Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός & Ibuprofen.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων απαντά στο αν επιδεινώνει τις συνέπειές του. 
Στην εποχή της τρομοκράτησης, διάφορα ΜΜΕ ανεύθυνα, αποφάνθηκαν ότι η ιβουπροφαίνη επιδεινώνει την εξέλιξη, ανάπτυξη του κορονοϊού όταν την χρησιμοποιούμε ως αντιπυρετικό ή αναλγητικό.
Προσοχή στις αβάσιμες πληροφορίες 
και εμπιστευτείτε μόνο τον γιατρό 
και τον φαρμακοποιό σας.
Η Ibuprofen πέρα των άλλων έχει και αντιπυρετικές ιδιότητες και όταν έχουμε θέμα με πυρετό καλό είναι να εναλλάσσουμε μέσα στην ημέρα τις αντιπυρετικές ουσίες.
Με λόγια απλά, να μην στηριζόμαστε μόνο σε μια, πχ Παρακεταμόλη, αλλά να κάνουμε χρήση και κάποιας άλλης μέσα στην ημέρα, όπως είναι η ιβουπροφαίνη, ή Acetylsalic acid, ή Μεφαιναμικό οξυ, κτλ

Αναλυτικά:
Η ιβουπροφαίνη (ibuprofen) είναι ένα παράγωγο του προπιονικού οξέος μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ) με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντιπυρετική δράση. 
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φαρμάκου θεωρείται ότι οφείλονται στην ανασταλτική δράση επί του ενζύμου κυκλοξυγενάση που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών.
Οι ιδιότητες αυτές παρέχουν συμπτωματική ανακούφιση από τη φλεγμονή, τον πόνο και τον πυρετό.
Η ανακοίνωση 
του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων: 
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιφλεγμονώδες ιβουπροφαίνη επιδεινώνει τις συνέπειές του κορονοϊού.
Σε μια δήλωση, ο οργανισμός αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι θέλει να διαλύσει λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη περί διασύνδεσης ανάμεσα στην ιβουπροφαίνη και την επιδείνωση της Covid-19», ανέφερε ο οργανισμός, αναφερόμενος στην ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό.
«Όταν ξεκινούν τη θεραπευτική αγωγή για πυρετό ή πόνο στην Covid-19, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές θεραπευτικής αγωγής» περιλαμβανομένης της ιβουπροφαίνης και σχετικών φαρμάκων, καθώς και της παρακεταμόλης, του πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου παυσίπονου.
Τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ στην Ολλανδία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις πωλήσεις παρακεταμόλης λόγω ελλείψεων που προκαλούνται από τη δημιουργία αποθεμάτων από τους καταναλωτές.

Επίλογος:
Εκτός από τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα είμαι υποχρεωμένος σήμερα να σας υπενθυμίζω τακτικότατα την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σας.
Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σίγουρα θα έχει και εκείνα τα αντισώματα και του κορονοϊού.
Πέρα λοιπών της καλής, ποιοτικής διατροφής πάνω στα πρότυπα της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που θέλει ένας εμπύρετος ασθενής, απαιτείται και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.
Αυτό σήμερα μπορούμε να το πετύχουμε ευκολότερα με την χρησιμοποίηση ειδικευμένων φυσικών ιαμάτων και βιολογικών συμπληρωμάτων διατροφής όπως για παράδειγμα η Πρόπολη, το Colostrum, το Σκόρδο ( Σε κάψουλες είναι πιο ισχυρό ακόμα και από ένα κεφάλι φυσικού σκόρδου και χωρίς την χαρακτηριστική του οσμή ) ή και την φόρμουλα των 9 φυσικών συστατικών που γνωρίζεται.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  & Γανοθεραπείας συνέχεια. Αναμφίβολος άξονας για υγεία, ευεξία και ομορφιά.

 







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα