Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Διατροφή, συμπληρώματα πράσινα φάρμακα για ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές.


Τι θα πρέπει επιμελώς να προσέξετε.
Είτε αθλείστε σε γυμναστήριο, 
είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, 
είτε σε πρωταθλητισμό ένα είναι το ζητούμενο 
και απλά τα μεγέθη αλλάζουν.
Με άξονα την διατροφή ασφαλώς που θα την αναλύσουμε στην συνέχεια, ανάλογα την βαθμίδα που αθλείστε θα πρέπει έμμεσα 
να λαμβάνει ο κάθε αθλητής απαραιτήτως κάποια συμπληρώματα διατροφής αλλά φορές και ειδικευμένα πράσινα φάρμακα προκειμένου να διορθώσει τα σκορ που έχει τοποθετήσει 
ως στόχο.


Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως μακρά από εμάς ή καλύτερα από εμένα προσωπικά σκευάσματα ( Doping, Ενεργειακά ποτά,  ή πρωτεϊνούχα σε κουβάδες με γεύση . . . ) που δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά.
Αποδεδειγμένα τα συγκεκριμένα μόνο κακό κάνουν φορές άμεσα ή βέβαια σε βάθος χρόνου.

Αναλυτικά:

Στην δυτική αγορά της διατροφής και της υγείας για τους αθλητές, ένα πράγμα που δεν έχει αναφερθεί αρκετά είναι η σημασία των μετάλλων και ανόργανων στοιχείων.
Μια γρήγορη έρευνα στη σημαντικότητα των μετάλλων και τη λειτουργία τους μας δείχνει ότι τα μέταλλα είναι μείζονος σημασίας για ολόκληρη την φυσιολογία μας, όπως για τα οστά, το αίμα, τους μύες, τα δόντια, τους ιστούς και τα νευρικά κύτταρα.
Αποτελούν κύρια λειτουργία στο να μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα, ή στη πίεση των υγρών του σώματος για να περάσουν μέσα από το σώμα.

Για παράδειγμα, το κάλιο, το ασβέστιο και το νάτριο συμβάλλουν στο να διατηρηθεί ο ρυθμικός χτύπος της καρδιάς.
Τα μέταλλα αποτελούν το δομικό στοιχείο των ορμονών όπως η θυροξίνη και η ινσουλίνη, και των πρωτεϊνών, όπως η αιμοσφαιρίνη.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα, που εργάζονται σε καθημερινή βάση, είτε τρέχουν μίλια, δεν προσλαμβάνουν την επαρκή ποσότητα μετάλλων ώστε να αντικαταστήσουν τη ποσότητα που έχουν χάσει.

Οι περισσότεροι αθλητές σήμερα εξαρτώνται από τα αθλητικά ποτά, τα οποία έχουν ως επί το πλείστον βάση το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις χρωστικές τροφίμων και το κάλιο.

Πίνουν ενεργειακά ροφήματα που περιέχουν ρύζι ή πρωτεΐνη ορού γάλακτος, που όμως εκτός του ότι δεν έχουν και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, είναι σκευάσματα χημείας με άγνωστες παρενέργειες επί του παρόντος.

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων:
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα, 100.000 νέοι άνδρες και γυναίκες, καθώς και επαγγελματίες αθλητές πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις, ως αποτέλεσμα της αθλητικής τους δραστηριότητας.
Φανταστείτε ότι αυτός ο αριθμός θανάτων είναι το διπλάσιος αριθμός των θανάτων στις εθνικές οδούς από ατυχήματα.
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα, όταν οι αθλητές τελικά δεν ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του οργανισμού από τα επονομαζόμενα άτομα του καναπέ.

Μια από τις διάφορες αιτίες είναι η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλεται σε σύγκριση με τους μη-αθλητές.
Ιδρώνουν περισσότερο σε πέντε χρόνια από ότι θα ιδρώσει ένας άνθρωπος του καναπέ σε 75 χρόνια.

Με λόγια απλά αν 60 βασικά μέταλλα δεν προσλαμβάνονται φυσιολογικά πάλι πίσω στον οργανισμό, τότε το σώμα θα τεθεί σε κίνδυνο με κύριο άξονα το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Έλλειψη μετάλλων και συμπτώματα:
Γενικά υπάρχουν πολλά συμπτώματα που δείχνουν την έλλειψη μετάλλων, χωρίς να μην υπάρχουν και αυτές που δύσκολα θα διαγνωστούν.
Κατανοήστε ότι ως αθλητής, θα πρέπει να έχετε μια μη φυσιολογική σε σχέση με το μέσο όρο ανθρώπων πρόσληψη ανόργανων ουσιών και δεν θα πρέπει να επαναπαυτείτε στις συνηθισμένες δίαιτες και διατροφές.


Πολλοί vegan αθλητές χρησιμοποιούν τροφές φυτικής προέλευσης για την ανανέωση της ενέργειας τους για την αύξηση της απόδοσης τους.
Έτσι αποδεικνύουν έμπρακτα ενάντια στη παραδοσιακή πρακτική που υποστηρίζει την αυξημένη κατανάλωση κρέατος.

Ο Brendan Brazier είναι ένα vegan τριαθλητής από το Βανκούβερ του Καναδά, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως 80% ωμοφάγος.
Δεδομένου ότι οι πληροφορίες σχετικά με το πώς να γίνετε ένας επιτυχημένος αθλητής vegan δεν είναι ευρέως διαθέσιμες, ο Brazier χρησιμοποίησε τη διαδικασία δοκιμής και λάθους.

Έτσι παρατήρησε ότι όταν καταναλώνονται ιδιαίτερα επεξεργασμένες σκόνες πρωτεΐνης, βίωνε μυϊκή δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.
Όταν άρχισε να τρώει όλα τα ωμά, φυσικά, αλκαλικά τρόφιμα ο χρόνος ανάρρωσης του βελτιώθηκε, και η δυσκαμψία μυών και ο πόνος εξαφανίστηκε.

Ο Brazier είναι ο συγγραφέας του «The Thrive Diet», και είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη αυθεντία όσον αφορά τη θρεπτική διατροφή με βάση τα φυτά.
Το 2006, ο Brazier κέρδισε τον Εθνικό Υπερμαραθώνιο Πρωταθλήματος 50 χιλιόμετρων, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ.
Αναφέρει πως η vegan διατροφή βελτίωσε την ποιότητα ύπνου και την αντοχή.
Παρόλα αυτά προσωπικά είμαι αντίθετος σε μια αμιγώς vegan διατροφής και υπέρμαχος της απλότητας και ποικιλίας της Ελληνικής παραδοσιακής διατροφής που συμπεριλαμβάνει τα αρμονικά πάντα.

Η μοναδική μου ένσταση είναι η απόδοση των θρεπτικών ουσιών από την βιομηχανοποίηση σήμερα της διατροφής μας και πέρα της κοινά αποδεκτής επιβάρυνσης με φυτοφάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ.


Συμπληρώματα διατροφής για υγεία:

Είτε αθλείστε τελικά, είτε είστε άνθρωποι του καναπέ υπάρχει σήμερα η αναγκαιότητα αρωγής του οργανισμού μας από συμπληρώματα διατροφής αρκεί η επιλογή τους να είναι σωστή.

Τα βιολογικά συμπληρώματα μας παρέχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης της διατροφής κύρια του αθλητή και ανάλογα 
των απαιτήσεων του.

Παραδείγματος χάριν, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αγγειολογία έδειξε ότι τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από φλοιό πεύκου Pine Bark ( Πυκνογενόλη ) βελτιώνουν τη ροή του αίματος στους μυς και επιταχύνει την ανάρρωση μετά από σωματικό τραυματισμό.
Με τα εκατομμύρια των αθλητών σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι μια πραγματικά επαναστατική ανακάλυψη και εξαιρετικά σημαντική για όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται για μυϊκές κράμπες και την ανακούφιση του πόνου με μια φυσική προσέγγιση.
Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι το εκχύλισμα από φλοιό πεύκου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό με τη βελτίωση της ροής του αίματος προς το μυς και την επίσπευση της αποκατάστασης μετά την άσκηση» είπε ο Dr. Peter Rohdewald, ένας επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

Επίσης και το Reishi Gano – Ganoderma που σήμερα είναι χαρακτηρισμένο ως πράσινο φάρμακο και εκτός του ότι αυξάνει την ροη του αίματος που δρα ενισχυτικά στο καρδιαγγειακό έχει και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Ένα άλλο επίσης πράσινο φάρμακο για αθλητές είναι και το Cordyceps που έγινε ευρέως γνωστό στην δύση μόλις το 1992 όταν η εθνική ομάδα κλειστού στίβου της Κίνας σάρωσε 9 χρυσά μετάλλια καταρρίπτοντας και αντίστοιχα παγκόσμια ρεκόρ.
Το φαινόμενο αυτό αποδόθηκε αποκλειστικά στην διατροφή των Κινέζων αθλητών που συμπεριλάμβανε μεγάλες ποσότητες Cordyceps ( Η φυσική του μορφή ανήκει στους μύκητες, μανιτάρια )

Κλείνοντας ευεργετικές για αθλητές είναι και οι πανεπιστημιακές φόρμουλες συμπληρωμάτων που εναρμονισμένα παρέχουν στον οργανισμό όλα εκείνα τα ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Απλοϊκό παράδειγμα ο συνδυασμός Σπιρουλίνας, Ιπποφαές, Pine Bark, Γαϊδουράγκαθου, Ρόδιου, Noni, Ginseng, Grape Seed Extract, Acerola, ή αυτή που συνδυάζει Acai, Noni, Ρόδι, ή αυτή που προσφέρει ενέργεια με Spirulina, Ιπποφαές, Ginseng.

Τέλος ειδικά για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό εξ αρχής θα πρέπει να λαμβάνουν τον συνδυασμό προστασίας, φορές ακόμα και θεραπείας Γλουκοζαμίνης, Χονδροϊτίνης, Υαλουρονικού & Msm.

Επίλογος:
Νομίζω εύκολα σήμερα γίνεται κατανοητό ότι ασφαλώς η άθληση προσφέρει υγεία, ευεξία και ομορφιά, αλλά εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους ζωής θα έλεγα αν και εφόσον καταπονούμε σώμα και οργανισμό χωρίς την αναπλήρωση των απαραίτητων φυσικών θρεπτικών συστατικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, δοσολογίες, επιλογή, συνδυασμούς επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Όλα τα ερωτήματα σας θα απαντηθούν προσωπικά, ατομικά.





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:





Πηγή: Adrianna Gkika Holistic Healing - Dr. Peter Rohdewald, The Thrive Diet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα