Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κυτταρίτιδα. Και τώρα ?

 Το καλοκαίρι έρχεται . . .
η κυτταρίτιδα φεύγει ?
Ένα δίλλημα που βασανίζει σχεδόν τον μισό γυναικείο πληθυσμό της  χώρας μας. 

Υπάρχει λύση άραγε για το πρόβλημα
της κυτταρίτιδας ?

Σήμερα ξέρουμε το αίτιο, έχουμε την γνώση και με υπομονή, επιμονή μπορεί να βρεθεί λύση διαρκείας μέσα από τα όπλα που απλόχερα μας χαρίζει η φύση.
 
Και ως γνωστό πλέον, χαρακτηριστικό του Blog μας αλλά και της αρχής που με διακατέχει στην γνώση.
Ας τα πάρουμε από την αρχή για να μην καταντήσουμε σαν αυτούς που ξέρουν να σου περιγράψουν την κυτταρίτιδα, αλλά όχι για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Χαριτολογώντας θα αναφέρω την απάντηση που μου έδωσε μια σπουδάστρια σε ΙΕΚ κοσμετολογίας και αισθητικής  που με άφησε άφωνο.

-          Κυτταρίτιδα είναι τα λακουβάκια και τα βουναλάκια που έχουν οι γυναίκες στους γλουτούς και τους μηρούς, που τις κάνει να ντρέπονται να βγουν στην παραλία.

Με αυτές τις γνώσεις ήθελε να εργαστεί κατά της κυτταρίτιδας.

Πραγματικά απίθανο για την κάθε μια για εσάς.

Το έχω ξανά αναφέρει, υποχρέωση όλων μας είναι να έχουμε τουλάχιστον εκείνες τις βασικές γνώσεις για την κάθε πάθηση.


 
Τι είναι Κυτταρίτιδα.
Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.”

Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού.

Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις φάσεις:

1. Τροποποίηση των προτριχοειδή αρτηριδίων του σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα μεταβολές στην αγγειακή διαπερατότητα και επίσης διαστολή ή διάταση των τριχοειδών που οδηγεί σε περί-τριχοειδή και διαπίδυση μεταξύ παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα οίδημα.

2. Οίδημα, που προκαλεί μεταβολικές αλλοιώσεις που προκαλούν υπερπλασία και υπερτροφία του δικτυωτού συστήματος, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των περί-τριχοειδών μαζί με περιφερειακές αποθέσεις λίπους έχοντας μια ώθηση στο διάμεσο ιξώδες.

3. Την οργάνωση όσον αφορά ίνες κολλαγόνου κοντά σε ομάδες των λιποκυττάρων, ευνοώντας την ανάπτυξη μικρο-οζιδίων.

4. Ένωση των μικρό-οζίδιων ώστε να δημιουργήσουν τα μακρό-οζίδια που προκαλούν σκλήρυνση.


Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, η κυτταρίτιδα δεν είναι θέμα απλά πάχους.  ( Τοπικού, ή γενικού. )

 
Είναι θέμα κακής κυκλοφορίας του αίματος πρωτίστως.

Το κυκλοφορικό ευθύνεται που διασπάτε το matrix του δέρματος,  γιατί δημιουργούνται αποφράξεις στα τριχοειδή ακόμα και στις μικροαρτηρίες και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λίπος και νερό να εγκατασταθούν στο υποδόριο ιστό και να δημιουργούν το οπτικό φαινόμενο της κυτταρίτιδας. 

Βέβαια στην κυτταρίτιδα συμβάλουν και τα εξής:

  1. Το κάπνισμα.
  2. Η καθιστική ζωή.
  3. Η διατροφή.
  4. Η μη καθημερινή κατανάλωση νερού. ( Τουλάχιστον 1,5 λίτρων )
  5. Κληρονομικότητα.
Συνήθως την κυτταρίτιδα συνοδεύει η παχυσαρκία, ( Τοπική, η γενική ) ή και το απότομο, γρήγορο αδυνάτισμα.

Συμπερασματικά:
Πέρα από την πιθανότητα να πάσχουμε από κυτταρίτιδα με φυσιολογικά κιλά, αν και συνήθως έχουμε και κάποια  περιττά, θα πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθεια μας στο να επαναφέρουμε την μικρό κυκλοφορία του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μόνο με αυτόν τον τόπο θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε σε μόνιμα αποτελέσματα και χωρίς χαλάρωση.

Ο λόγος είναι απλός.

Η καλή κυκλοφορία του αίματος ( Καλή αιμάτωση ) προεξοφλεί την αποβολή οιδημάτων, απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους και σωστή ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος διατηρώντας υγιείς όλους τους ιστούς που το αποτελούν.

Συνάμα η καλή κυκλοφορία του αίματος εξασφαλίζει την σωστή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δυο ουσίες απαραίτητες για την αποφύγει της χαλάρωσης του δέματος κύρια όταν πρόκειται να χάσουμε και τα περιττά μας κιλά ταυτόχρονα.

Φυσική τρόποι επαναδραστηριοποίησης της μικρό κυκλοφορίας:
        
 
  I.            Εξωτερικά.
Τοπικό μασάζ με σκληρό φυσικό σφουγγάρι ( Τζίβα ) για να επιτύχουμε την αιμάτωση της περιοχής.

Παράλληλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι με φύκια ( Υπάρχουν στο εμπόριο ) ή καλύτερα το σαπούνι  Ganozhi της DXN Pharmaceuticals που ενισχύει την μυκρο-κυκλοφορία.

Σε στεγνό δέρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ειδικευμένη κρέμα ή λάδι κατά της κυτταρίτιδας.

Σε αυτήν την περίπτωση και αν χρησιμοποιήσετε σωστά υλικά και με σωστό τρόπο θα παρουσιαστεί σύντομα μια εικόνα βελτίωσης, αλλά σίγουρα ακόμα δεν έχει κτυπηθεί το αίτιο στην ρίζα του και έτσι το πιθανότερο είναι μετά την διακοπή της θεραπείας η κυτταρίτιδα να επανεμφανιστεί.
       
II.            Εσωτερικά.
Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να επαναφέρουμε την κυκλοφορία του αίματος στα φυσιολογικά μας επίπεδα με διατροφή, αποτοξίνωση, άσκηση και επιμονή.

Ως φυσικά ιάματα επιλογής εγώ προσωπικά προτείνω το Ganoderma Lucidum γιατί ο βασικός του μηχανισμός δράσης είναι η επαναφορά της κυκλοφορίας του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, προσφέρει αποτοξίνωση, αύξησης της άμυνας του οργανισμού και ενέργεια.

Επίσης Spiroulina γιατί πέρα του ότι θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό και θα συμβάλει στην απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους, με την χλωροφύλλη που περιέχει θα ενισχύσει την απορρόφηση από το γαστρεντερικό κάθε λιπο-διαλυτικής ουσίας που περεχούν πολλές καθημερινές μας τροφές.

Τα αποτελέσματα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ορατά σύντομα, αλλά σίγουρα είναι μόνιμα.

III.            Συνδυαστικά.
Αυτονόητα για μόνιμα αποτελέσματα θα πρότεινα αυτή την λύση.

Δηλαδή και προσπαθούμε εξωτερικά να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματος στον υποδόριο ιστό, αλλά και εσωτερικά κτυπώντας την ρίζα του κακού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα