Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Έξι τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί

Με έξι απλά βήματα μπορείτε να αυξήσετε κατά πολύ τις «χρήσιμες» ώρες στην εργασία και την προσωπική σας ζωή

Η μέγιστη αποδοτικότητα με τον μικρότερο δυνατό κόπο είναι το ζητούμενο τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τα αφεντικά.

Σύμφωνα με έρευνα της Microsoft σε 38.000 ανθρώπους από 200 χώρες, από τις 45 ώρες εργασίας της εβδομάδας, οι 17 θεωρούνται αντιπαραγωγικές.

Ακολουθούν έξι συμβουλές για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή.

Κάντε πράγματα «στον αυτόματο»
Το μυστικό για να κάνετε περισσότερα πράγματα είναι να τα κάνετε αυτόματα. Οι αποφάσεις σας εξαντλούν. Πρέπει να διακόψετε τις κακές συνήθειες και να αναπτύξετε σταθερές ρουτίνες. Αν σπαταλάτε ενέργεια για να αντισταθείτε σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο μπισκότο, τότε θα έχετε λιγότερη ενέργεια για να λύσετε ένα δύσκολο πρόβλημα.

«Καθαρίστε» το κεφάλι σας
Η ψυχολογία και η διάθεση έχουν σημασία. Η ευτυχία αυξάνει την αποδοτικότητα και σας κάνει πιο επιτυχημένους. Για παράδειγμα οι αισιόδοξοι πωλητές πετυχαίνουν 56% περισσότερες συμφωνίες από ό,τι οι απαισιόδοξοι συνάδελφοί τους και οι γιατροί που νιώθουν καλά πριν από κάποια εξέταση είναι κατά 19% ταχύτεροι στη διάγνωσή τους.

Κάθε πράγμα στον καιρό του
Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι σχεδιασμένο να κάνει πολλά πράγματα καλά την ίδια στιγμή. Και αυτό ισχύει τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Τότε γιατί το κάνουμε; Για να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά. Έτσι αν πίνετε καφέ, ακούτε μουσική, τσεκάρετε τα email σας και διαβάζετε το άρθρο αυτό, προσπαθήστε να κάνετε ένα πράγμα τη φορά.

Τα εργαλεία και το περιβάλλουν έχουν σημασία
Χρησιμοποιήστε λίστες. Όπως έχει περιγράψει ένας χειρούργος από το Χάρβαρντ όταν σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χρησιμοποιείται μια λίστα με υποχρεώσεις τότε:
-ο αριθμός των ασθενών που δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα μειώνεται από το 70% στο 4%
-τα κρούσματα πνευμονίας μειώνονται κατά 25%
-μειώνεται στο μισό ο χρόνος παραμονής των ασθενών στη ΜΕΘ

Τι κάνει μια λίστα καλή; Να είστε ακριβείς και να περιλαμβάνετε εκτίμηση χρόνου. Μια λίστα μπορεί επίσης να είναι αρνητική και να περιλαμβάνει τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Ξεκουραστείτε
Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε αρκετά. Ένας άνθρωπος που κοιμάται για δύο εβδομάδες μόνο έξι ώρες κάθε βράδυ στο τέλος της περιόδου αυτής εχει την ίδια συμπεριφορά με κάποιον που δεν έχει κοιμηθεί για 24 ώρες.

Να βελτιώνεστε
Ελέξγτε τι κάνατε και αναζητήστε τα αποτελέσματα συχνότερα. Η ανατροφόδητηση είναι ο δρόμος της βελτίωσης. Όταν θέλετε να λάβετε μια σημαντική απόφαση γράψτε τι περιμένε να συμβεί και σε έναν χρόνο συγκρίνετε τη λίστα με ό,τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.  
 
 
 
 
πηγή: protothema.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα