Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γυναίκα & σεξουαλικότητά


Σχέσεις & σεξ
 
Ερωτικό μυστικό και γιατί ?
Υπήρχε, υπάρχεις και θα υπάρχει όσο υπάρχουν γυναίκες. 
Πώς όμως μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλικότητά τους,
ή ακόμα και τις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλλο? 

Γυναικεία αυτοϊκανοποίηση:
Μέχρι και πρόσφατα είχε  δημιουργηθεί η εντύπωση πως η αυτοϊκανοποίηση  ήταν αποκλειστικά θέμα των ανδρών και ελάχιστα απασχολούσε τον γυναικείο πληθυσμό.
 
Δεν είναι έτσι όμως ?

Επειδή βέβαια η επιστήμη και η έρευνα δε γνωρίζουν σήμερα  όρια και κοινωνικές συμβάσεις, μελέτες από διάφορα πανεπιστήμια και ένα από αυτά  το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σεξουαλικής έκφρασης.
 
Αυτοϊκανοποίηση λοιπόν.
Ένα θέμα ταμπού ναι μεν ίσως ακόμα, αλλά που φαίνεται να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα στην γυναικεία σεξουαλικότητα έκτος αν η κατάσταση φτιάσει στα άκρα.

Πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Πορτογαλία έδειξε ότι πάνω από το 95% των γυναικών που συμμετείχαν, έχουν βιώσει την εμπειρία της αυτοϊκανοποίησης, με 59% από αυτές να δηλώνουν ότι έχουν αυτοϊκανοποιηθεί τον τελευταίο μήνα.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτές, ανέφεραν ότι αισθάνονται ενοχές ή ντροπή μετά από αυτή την πράξη, ενώ οι περισσότερες ένιωθαν θετικά συναισθήματα χωρίς να θεωρούν ούτε στο ελάχιστο ότι έκαναν κάτι κακό.

Όσο αναφορά στις μελέτες του Μίσιγκαν  οι ερευνητές ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σεξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτοϊκανοποιούνται και να κάνουν σεξ.
Αφού κατέγραψαν αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα.

Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία να κάνουν σεξ.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο ή ακόμα και σύζυγο.
Την αύξηση της τεστοστερόνης σε άλλη μελέτη αναφέρεται την προκαλεί η συχνή αυτοϊκανοποίηση ( Πάνω από 10 με 15 φορές τον μήνα ) και σε δείγμα γυναικών υπήρξαν και όλες η συνέπειες αυτής. Σκουραίναν τα μαλλιά τους, αυξήθηκε η τριχοφυΐα στην περιοχή των γενετικών οργάνων  κτλ.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι μοναδικά και στις δυο περιπτώσεις καθώς οι περισσότερες μελέτες που αφορούν στην ερωτική επιθυμία και την ορμονική λειτουργία έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε πειραματόζωα είτε σε άτομα με πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
Αντιθέτως, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν απολύτως υγιείς και δεν έπασχαν από ορμονικές διαταραχές.

Τώρα στο θέμα η αυτοϊκανοποιηση αν έχει θετικές επιπτώσεις στην γυναίκεια σεξουαλικότητα τα συμπεράσματα των δυο αυτών μελετών είναι ξεκάθαρα και σαφή.

Αναμφίβολα βοηθά τις γυναίκες να ανακαλύψουν αυτό που τις ευχαριστεί στο  συντροφικό σεξ, αρκεί από την μια να είναι ειλικρινείς προς τους συντρόφους τους και από την άλλη να διατηρηθούν  σε εκείνο το όριο  που η τεστοστερόνη τους δεν θα υπερβεί τα οιστρογόνα όπου θα κινδυνεύσουν με  απροθυμία  για συντροφικό σεξ μέχρι και να χάσουν ακόμα και τους μόνιμους συντρόφους.

Κατά τα άλλα είναι φυσιολογική η αυτοϊκανοποιηση και στις γυναίκες και δεν συντρέχει λόγος απόκρυψής κύρια από τον μόνιμο σύντροφο τους.


Διαβάστε ακόμα:
SEX: Οι 3 μεγαλύτερες ανασφάλειες που έχει κάθε γυναίκα  &  SEX και γυναίκες:  &  12 λόγοι για να κάνετε σεξ καθημερινά!





Πηγές: onmed.gr  & feysbook.gr




 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα