Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Λίμπιντο ? Την είχαμε, αλλά την χάσαμε.


Καιρός για απογείωση.
Αν εξαιρέσουμε την ψυχολογική κατάσταση των δύσκολων ημερών που σίγουρα
θα είναι πεσμένη, άραγε υπάρχουν τροφές
και βότανα που θα εκτινάξουν την λίμπιντο μας στα ύψη ?


Ασφαλώς και ναι και όλα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της χαμένης λίμπιντο της καθεμίας και του καθενός.

Θαλασσινά, αμύγδαλα, φράουλες και εσπεριδοειδή από την μια, βιταμίνη Ε, Oplephica, Cordyceps, Maka από την άλλη.

Ε’ επιτέλους κάπου θα υπάρχει η λύση.
Ας τα πιάσουμε λοιπών από την αρχή και ας δώσουμε νέα πνοή στα ιδιαίτερα μας δωμάτια απομακρύνοντας νυκτερίδες και αράχνες από τα ταβάνια τους.

Πεσμένη λίμπιντο σήμερα.

Τα αίτια είναι πολλά.

     I.        Οικονομικά και συνέπειας αυτών προβλήματα.

   II.        Ρουτίνα και έλλειψη φαντασιώσεων.

 III.        Απομυθοποίηση των συντρόφων.

 IV.        Κάπνισμα.

   V.        Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 VI.        Παντελή έλλειψη άσκησης.

VII.        Ηλικία.

VIII.        Τέλος, ασθένειες.

Αιτίες που συμβάλουν αντικειμενικά στην απομάκρυνση της λίμπιντο από την ζωή μας.

Τι κάνουμε όμως όταν ξέρουμε ότι το ΣΕΞ:

    
 
I.        Κάνει καλό στην υγεία μας ( Καρδιαγγειακό – μυοσκελετικό ) μέχρι και τα βαθιά γεράματα.

   II.        Δρα ως αγχολυτικό και βοηθά να ξεπεράσουμε στρεσογόνες καταστάσεις ευκολότερα.

 III.        Μας κάνει ποιο νηφάλιους και βοηθά να παίρνουμε σωστότερες αποφάσεις.

 IV.        Είναι το αλατοπίπερο, η χαρά της  ζωής.

   V.        Τέλος αυτό καθορίζει την ουσιαστική διάρκεια της σχέσης, γάμου.

Σίγουρα όλοι μας αυτά τα ξέρουμε και όχι μόνο δεν μας αφήνει αδιάφορους η πεσμένη λίμπιντο, αλλά είναι και θέμα που μας προβληματίζει.

Ας δούμε όμως από την αρχή απλές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε  για να μουσκέψουμε τις πετσέτες και τα σεντόνια μας είτε διατροφικά είτε με την δύναμη της φύσης ακόμα και όταν υπάρχουν παθολογικά αίτια.

Διατροφικά:

Υπάρχουν πολλές τροφές, ( Φρούτα και Λαχανικά ) που θα βοηθήσουν τις γενετήσιες ορμόνες να λειτουργήσουν φυσιολογικά και αφού πρώτα καταλαγιάσουμε τους συναισθηματικούς παράγοντες.

Η καθημερινή κατανάλωση σε αμύγδαλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροκάς και γενικότερα φρέσκων λαχανικών θα πυροδοτήσει την έναρξη μιας παράστασης για δυο ρόλους στην κρεβατοκάμαρα μας.

Ποιο εξεζητημένα, το αβοκάντο, οι φράουλες και τα αποξηραμένα βερίκοκα, το καλό μέλι, όσο και να σας ακουστεί παράλογο το καρπούζι στην εποχή του, τα σπαράγγια, ε΄ NAI δεν θα μας αφήσουν ανεπηρέαστους σίγουρα.  

Σε δυσκολότερες καταστάσεις μια ολιγοήμερη, ίσως και μερικών εβδομάδων λήψη φυσικής βιταμίνης Ε σε σεβαστά mg θα ξυπνήσει σίγουρα την επιθυμία σας.  

Όπως καταλαβαίνετε όλοι, μικρές διορθώσεις στην διατροφή μας, πλούσιες σε βιταμίνες Ε, C, και A,  χωρίς άγχος μα και ανυπομονησία  για το αποτέλεσμα είναι ικανές να σας στρέψουν το ενδιαφέρον για την χαρά της ζωής.

Αν και πάλι μηδενίζουμε το πηλίκων, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και θα πρέπει να ενεργήσουμε πιο επιθετικά.

·         Ισχυρές δόσεις βιταμινών C & E, με την πρέπουσα ασφαλώς προσοχή κύρια στην βιταμίνη Ε που επιβάλλεται να υπάρχουν και διακοπές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

·         Κάντε την μαγειρική σας πιο πικάντικη. Το κόκκινο πιπέρι, ή κάρυ, το μαύρο πιπέρι, ο κουρκουμάς, τσιμπήστε τα στην κουζίνα σας.

·         Τέλος, μετριασμός όλων εκείνων των τοξικών συνηθειών σας, ( Κάπνισμα, Αλκοόλ κτλ ) και καθημερινή άσκηση. Έστω και βάδισμα μιας ώρας κάθε μέρα. ( Να κυκλοφορήσει το αίμα όπως λέμε εκλαϊκευμένα. Ο καναπές είναι κακός και σύμμαχος της πεσμένης λίμπιντο )

Αν μέχρι εδώ αναφωνήσετε το ποθητό επιτέλους, όλα βαίνουν καλώς.

Αν πάλι όχι,  τότε θα μπούμε στα πιο βαθιά νερά ανάστασης της χαμένης λίμπιντο και θα μιλήσουμε για μια συγκροτημένη θεραπεία.

Μια μικρή παρένθεση ανοίγω,  ότι ψυχολογικά μας προβλήματα τα έχουμε ξεπεράσει.

Δραστική αντιμετώπιση.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές οι περιπτώσεις ανήκουν στην σφαίρα της παθογένειας και λύνονται ριζικά με συστηματική θεραπεία.

Δεν πιστεύω ως άνθρωπος της φαρμακευτικής επιστήμης ακόμα και στις φυσικές  ντόπες και δεν τις αναφέρω καθόλου.

Ο λόγος είναι ένας και απλός.

Ναι μεν υπάρχουν κάποια βότανα που αυξάνουν την περιφερική κυκλοφορία του αίματος αισθητά, αλλά η χρήση τους προϋποθέτει μεγάλη προσοχή και γνώση.

Για παράδειγμα ένας υπερτασικός δεν κάνει να τα πάρει, ή ακόμα και κάποιος που έχει έστω και ήπια νεφρική ανεπάρκεια γιατί θα τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ας μην μας φεύγει ποτέ από το μυαλό μας ότι πάνω από όλα είναι η ασφάλεια της υγείας μας.

Οι λύσεις σε αυτή την περίπτωση έχουν δυο δρόμους και μόνο οι ειδικοί μπορούν να το κρίνουν.

1ος  Αυτός των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που κλινικά έχουν αποδείξει την δράση τους και είναι καταξιωμένος στην συνείδηση της επιστημονικής κοινότητας.

2ος  Αυτός που επίσης είναι κλινικά αποδεδειγμένος και στοχεύει με φυσικό τρόπο να επαναφέρει και επαναλειτουργήσει όλον εκείνο τον μηχανισμό της επιθυμίας, γονιμότητας, στα φυσιολογικά, νεανικά του επίπεδα.

Η χαμένη λίμπιντο εξαιρουμένων των ψυχολογικών παραμέτρων που προανέφερα ( Ψυχολογία, έλλειψη φαντασίας, ταμπού, ρουτίνα κτλ ) προσδιορίζει πως δυο παράγοντες βρίσκονται σε έκπτωση ή ακόμα και σε σοβαρή δυσλειτουργία:

      I.        Κακή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, πράγμα που δικαιολογείται μόνο μετά την είσοδο μας στην εβδόμη δεκαετία της ζωής μας αλλά και πάλι σήμερα αυτό διορθώνεται.

    II.        Κακή λειτουργία των εκκρίσεων των γενετήσιων ορμονών που αυτές υπάρχουν  και λειτουργούν φυσιολογικά ακόμα και μετά την κλιμακτήριο των γυναικών. ( Ορμόνες της επιθυμίας )  ( Σε επόμενη δημοσίευση θα αναφερθώ εκτεταμένα και στην περίπτωση των γυναικών μετά την κλιμακτήριο. )

Θα τονίσω εδώ ιδιαίτερα πως είναι σύνηθες φαινόμενο και οι δυο παράγοντες που προαναφέρω να υπάρχουν συγχρόνως.

Οι δρόμοι που ακολουθώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτοί που πέρα από την ασφάλεια που μου παρέχουν,  κλινικά μου έχουν αποδείξει τα ευεργετήματα τους.

·         Η συστηματική Γανοθεραπεία.

·         Η συστηματική θεραπεία με Cordyceps και επιπροσθέτως Cordypane όπου μου επιτρέπεται.

·         Τέλος η μεικτή θεραπεία συνδυαστικά και των δυο αυτών ιαμάτων.

Αναλυτικά:

Στην συστηματική Γανοθεραπεία έχω αναφερθεί πολλές φορές και θα την θεωρήσω απαραίτητη όταν οι ενδιαφερόμενοι, συνήθως άνδρες με τα προαναφερόμενα κατόρθωσαν να ξυπνήσουν την ερωτική τους επιθυμία ναι μεν ( Λίμπιντο ) αλλά παρουσιάζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, ή οι γυναίκες ερεθισμού ευχαρίστησης.

Στην στοχευόμενη θεραπεία με το Cordyceps θα κρίνω απαραίτητα ότι πρέπει κάποιος, ή κάποια να μπει όταν η επιθυμία είναι αυτή που απουσιάζει, ή τους επισκέπτεται σπανίως.

Ο λόγος είναι ότι το  Cordyceps πέρα των άλλων ευεργετημάτων που έχει, ενισχύει και επαναφέρει όλους εκείνους τους ενδοκρινείς αδένες που συμβάλουν στην επαναφορά της χαμένης λίμπιντο.

Πέρα αυτού του τόσο σημαντικού, το Cordyceps θυμίζω ότι ενισχύει και την περιφερική κυκλοφορία του αίματος και μάλιστα εμποτίζοντας την με το απαραίτητο οξυγόνο.

Στην προσπάθεια μου αυτή, όταν υπάρχει έντονη και η κόπωση ανεξαρτήτου αιτιολογίας ( Επίπονη εργασία, Ασθένεια κτλ ) χρησιμοποιώ με θεαματικά αποτελέσματα και το Cordypane αρκεί η υγεία του ενδιαφερομένου να μου το επιτρέπει.  

 
Κλείνοντας θα σταθώ στο γεγονός πως σήμερα ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα δυσλειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και οργανισμού λόγο των γνώσεων που μας προσφέρουν οι κλινικές μελέτες που συνεχώς γίνονται παγκοσμίως.  

Δεν μένει τίποτε άλλο από την επιλογή σας σε ποιους θα απευθύνεται εσείς και μου υπευθυνότητα θα σας οδηγήσουν στην ουσιαστική και μόνιμη λύση ακόμα και της χαμένης λίμπιντο.  

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

  

Υ/Γ  Όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν, αλλά ποτέ δεν είναι ίδιοι  και το ίδιο ακριβώς ισχύει και στις παθήσεις τους.
Οι ειδικοί ξέρουν μόνο να σας οδηγήσουν στου σωστούς δρόμους της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς με ασφάλεια.

 

Διαβάστε ακόμα: 

 



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα