Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Διαφημιστικά αυτοκόλλητα στα φρούτα και σε ορισμένα λαχανικά ?

Σίγουρα όλοι μας έχουμε πολλές φορές δει κάποια μικρά αυτοκόλλητα σε μήλα, λεμόνια, ντομάτες, μπανάνες που όμως φανταζόμαστε πως ο κάλος παραγωγός με αυτόν τον τρόπο διαφημίζει την σοδιά του.

Είναι όμως έτσι για χρειάζονται από εμάς ιδιαίτερη προσοχή ?


Εκτός από τα φωτεινά χρώματα λοιπών που έχουν συνήθως, έχουν πάνω τους και έναν μικρό ψηφιακό κωδικό που δυστυχώς αν είμαστε μύωπες ή πρεσβύωπες δύσκολα τον διαβάζουμε.
Τελικά από ότι φαίνεται, οι παραγωγοί φρούτων όχι μόνο προσπαθούν να διαφημίσουν τους εαυτούς τους, αλλά μας παρέχουν και μερικές πολύ χρήσιμες καταναλωτικές πληροφορίες.
Δείτε παρακάτω την σημασία των αυτοκόλλητων πάνω στα φρούτα και τα μυστικά που κρύβουν.

 Ο τετραψήφιος κωδικός ξεκινάει
με τον αριθμό 3 ή 4.
Αν υπάρχουν μόνο 4 αριθμοί στο αυτοκόλλητο αυτό σημαίνει, ότι το φρούτο ή λαχανικό έχει παραχθεί με την βοήθεια σύγχρονων γεωπονικών τεχνικών, συμπεριλαμβανομένων άφθονων ποσοτήτων λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Αν υπάρχει όμως πενταψήφιος αριθμός ?

Ένας πενταψήφιος κωδικός ξεκινάει πάντα με τον αριθμό 8 ?  Όταν βλέπετε αυτό το αυτοκόλλητο, σημαίνει, ότι το φρούτο έχει τροποποιηθεί γενετικά ως μέρος της διαδικασίας καλλιέργειας.
Αυτό το είδος του φρούτο συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες διαμάχες και οι έρευνες δείχνουν, ότι τα πεπόνια για παράδειγμα, οι μπανάνες κ.α. είναι τα είδη τα φρούτων που τροποποιούνται γενετικά.

 
Ένας όμως πενταψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τον αριθμό 9 ?
Αν δείτε αυτό το αυτοκόλλητο σημαίνει, ότι το φρούτο έχει καλλιεργηθεί με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, δηλαδή με τα χέρια και χωρίς χημικά.
Αυτά ανήκει στα βιολογικά προϊόντα. 



Αν το φρούτο δεν έχει κωδικό ?
Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο επικίνδυνο.
Τα εισαγόμενα φρούτα πρέπει πάντα να έχουν κωδικό πάνω τους.
Αν δεν υπάρχει κωδικός πάνω στο αυτοκόλλητο, πιθανότατα έχει γίνει για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, που σίγουρα δεν θα είναι για το συμφέρον του καταναλωτή.
Όσο ζω μαθαίνω έτσι απλά αρκεί να ενημερώνομαι.  



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα:
τοξικές ουσίες που απειλούν την υγεία μας  &  ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρώμε τοξικά.  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Tοξίνες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα