακόμα να την χορηγήσουμε σε ένα δικό μας άνθρωπο.

Βασικοί κανόνες από εμάς καταστρατηγούνται επικίνδυνα.

Αντιβίωση δεν χορηγείτε χωρίς γνωμάτευση ιατρού και μάλιστα ακόμα και σε εμπύρετες καταστάσεις πριν την τρίτη ημέρα.

 

Έτσι για ψήλου πήδημα η αντιβίωση είναι επικίνδυνη και το χειρότερο όταν θα την χριστούμε πραγματικά, θα είναι υποχρεωμένος ο γιατρός μας να μας χορηγήσει διπλάσιες και φορές τριπλάσιες ποσότητες για το καλό μας, αλλά δημιουργώντας παράλληλα και ένα πλήθος σοβαρών παρενεργειών στον οργανισμό μας.

Μέγα λοιπόν λάθος,  ακόμα και στην βοτανολογία.

Ρωτάμε τους ειδικούς στα φάρμακα, ακόμα και στα βότανα.

Μπορεί η εταιρία που παράγει ένα θεραπευτικό ίαμα να αναφέρετε σε μια ενδεικτική δοσολογία, αλλά αυτή να μην είναι κατάλληλη για εσάς.

Το ιδανικότερο είναι, αφού από την φύση προερχόμαστε να παραμείνουμε σε αυτή και να φροντίσουμε να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, αποτοξινωμένο.

Σήμερα είναι γνωστό και σε εμάς τους δυτικούς ότι τρόπος υπάρχει.

Η γνώση μας και η επιθυμία μας να σας ενημερώσουμε παραμένει αμείωτη έτσι απλά.

 

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Επικοινωνήστε μαζί μας για το κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί. g.g.erisianos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα