Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Γυναίκα & κραγιόν . .

Γυναίκα
. . . μα πάνε πακέτο !
ΟΧΙ στις μέρες μας που δεκάδες αξιόπιστες εταιρείες μακιγιάζ έχουν αναγάγει σε επιστήμη το κραγιόν τόσο σε χρώματα όσο και σε  ποιοτικά υλικά, αλλά εδώ και 5.000 χρονιά.

Ας ανασκοπήσουμε την ιστορία του κραγιόν τελικά.
Το παλαιότερο κραγιόν υπολογίζεται πως έγινε γνωστό πριν από 5.000 χρόνια.
Βρέθηκε στην πόλη Sumerian στο σημερινό Ιράκ, ενώ στις μέρες μας υπολογίζεται πως το 92% των γυναικών φορούν κραγιόν.
Η ιστορία του μεγάλη όση και η αποδοχή του από τον γυναικείο πληθυσμό…
 
 
• Η Κλεοπάτρα, η πιο διάσημη φαραώ της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε λιωμένα κόκκινα σκαθάρια για να βάφει τα χείλη της σε έντονο κόκκινο χρώμα.
• Το κραγιόν έγινε διάσημο το 16ο αιώνα χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ I και τις κυρίες της αυλής της, που έβαφαν τα χείλη τους με ένα μείγμα από κερί μέλισσας και υδραργυρούχο σουλφίδιο.
• Τα πρώτα κραγιόν σε μεταλλικές θήκες εμφανίστηκαν στην αγορά το 1915.
• Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της γλύφοντας τα χείλη της!
• Κατά τη Χρυσή Εποχή του Ισλάμ, ο Ανδαλουσιανός Άραβας γιατρός και φαρμακοποιός Abu al-Qasim al-Zahrawi δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε στερεά μορφή, χρησιμοποιώντας άρωμα και άλλα συστατικά πεπιεσμένα σε καλούπια. Περιέγραψε τη διαδικασία στην εγκυκλοπαίδειά του περί ιατρικής και φαρμακολογίας, την Al-Tasrif.
• Το 1770, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποια γυναίκα φορούσε κραγιόν θα δικαζόταν για μαγεία.
• Η δημοτικότητα του κραγιόν αυξήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βιομηχανία του σινεμά και το μακιγιάζ έγινε συνήθεια για τις γυναίκες.
• Το 1950, η Αμερικανίδα φαρμακοποιός Hazel Bishop δημιούργησε το πρώτο μακράς διάρκειας κραγιόν.

 
Σήμερα εκτός της επιλογής που έχει η κάθε γυναίκα σε χρώματα και αποχρώσεις, μεγάλες εταιρείες μπήκαν στην σωστή  κατεύθυνση το κραγιόν να είναι και παράλληλα μέσο περιποίησης των χειλιών.
Εμείς θα προτείναμε η επιλογή σας να είναι σε κραγιόν που χρησιμοποιούν μόνο φυσικές πρώτες ύλες ακόμα και στα συντηρητικά  έκδοχα .
 
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Πηγή: perierga.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα