Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΕΜΠΟΛΑ. Δια ταύτα. Το πρώτο εμβόλιο στην κυκλοφορία



Health News
Πόσο τυχαίος άραγε είναι ο ¨Εμπολα ?
Πόσο τυχαία πρωτοεμφανίστηκε στην Αφρική όπως και τόσοι άλλοι θανατηφόροι ιοί ?
 
Πόσοι άραγε θα έπρεπε πρώτα να πεθάνουν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο που προκαλεί ο Ebola για να ανακαλύψουν την προστασία των υπολοίπων ?
 
Κοντά στις 6.000 μέχρι σήμερα βρήκαν τραγικό θάνατο και ο κατάλογος εξακολουθεί να αυξάνετε ραγδαία.

Τυχαίο ?
Τα συμπεράσματα δικά  σας !

Από Μεγάλη εταιρεία έρευνας παρουσιαστήκαν τα πρώτα στοιχειά  για το πολυπόθητο εμβόλιο του Ebola που τελικά θα μας σώσει την ζωή.

Η πρώτη δοκιμή ενός εμβολίου κατά του Έμπολα σε ανθρώπους δείχνει ότι είναι ασφαλές και φαίνεται να λειτουργεί, ανέφεραν οι γιατροί την Τετάρτη.
Στα πρώτα 20 άτομα που τους έγινε το εμβόλιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει πιθήκους από τον Ebola, δεν παρουσιάζει επικίνδυνες παρενέργειες.
Και φαίνεται πως παράγει μία ανοσοποιητική αντίδραση που όπως αναμενόταν θα μπορεί να προστατεύει από τη μόλυνση του Ιού.
«Αυτό το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με τα επίπεδα του αποτελέσματος του εμβολίου, που λειτούργησε και πραγματικά προστατεύει τα ζώα από τον Έμπολα», δήλωσε ο Δρ. Tony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη και τη δοκιμή του εμβολίου.

Ο Έμπολα αναπτύσσεται μανιωδώς στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.
Ήδη έχουν μολυνθεί πάνω από 15.000 άνθρωποι και σκοτώθηκαν 5.000 από αυτούς.
Οι ειδικοί εξετάζουν, ταχύρυθμα, τα εμβόλια και τις θεραπείες για τον Έμπολα λόγω της επιδημίας, ακόμη και αν ξέρουν ότι δεν θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή, προσπαθούν όμως να τα ελέγξουν, για να τα χρησιμοποιήσουν σύντομα.

Η ελπίδα έγκειται στο να κάνουν αρκετά εμβόλια τουλάχιστον για την προστασία των εργαζομένων υγειονομικής περίθαλψης καταπολέμησης της επιδημίας.
Το NIAID συνεργάζεται με τον δημιουργό του εμβολίου της GlaxoSmithKline για να αναπτύξουν αυτό το εμβόλιο, το οποίο χρησιμοποιεί ένα κοινό ιό κρυολογήματος που ονομάζεται αδενοϊός και που μολύνει τους χιμπατζήδες.
Αυτό δεν προκαλεί συμπτώματα σε ανθρώπους. Κατασκευάζεται γενετικά με ένα μικρό κομμάτι του ιού Έμπολα και, θεωρητικά, θα πρέπει να ωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται Έμπολα.
Δεν είναι σωστό να εμβολιάσουν τους ανθρώπους και στη συνέχεια να τους εκθέσουν σε Έμπολα, γι αυτό η δοκιμασία έχει σχεδιαστεί για να δουν αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με έναν τρόπο θετικό για την προστασία τους.
Το έκαναν, αναφέρουν οι ερευνητές του NIAID στο New England Journal of Medicine.
«Γνωρίζουμε από προηγούμενες μελέτες σε μη ανθρώπινα όντα ότι τα CD8 Τ-κύτταρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προστασία των ζώων που είχαν εμβολιαστεί με αυτό το ΝIAID / GSK εμβόλιο και στη συνέχεια εκτέθηκαν σε διαφορετικά θανατηφόρες ποσότητες του ιού Έμπολα," είπε η Δρ. Julie Ledgerwood , μία ερευνήτρια του NIAID η οποία ηγήθηκε της μελέτης.
«Το μέγεθος και η ποιότητα της απόκρισης των Τ-κυττάρων CD8 είδαμε στη δοκιμή αυτή ότι είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε σε μη-ανθρώπινα όντα που εμβολιάστηκαν με το υποψήφιο εμβόλιο».
Η πραγματική δοκιμασία θα έρθει, αν και όταν το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν πραγματικούς ασθενείς Έμπολα. Είναι σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι 588 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα και 337 έχουν πεθάνει από αυτό.
Κάποιοι αξιωματούχοι ελπίζουν να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον ένα από τα εμβόλια για να ξεκινήσει την ανοσοποίηση των εργαζομένων υγειονομικής περίθαλψης από τον Ιανουάριο.
«Με βάση αυτά τα θετικά αποτελέσματα από την πρώτη ανθρώπινη δοκιμή αυτού του υποψήφιου εμβολίου, συνεχίζουμε με ταχείς ρυθμούς το σχέδιό μας για τις μεγαλύτερες μελέτες για να καθοριστεί αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης Έμπολα», είπε ο Fauci.
Η χειρότερη παρενέργεια ήταν ένας σύντομος πυρετός σε δύο εθελοντές που δέχθηκαν υψηλή δόση του εμβολίου.
«Αυτό είναι αναπόφευκτο με ορισμένα εμβόλια» είπε ο Fauci στο NBC News. Αυτό δεν είναι επιβλαβές, δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα έχειενεργοποιηθεί.
«Τα καλά νέα είναι ότι ο πυρετός ήταν παροδικός. Διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες».
Το ίδιο εμβόλιο δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στη Βρετανία και στο Μάλι. Πολλά εμβόλια Έμπολα ήταν στα σκαριά εδώ και χρόνια. Αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, με την τρέχουσα επιδημία στη Δυτική Αφρική, δεν υπήρχε μια πραγματική ώθηση για να φέρει ένα τέτοιο εμβόλιο στην αγορά και η κύρια πηγή χρηματοδότησης ήταν προγράμματα των ΗΠΑ.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


 
Πηγή: nbcnews & enikos.gr


Διαβάστε ακόμα: Έμπολα.Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Έμπολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα