Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ύπνος: Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν την συνήθεια τους οι υπναράδες ?


Μπορεί σοφά να λέει ο λαός πως ο ύπνος τρέφει τα παιδιά, αλλά σίγουρα δεν υπονοεί 
και τους μεγάλους. 
Στους μεγάλους, από την εφηβεία δηλαδή και μετά, αναλαμβάνει δράση το βιολογικό ρολόι όπου απαιτεί 6 με 8 ώρες το πολύ νυκτερινού ύπνου και κάθε παραβιάσει αυτού σαφώς δημιουργεί μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Εδώ ας κάνω άλλη μια διευκρίνιση για το πώς οριοθετούμε τον νυκτερινό ύπνο και μάλιστα κύρια για ην νεολαία.
Νυκτερινός ύπνος είναι αυτός που ξεκινά από την 10η με 11η νυκτερινή έως αντίστοιχα 6η με 7η πρωινή.
Η νύκτα μέρα από κακή συνήθεια, σαφώς αντιστρατεύεται στο βιολογικό ρολόι και μόνο οργανικά προβλήματα θα φέρει αργά ή γρήγορα.


Επί του προκειμένου:
Οι άνθρωποι που κάθε βράδυ κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνται έξη με επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, με ελληνική συμμετοχή.
Όσοι κοιμούνται συνήθως γύρω στις δέκα ώρες καθημερινά ( Πράγμα ασφαλώς όχι συνηθισμένο στην εποχή μας παρά μόνο σε νεαρές ηλικίες.) έχουν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έναντι όσων κοιμούνται επτά ώρες. ( Θεωρείται το φυσιολογικό. )
Ο δεκάωρος ύπνος σχετίζεται επίσης με κατά 56% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού και 49% θανατηφόρου εμφράγματος.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Μάντσεστερ, Κιλ, Λιντς και Ανατολικής Αγγλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Journal of American Heart Association", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) τα ευρήματα 74 μελετών σχετικών τόσο με τη διάρκεια όσο και με την ποιότητα του ύπνου και την επίπτωση στην υγεία.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο υπερβολικός ύπνος πρέπει να θεωρείται ένδειξη πιθανού καρδιαγγειακού κινδύνου.
Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο ανεπαρκής και κακής ποιότητας ύπνος σχετίζεται με κατά 44% αύξηση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο.
Στη μελέτη συμμετείχαν ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Ευάγγελος Κοντοπαντελής και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Μάμας Ανδρέας Μάμας (και οι δύο από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ).


Συμπερασματικά:
Καμιά συνήθεια ή πρακτική παραβίαση της φύσης τελικά και αποδεδειγμένα δεν θα φέρει θετικό αποτέλεσμα στην πορεία της ζωής μας.
Οι μελέτες έγιναν για τον φυσιολογικό νυκτερινό ύπνο όπως προανέφερα και όχι γι’ αυτούς που ξενυχτούν για διασκέδαση και κοιμούνται μέχρι τις 12 το μεσημέρι σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν τον απαραίτητο ύπνο.
Σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα είναι πολλαπλά και σοβαρότερα.



Διαβάστε ακόμα: 

Συνένζυμο Q10. Μέρος της πραγματικής του αξίας έχει ερευνηθεί έως σήμερα.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.  &  Καρδιαγγειακό σύστημα. Λειτουργία & προστασία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα