Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Καρκίνος. Μήπως μα κτυπά την πόρτα ?

Ξαπλωμένοι αναπαυτικά στους καναπέδες και τις περιστρεφόμενες καρέκλες των γραφείων, με διατροφή, ότι υπάρχει διαθέσιμη σε επεξεργασμένη μορφή για γρήγορα μαγειρέματα, πολυφαρμακία, ατμοσφαιρική ρύπανση και τέλος παντελή έλλειψη άσκησης, τσιγάρα
και αλκοόλ τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε ? 

 Λογική μοιάζει η αύξηση των θανάτων
από καρκίνο !

Περίπου 17,5 εκατομμύρια νέα περιστατικά
καρκίνου υπήρξαν το 2015, αυξημένα κατά 33% συν σε σχέση με το 2005, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο ήταν 8,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.
Η αύξηση των περιστατικών μέσα σε μια δεκαετία αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση και η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Παγκοσμίως η πιθανότητα να πάθει καρκίνο ένας άνδρας, είναι μία στις τρεις, ενώ μια γυναίκα έχει μικρότερη πιθανότητα μία στις τέσσερις.
Ο καρκίνος συνεχίζει να είναι η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου στον κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά αίτια.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος των ανδρών ( 1,6 εκατ. περιστατικά το 2015 ), ενώ ο καρκίνος της τραχείας, των βρόγχων και των πνευμόνων είναι αυτός που σκοτώνει τους περισσότερους άνδρες.
Στις γυναίκες ο καρκίνος του μαστού είναι τόσο ο συχνότερος καρκίνος ( 2,4 εκατ. περιστατικά πέρυσι ), όσο και ο πιο θανατηφόρος.
Οι πιο συχνοί παιδικοί καρκίνοι είναι κατά σειρά η λευχαιμία, άλλα νεοπλάσματα, το μη-Χότζκιν λέμφωμα και οι καρκίνοι του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κρίστίνα Φιτζμόρις του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", ανέλυσαν στοιχεία για 32 είδη καρκίνου σε 195 χώρες.
Από αυτές, σε 174 χώρες σημειώθηκε μεταξύ 2005-2015 αύξηση των συνολικών περιστατικών καρκίνου, αλλά σε 140 χώρες μειώθηκαν τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο.
Μεταξύ των διαφορετικών ειδών καρκίνου, κατά την προηγούμενη δεκαετία μείωση εμφάνισαν οι θάνατοι από λέμφωμα Χότζκιν και από τους καρκίνους του οισοφάγου, του στομάχου και τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία.
Οι ερευνητές προβλέπουν ότι σε απόλυτους αριθμούς τα περιστατικά καρκίνου θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον, ασκώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα συστήματα υγείας πολλών χωρών.
Όμως εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι «είναι δυνατή η πρόοδος στον πόλεμο κατά του καρκίνου», εφόσον υπάρξουν περαιτέρω βήματα στο πεδίο της πρόληψης, στον έλεγχο του καπνίσματος, στον εμβολιασμό, καθώς και στην αλλαγή του τρόπου ζωής, με περισσότερη σωματική άσκηση και πιο υγιεινή διατροφή.
 
 
Συμπερασματικά:
Τα ευχολόγια, μα και οι προσευχές για θαύματα με τα είδη υπάρχοντα χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, πραγματικά δεν θα μας λύσουν κανένα πρόβλημα.
Την υγεία την προλαμβάνεις και δεν τρέχεις πίσω από αυτή και πρόληψη δεν είναι γίνεται δυστυχώς κατόπιν εορτής.
Το αγώγι ξυπνά των αγωγιάτη δεν ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση.
Η ένταξη της ζωής μας σε μια φυσική, φυσιολογική ζωή είναι επιβεβλημένη από νωρίς και σε όλα τα επίπεδα.
Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που έτσι απλά αναφέρεται.
Ακολουθεί η διατροφή σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση και τέλος, ενώ απολαμβάνεις την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν γίνεσαι ποτέ υποχείριο αυτής.
Η φύση με τα ιάματα της σε δίδαξε υγεία, ευεξία και ομορφιά, μα και πάνω από όλα σήμερα να μην την υποτιμάς.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 



Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα