Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΧΑΠ. Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα ! 
Είναι η παροιμία που ταιριάζει γάντι 
σε όλες τις καπνίστριες και όλους τους καπνιστές 
μιας και μαθηματικά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή 
θα καταλήξουν να είναι ΧΑΠΙΤΕΣ.
Ένα χρόνιο βασανιστικό αναπνευστικό πρόβλημα που σε κάνει να μην αισθάνεσαι ικανός ακόμα και να αυτό εξυπηρετηθείς.

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας. ( ΧΑΠ )
Πρόκειται για μια νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.
Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία.
Η δραματική αύξηση της νόσου τα τελευταία χρόνια κάνει τον Π.Ο.Υ. να μιλά για 450.000.000 ανθρώπους με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στον πλανήτη. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 άτομα κάθε χρόνο ενώ το 2020 θα γίνει η Τρίτη, λένε οι επιστήμονες.
Στη χώρα μας, που πάνω από το 50% των ενηλίκων είναι καπνιστές, μελέτη της Πνευμονολογικής Εταιρείας, έδειξε ότι 800.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, με τους μισούς από αυτούς να μην το γνωρίζουν. 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών, και υπό την αιγίδα της Π.Ο.Υ.

Καιρός είναι:
Όλοι οι καπνιστές και όλες οι καπνίστριες να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα δύσκολα χρόνια που θα τους έρθουν και να ενεργοποιήσουν φυσικούς μηχανισμούς προστασίας και αποκατάστασης όσο είναι καιρός.
Σαφώς αρχικά με την διακοπή του καπνίσματος, την άσκηση και την αρωγή που μπορεί να τους προσφέρει η φύση με τα εξειδικευμένα φυσικά ιάματα.
Το Cordyceps για παράδειγμα είναι αυτό που θα τους βοηθήσει κάθετα στην ενδυνάμωση των πνευμόνων αυξάνοντας τον όγκο αέρα της εισπνοής και της εκπνοής και την απαραίτητη ελαστικότητα τους.
Η φυσική φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών καθαρισμού των αυλών από την αθηρωματική πλάκα σε αρτηρίες και αγγεία, πέρα από την απαιτούμενη αποτοξίνωση θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την μεταφορά οξυγόνου δια μέσου της πνευμονικής αορτής στην καρδιά και στην συνέχεια σε όλο το σώμα. 
Επιπρόσθετα και ανάλογα με την κλινική εικόνα του ενδιαφερόμενου, υπάρχει το Ganoderma Lucidum που ουσιαστικά αναδομεί όλο το καρδιαγγειακό σύστημα πέρα των άλλων ευεργετημάτων, το συνένζυμο Q10 που θα ενεργοποίηση τον μηχανισμό της σωστής ανάπλασης των κυττάρων, τα Ω3 λιπαρά που θα περιορίσουν τον κίνδυνο γένεσης θρόμβων κτλ.
Τέλος σημαντική βοήθεια ο καπνιστής θα πάρει για την διακοπή του με το βιολογικό υγρό ατμίσματος ( Ή και πόσιμο ) της φόρμουλας επίσης του πανεπιστημίου των Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Διαβάστε ακόμα: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα