Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Guarana:

 
Βότανα

 
Το τροπικό φρούτο που προσφέρει τόνωση!
Ένα από τα τροπικά φρούτα που είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των super food είναι το γκουαρανά.


Και μπορεί στη χώρα μας να μην μπορούμε να το βρούμε στη μορφή του φρούτου, αλλά σε κάψουλες ή χυμό, όμως είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αποτελεί επιλογή πολλών ανθρώπων που θέλουν να τονώσουν τον οργανισμό τους.
 

Τι είναι το guarana;
Το guarana προέρχεται από τους καρπούς ενός δέντρου της Νότιας Αμερικής. Επειδή είναι πλούσιο σε καφεΐνη, το guarana έχει γίνει διάσημο ενεργειακό συμπλήρωμα.

Σε τι μας ωφελεί το guarana;
Το ενεργό συστατικό του guarana είναι η καφεΐνη. Έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε καφεΐνη από τα άλλα φυτά.

Μπορεί να περιέχει από 3.6 % ως 5.8% καφεΐνη, ενώ ο καφές αντίθετα έχει μόνο 2%.
Η καφεΐνη βελτιώνει την πνευματική συγκέντρωση και την ετοιμότητα, ενώ το guarana βοηθάει στην γνωστική ικανότητα και την διάθεση.

Χρησιμοποιείται, επίσης, για την ενίσχυση της  αθλητικής και σεξουαλικής επίδοσης.

Επιπλέον, το guarana βοηθά σημαντικά στην απώλεια κιλών.

Επειδή η καφεΐνη είναι τονωτική και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την διάθεση και βοηθάει στην απώλεια κιλών, προσφέρει στο guarana και τα ίδια αποτελέσματα.

Πώς λαμβάνουμε το guarana;
Πέρα από τους σπόρους guarana, δεν υπάρχει άλλη φυσική πηγή guarana. Έχει γίνει ωστόσο κοινό προσθετικό σε κάποια φαγητά και ποτά.

Υπάρχουν παρενέργειες από την κατανάλωση guarana;
Οι παρενέργειες είναι γενικά οι ίδιες με αυτές του καφέ. Περιλαμβάνουν προβλήματα ύπνου, άγχος, προβλήματα στο στομάχι και έντονο παλμό της καρδιάς. Οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο να αυξηθεί ο παλμός της καρδιάς αλλά και η πίεση του αίματος. Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί επίσης να προκαλέσει κρίσης και σπασμούς.

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν χρησιμοποιήσεις guarana όταν έχεις υψηλή πίεση ή διαταραχές άγχους, γλαύκωμα, οστεοπόρωση, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά και το συκώτι.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


Διαβάστε ακόμα: 
Η καφεΐνη σκοτώνει ?  &  Ροφήματα με καφεΐνη  &  Η καφεΐνη και ο καφές γενικότερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα