Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Stress !

Το στρες μας... γκριζάρει ?

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, το στρες  βλάπτει το DNA των βλαστικών μελανοκυττάρων, που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση του μαύρου χρώματος της τρίχας.

Το στρες μας ...γκριζάρει, επισημαίνει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων εξηγώντας πως η απώλεια βλαστικών μελανοκυττάρων στις τρίχες  των μαλλιών ευθύνεται για την αποχρωματισμό τους.

Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ "Daily Mail", τα κύτταρα αυτά ελέγχουν το χρώμα των τριxών και του δέρματος και όταν κάποιος διακατέχεται από άγχος, δεν θα πρέπει  ν΄ ανησυχεί για πρόωρο ...γήρας .
 
 Απλά, θα πρέπει να ξέρει ότι τα επίπεδα στρες στον οργανισμό του έχουν κτυπήσει "κόκκινο".

  Το αρνητικό είναι ότι ο αποχρωματισμός των τριχών είναι μη αναστρέψιμος, επισημαίνει η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Πριν από τρία χρόνια, Ιάπωνες επιστήμονες είχαν επισημάνει το καθοριστικό ρόλο που παίζει το στρες στο χρώμα των μαλλιών.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο ανακάλυψαν ότι το "γονοτοξικό άγχος", που συνδέεται με βλάβες στο DNA, προκαλεί την εξάντληση των βλαστικών κυττάρων, που παράγουν χρωστική και τελικά τογκριζάρισμα των μαλλιών με το πέρασμα του χρόνου. Οτιδήποτε μπορεί να περιορίσει το άγχος, μπορεί να εμποδίσει το γκριζάρισμα των μαλλιών,είχαν υποστηρίξει τότε οι επιστήμονες .

  Και στις δύο έρευνες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, το στρες  βλάπτει το DNA των βλαστικών μελανοκυττάρων, που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση του μαύρου χρώματος της τρίχας.
Το αποτέλεσμα είναι τα βλαστικά μελανοκύτταρα να ωριμάζουν πρόωρα και να χάνουν την ικανότητά αναγέννησής τους και τελικά τα μαλλιά να"γκριζάρουν".
Με βάση το συμπέρασμα αυτό, οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν εάν το άγχος επιδρά άμεσα και σε άλλα μέρη του σώματος όπως στο τριχωτό της κεφαλής.
 
 
 
 
πηγή:  protothema.gr/zoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα