Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Καρδιαγγειακό σύστημα. & υγεία.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.


Κάπως έτσι θα μπορούσα να αναφερθώ απλοϊκά στα ανθρώπινα συστήματα ( Αναπνευστικό, Νευρολογικό, Γαστρεντερικό, μυο-σκελετικό κ.α. ) αλλά νομίζω η καλή λειτουργία όλων εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο καρδιαγγειακό.

  1. Είναι αυτό που καθορίζει την ζωή.
  2. Είναι αυτό που άμα δεν λειτουργεί σωστά δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες προβλήματα μας περιμένουν.
Μικρή αναδρομή στα φυσικά ιάματα και κατά καιρούς οι στόχοι τους.

Μόδα ήταν . . . .  πέρασε.
Από την εποχή που ήμουν ακόμα φοιτητής, ( Δεκαετία του ογδόντα. ) εποχή που συνειδητοποιούσαμε και εμείς στην Ελλάδα την ανάγκη να επιστρέψουμε στην φύση,  κατά καιρούς, ( Λες  ως μόδα ) παρομοιαζόντουσαν διάφορες φυσικές ιαματικές ουσίες, βότανα που έδιναν υποσχέσεις για άριστη υγεία, άψογη ευεξία, σπάνια ομορφιά.

Έκαναν ένα μεγάλο ή μικρό κύκλο εμπορικής δόξης και στην συνέχεια  στην καλύτερη περίπτωση παρουσίαζαν μια πτωτική έστω και αργή πορεία έως ότου κανείς να μην τα θυμάται και κάνεις να μην τα αναφέρει σήμερα.

Λεκιθίνη, μηλοξυδό, σκόρδο σε ταμπλέτες, μεμονωμένες βιταμίνες και πολύ-βιταμινούχα σκευάσματα φυσικής προέλευσης, Glucosamine, Collagen, Elastin, Q10, SLA κ.α.

Ακόμα και σήμερα μάλιστα θα μπορούσα να πω,  με την ίδια ένταση συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Βγαίνουν στα ΜΜΕ διάφορες εταιρίες και διαφημίζουν με στόμφο την τάδε ουσία, που θα μας δώσει πίσω την χαμένη νεανικότητα, φορές και την αποκατάσταση της υγείας, συνηθέστερα ευτυχώς την ομορφιά μας.

Που όμως  είναι  η αλήθεια ?
Αν ήμουν φιλόσοφος θα έλεγα κάπου στην μέση, αλλά η αγάπη μου προς τις θετικές επιστήμες και ειδικότερα στην φαρμακευτική που άπτεται της υγείας δεν μου επιτρέπει να κάνω αναφορές με γρίφους και υπονοούμενα.

Η αλήθεια για εμάς του χώρου είναι σε αυτό που χρόνια λέει ο λαός.
Ένα και Ένα μας κάνουν δυο, όπου και έχουμε:

Ναι, η βιταμίνη C είναι υψίστης σημασίας για την λειτουργία του οργανισμού μας.
Ναι, το σκόρδο προστατεύει τα τριχοειδή αγγεία.
Ναι, το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για την σύνδεση των ιστών.
Ναι, η χονδροϊτίνη είναι απαραίτητη για τις αρθρώσεις.
Ναι σε τόσες άλλες πραγματικά αναγνωρισμένες ιαματικές ουσίες.

Τι γίνεται όμως όταν το Καρδιαγγειακό μας σύστημα βρίσκεται σε έκπτωση ?

Έφραξαν τα αγγεία μου από τον χρόνο, τις τοξίνες, το τσιγάρο την κακή διατροφή, όπου η μεταφορά οξυγόνου και των ιαματικών, θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα και κατά συνέπεια ιστούς δεν γίνεται κανονικά, σαν αποτέλεσμα τι θα υπάρχει ?

Μηδέν εις το πηλίκων που θα έλεγε ένας μαθηματικός.

Στους ιστούς που θα έχουν έλλειψη σε κολλαγόνο λόγο κακής παραγωγής του από τον οργανισμό πως θα φτάσει το επί πρόσθετο που λαμβάνουμε, αφού δεν υπάρχει σωστή κυκλοφορία του αίματος ?
Στους χόνδρους η γλουκοζαμίνη ?                      
Πως θα υπάρξει απορρόφηση των ουσιών που χορηγούμε από το γαστρεντερικό όταν τα αγγεία απορρόφησης είναι εκτός, ή λειτουργούν πλημμελώς ?

Άρα συμπερασματικά βγαίνει το εξής.

Το πρώτο βασικό σύστημα που πρέπει να προστατεύουμε σαν τα μάτια μας, να διατηρούμε σε άριστη λειτουργία κατά το δυνατών, είναι το καρδιαγγειακό.

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα αλλά συστήματα του ανθρωπίνου σώματος είναι άνευ σημασίας, αλλά αν το θέλετε έτσι απλά και αυτά χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλή κυκλοφορία του αίματος. ΚΑΛΑ ΑΓΓΕΙΑ. 

Σίγουρα ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια καλοστημένη τέλεια μηχανή που άμα υπάρξει έστω και σε ένα της σημείο πρόβλημα προκαλεί στην συνέχεια προβλήματα και σε αλλά. Αλλά πώς να το κάνουμε, όλα τα γρανάζια αυτής της τέλειας μηχανής έχουν ανάγκη το οξυγόνο, τις θρεπτικές και ιαματικές ουσίες για να υπάρχει ανάπλαση των κυττάρων κατά συνέπεια ζωή και αυτό γίνεται μόνο με την κυκλοφορία του αίματος.

Πως θα προστατεύουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα ?
Εδώ έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με τέσσερις  παράγοντες που επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

  1. Φυσιολογική φθορά.
Ο άνθρωπος δεν είναι αιώνιο ον, άτρωτο, αγέραστο.
Έχει στάδια που θα περάσει από την γέννηση του, έως και την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής του.
Υπάρχει η ανάπτυξη του σώματος του για δυο δεκαετίες περίπου, ακολουθεί το στάδιο της αναπαραγωγής του για άλλες δυο τρις δεκαετίες και τέλος εισέρχεται στο στάδιο της συντήρησης με τις αναμενόμενες εκπτώσεις του γηρασμού.
Σε όλα τα στάδια όλα τα κύτταρα  που αποτελούν πολλά μαζί τους ιστούς του σώματος αναπλάθονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό το οφείλουν στην κυκλοφορία του αίματος, όπου όσο πιο καλή, φυσιολογική είναι τόσο πιο ανώδυνη θα είναι η είσοδος του στο στάδιο της συντηρήσεως.

Όσο πιο αλώβητα μπει ο άνθρωπος στο στάδιο συντήρησης, τόσο λιγότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσει έως το τέλος.
 Αυτό μπορεί να του το εξασφαλίσει μόνο ο φυσικός, φυσιολογικός τρόπος ζωής σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. ( Διατροφή, ύπνος, άσκηση, περιβάλλον. )

  1. Τοξίνες.
Ατυχώς η απομάκρυνση μας από την φύση μας φόρτωσε και τις αποδεδειγμένα βλαβερές  τοξίνες.
Κύρια οι άνθρωποι των πόλεων δεν ζουν σε ένα φυσικό περιβάλλον.
Καυσαέρια, ραδιενέργεια, βιασμός ωραρίου, κακό ημερήσιο πρόγραμμα, μειωμένη σωματική άσκηση, κάπνισμα, μεταλλαγμένη διατροφή, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά διαβίωσης κάθε αστικής οικογένειας.

{ Μεταλλαγμένες τροφές, πολλά συντηρητικά, φυτοφάρμακα, επίσης βιασμός στην ανάπτυξη ζωικών και φυτικών τροφών είναι τα χαρακτηριστικά της διατροφής μας που μόνο τοξίνες μας προσφέρουν. }

Τέλος η αλόγιστη χρήση φαρμακευτικών και καλλυντικών ιδιοσκευασμάτων που ως αποτέλεσμα είχαν από την μια να εισπράξουμε σωρεία παρενεργειών και μεταλλαγμένων ασθενειών κύρια ιογενούς προελεύσεως και από την άλλη φορτωνόμαστε τοξίνες σε οργανισμό και σώμα.

  1. Διάφορες ασθένειες.
Ουσιαστικά μια είναι η κύρια ασθένεια που καταστρέφει τα αγγεία του ανθρώπου, πέρα εκείνων των σπάνιων περιπτώσεων όπως έλλειψη κολλαγόνου, κληρονομικότητας κακής ποιότητας αγγείων κ.α.

Διαβήτης.
Τόσο συχνή στον σύγχρονο άνθρωπο, όσο και υποτιμημένη από τους περισσοτέρους.
Αργά ναι μεν αλλά σταθερά καταστρέφει τα αγγεία, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων σε όλο τον οργανισμό.

  1. Τραυματισμοί.
Οι τραυματισμοί καταστρέφουν τα αγγεία σε περιοχές, δημιουργούν φλεγμονές όπου συνοδεύονται από οιδήματα.
Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ικανές να αποτελέσουν αιτίες απόφραξης τμημάτων σε τριχοειδή αγγεία και καλό είναι να αντιμετωπίζονται έγκαιρα.

Συμπερασματικά έτσι με λόγια απλά θα έλεγα τελικά προστατεύουμε το αγγειακό μας σύστημα ( Καρδιαγγειακό ) αποφεύγοντας όλα τα προαναφερόμενα κατά το δυνατόν.

Επί πρόσθετα, η φύση για μια ακόμα φορά στάθηκε απλόχερα σύμμαχος της υγείας μας προσφέροντας μας αρκετά ιάματα που συνεργούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Για εμένα προσκοπικά ξεχωρίζουν  το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & το Cordyceps.

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & το Cordyceps

Πάνω από 400 δραστικές ουσίες περιέχουν τα δυο αυτά ιάματα με τις τρις τους μορφές,  που συνιστάμενη έχουν την επαναφορά και διατήρηση της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς του ανθρώπου.

Έτσι νοερά θα έλεγα, ας αφήσουμε στην άκρη για λίγο τις βιταμίνες, τα άλατα, τις πρωτεΐνες, τα ιχνοστοιχεία, τις ίνες και τους υδατάνθρακες που κλινικά αποδεδειγμένα έχουν τα δυο αυτά ιάματα και ας κρατήσουμε μόνο το Γανοδερμικό οξύ και τους Πολυσακχαρίτες.

Κλινικά αυτές οι δυο μεγάλες ομάδες δραστικών ουσιών απέδειξαν ότι:

  1. Ενισχύουν την δομή και ελαστικότητα των αγγείων, αρτηριών, φλεβών, αορτών και καρωτίδων.
  2. Διατηρούν καθαρό τον αυλό όλου του καρδιαγγειακού συστήματος απομακρύνοντας και εμποδίζοντας ταυτόχρονα τον σχηματισμό  εκ νέου αθηρωματικής πλάκας και θρόμβων.
  3. Διατηρούν την πηκτικότητα του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα ( Προθρομβίνη ) έτσι ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζουσες περιοχές και δυσκολία στην κυκλοφορία του.
  4. Δημιουργούν παράπλευρη κυκλοφορία σε περιοχές που τα αγγεία και από ανεξάρτητη αιτία έχουν φράξει.
  5. Ενισχύουν την μεταφορά από το αίμα προς όλα τα κύτταρα οξυγόνου και όλων των υπολοίπων ιαματικών και θρεπτικών ουσιών.
Αυτό και μόνο προδικάζει την άρτια διατήρηση του καρδιαγγειακού μας συστήματος που  είναι πραγματικά το Α και το Ω της καλής υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.

Επί πρόσθετα έρχονται και οι υπόλοιπες δραστικές τους ουσίες με την βεβαιότητα ότι θα φτάσουν στον στόχο τους και δεν θα κάνουν απλά μια ανούσια διαδρομή από την είσοδο του γαστρεντερικού μας συστήματος έως την έξοδο αυτού, ή αντίστοιχα του ουροποιητικού.

Αξίζει να σημειωθεί επί προσθετός ότι όλες οι δραστικές ουσίες τόσο για το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, όσο και για το Cordyceps είναι υδατο-διαλυτές και προσαρμογόνες όπου απλά δεν συντρέχει κίνδυνος συσσώρευσης, πυκνότητας  στον οργανισμό γιατί αυτός θα χρησιμοποιήσει μόνο τις ποσότητες που έχει ανάγκη.

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & Cordyceps φυσικά ιάματα επιλογής διατήρησης της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.


Γιώργος Ερισάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 
 . . . γιατί GANODERMA LUCIDUM ?  &  Σακχαρώδης διαβήτης και ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ  &  Μορφές και τρόποι λήψης του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ   &  Cordyceps. Ακόμα ένα θαύμα ?  &  Cordyceps  &  Μορφές και τρόποι λήψης του Cordyceps.  &  Θαυματουργό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα