Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2020


Το Alzheimer που όπως αποδείχτηκε χρόνια δεν κοιτά 
και είναι καιρός να σταματήσουμε να την θεωρούμε ασθένεια 
μόνο των υπερηλίκων. 
Μπορεί να έχει σχέση με την άνοια, αλλά θα θυμίσω ότι υπάρχουν και καταγεγραμμένα περιστατικά νεανικού Alzheimer.
Τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου επηρεάζουν την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να ελέγχουν σημαντικά βήματα στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.

Τα συγκεκριμένα κύτταρα ονομάζονται περικύτταρα και μπορούν να αποτελέσουν τον επόμενο στόχο στη θεραπεία της νόσου.


Η 21η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος άνοια αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1906 από τον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο Αλόις Αλτσχάιμερ (1864-1915), εξ ου και η ονομασία της.


Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 50.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) εκτιμά ότι αριθμός τους στην χώρα μας θα φθάσει στους 354.000 το 2050.

Από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει, εξάλλου, όλη η οικογένεια.

Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς και υπολογίζονται σε 400.000 στην Ελλάδα επωμίζονται δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

Επίλογος:
Το θέμα είναι ότι ουσιαστική λύση δεν έχει δοθεί με τις μέχρι σήμερα διάφορες φαρμακευτικές πολυδάπανες αγωγές και πραγματικά, προσωπικά, δεν μπορώ να κατανοήσω την άρνηση τόσο μερίδας της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των ασθενών με τους οικείους τους στο να προχωρήσουν την καταπολέμηση της νόσου με τα κλινικά αποδεδειγμένα όπλα που μας χάρισε απλόχερα η φύση.

Δεν είναι δυνατών να απαξιώνονται φυσικά ιάματα όπως το Ganoderma Lucidum, η Picnogenol, το Ginkgo Biloba, το Lion’s Mane, που πραγματικά συνδυαστικά δίνουν ουσιαστική λύση και μάλιστα χωρίς ίχνος αλληλεπιδράσεων και παρενεργειών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα