Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ( ΧΑΠ ) κατ’ εξοχή νόσημα των καπνιστών, θεωρείται σήμερα η 4η αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι πάρα πολλά.

Πρωινός επίμονος βήχας, δύσπνοια, μικρές ανάσες και συχνές, λαχάνιασμα ακόμα και σε απλό βάδισμα κ.α.

Μην τα υποτιμάτε.

Ενταχτείτε σε προσράμματα επαναφοράς της φυσιολογικής λειτουργίας του αναπνευστικού πριν είναι αργά.

Ας δούμε τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Πρόκειται για μια νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία.

Η δραματική αύξηση της νόσου τα τελευταία χρόνια κάνει τον Π.Ο.Υ. να μιλά για 450.000.000 ανθρώπους με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στον πλανήτη.

Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 άτομα κάθε χρόνο ενώ το 2020 θα γίνει η Τρίτη, λένε οι επιστήμονες.

Στη χώρα μας, που πάνω από το 50% των ενηλίκων είναι καπνιστές, μελέτη της Πνευμονολογικής Εταιρείας, έδειξε ότι 800.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, με τους μισούς από αυτούς να μην το γνωρίζουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών, και υπό την αιγίδα της Π.Ο.Υ.

 

Μέσα από της σελίδες μας, ( bio365.blogspot.gr ) στην αναζήτηση πάνω αριστερά μπορείτε να επιλέξετε δημοσιεύσεις με λεπτομέρειες για την νόσο ΧΑΠ και όλους τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης τόσο ως πρόληψη, αλλά και στην περίπτωση που νοσείτε. 

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

 

 

 


 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ


ΠΗΓΗ: sansimera.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα