Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Αν θες να έχεις νεανική επιδερμίδα, πρέπει να γνωρίζεις πως το κολλαγόνο είναι επιτακτικής σημασίας για την ανανέωση των κυττάρων.
Η έκθεση στον ήλιο, η περιβαλλοντική μόλυνση, οι ελεύθερες ρίζες και το κάπνισμα μπορεί να μειώσουν
την παραγωγή του.
 
Βρήκαμε τροφές που ενισχύουν την παραγωγή του:
Ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά – το ίδιο και η μεμβράνη που περιβάλλει τα κύτταρά μας.
Τα κύτταρα στο δέρμα περιβάλλονται από μια μεμβράνη λίπους που τα προστατεύει.
Όταν τα κύτταρα είναι υγιή, είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη δομή του δέρματος και να χαρίσουν σφριγηλή όψη.
 
Κόκκινα λαχανικά:
Ενισχύουν την προστασία του δέρματος έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.
Δοκίμασε ντομάτες, κόκκινες πιπεριές και παντζάρια που είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα φυσικό «αντι-ηλιακό». 
Το λυκοπένιο δρά σαν φυσική προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, προστατεύοντας το δέρμα από τη φωτογήρανση και αυξάνοντας τα επίπεδα κολλαγόνου.
 
Σκούρα πράσινα λαχανικά
Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του κολλαγόνου.
Σε προιόντα τοπικής χρήσης (κρέμες) η βιταμίνη C έχει αντιοξειδοτικές ιδιοτητες οι οποίες σταθεροποιούν τα ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο.
Επίσης, προστατεύουν από τις ελευθερες ρίζες που ευθύνονται για την αποδυνάμωση του κολλαγόνου.
 
Πορτοκαλί λαχανικά
Αναζοωγόνηση και πρόληψη:
Τα πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη A και βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου.
 
 
Μούρα
Τα βατόμουρα και τα κόκκινα μούρα «πολεμούν» τις ελευθερες ρίζες ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου.
 
 Σόγια
Επιβραδύνει τη γήρανση:
Τοφού, τυρί ,γάλα σόγιας όλα περιέχουν γενιστείνη, φυτικές ορμόνες που λειτουργούν ως ισχυρό αντιοξειδωτικό αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και εμποδίζοντας τα ένζυμα που γερνάνε το δέρμα.
 
 
Ασπρο τσάι
Υποστηρίζει τη δομή του δέρματος:
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Kingston σε συνεργασία με την εταιρία Neal’s Yard Remedies, το άσπρο τσάι προστατεύει τις δομικές προτείνες του δέρματος, ειδικά το κολλαγόνο.
Πιστεύουν ότι προστατεύει και από την δράση των ενζύμων που αποδυναμώνουν το κολλαγόνο, βασική αιτία για την εμφάνιση των ρυτίδων
 
.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα