Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο κουρκουμάς και το prozac.

Υγεία
Ο κουρκουμάς εξίσου αποτελεσματικός με το prozac στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της κατάθλιψης.

 
Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά αυτό γίνεται με ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις, αύξηση του σωματικού βάρους και αλλαγές στην πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία και θάνατο.
 
Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές παρενέργειες που προκαλεί το Prozac.

Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Τμήματος Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Μπάναγκαρ στην Ινδία, αξιολογήθηκαν ομάδες ατόμων που έλαβαν κάψουλες κουρκουμίνης και Prozac είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό.
Είκοσι άτομα λάμβαναν κάψουλες κουρκουμίνης των 500 mg δύο φορές την ημέρα, είκοσι λάμβαναν 20 mg Prozac καθημερινά και τα υπόλοιπα είκοσι λάμβαναν έναν συνδυασμό και των δύο.
Η Κλίµακα Κατάθλιψης του Χάμιλτον, ένα ερωτηματολόγιο το οποίο σχεδιάστηκε για να μετρήσει το επίπεδο κατάθλιψης ενός ατόμου, δόθηκε για να εκτιμηθούν τυχόν αλλαγές στη διάθεση των συμμετεχόντων σε αυτή τη μελέτη.

Η σημασία στροφής προς τις φυσικές μεθόδους αντί της χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η κουρκουμίνη λειτούργησε εξίσου καλά με το Prozac και αποτέλεσαν την «πρώτη κλινική απόδειξη ότι η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό και ασφαλές βοηθητικό για τη θεραπεία ασθενών με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή χωρίς την ύπαρξη αυτοκτονικού ιδεασμού ή άλλων ψυχωσικών διαταραχών».

Αν και οι ειδικοί σπεύδουν να επισημάνουν ότι αυτές οι διαπιστώσεις είναι προκαταρκτικές και δεν έχουν στόχο να υποκαταστήσουν τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πολλοί διστάζουν να εμπιστευτούν τις συστάσεις φαρμάκων του FDA λόγω της παραδοχής ότι επηρεάζουν αρνητικά την υγεία.
Για παράδειγμα, μετά από χρόνια, ο FDA παραδέχτηκε ότι τα κοτόπουλα που πωλούνται στις ΗΠΑ περιέχουν αρσενικό, ενώ πιο πρόσφατα δήλωσε ότι ορισμένα προϊόντα κατά της ακμής μπορεί πραγματικά να αποβούν μοιραία.

Άλλα οφέλη για την υγεία και μια υγιεινή συνταγή για τσάι κουρκούμης

Έτσι λοιπόν, η στροφή προς τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις για θεραπεία αποτελεί συχνή επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν την υγεία τους.
Η κουρκούμη, η οποία ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ, είναι γνωστό ότι έχει θετικά αποτελέσματα σε παθήσεις όπως η ακμή, οι φραγμένες αρτηρίες, οι φλεγμονές, η κατάθλιψη και η αϋπνία.

Για να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι που γίνεται με κουρκούμη.
Βράστε 1/4 φλιτζανιού τριμμένη ρίζα κουρκούμης (ή 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κουρκούμη) και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ σε 4 φλιτζάνια νερό.
Η ποσότητα αυτή αρκεί για 4 άτομα.
Αν θέλετε, προσθέστε λεμόνι ή μια φυσική γλυκαντική ουσία.
 

 
 
Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα