Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας

Ακούγοντας τον όρο Ανοσολογία, ειδικότητα πλέον της σύγχρονης Ιατρικής επιστήμης,
ο νους του καθενός πάει αντανακλαστικά στο Ανοσοποιητικό μας σύστημα που πάρα πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην σπουδαιότητα του για την καλή υγεία.

Ο σπουδαίος κλάδος αυτός της ιατρικής άνοιξε τον δρόμο όχι μόνο της προστασίας του ανθρώπου δια μέσου της ισχυροποίησης του ανοσοποιητικού από εξωγενής παράγοντες, αλλά έλυσε και τα χέρια στην συμβατότητα των μοσχευμάτων σε πολλές άλλες ειδικότητες.     
Από το 2004 η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (EFIS), καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Ανοσολογίας στις 29 Απριλίου, με στόχο να ενημερώσει κυρίως τους νέους και τα παιδιά για το σημαντικό ρόλο που είχε η επιστήμη της Ανοσολογίας στη διαμόρφωση της υγείας, στις σύγχρονες κοινωνίες.
Από το 2007 η εκδήλωση έχει πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα.
Η Ανοσολογία είναι ειδικός κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τους μηχανισμούς άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε κάποιον εξωτερικό βλαπτικό παράγοντα και τους τρόπους βελτίωσής τους.

Το AIDS, οι ιογενείς ηπατίτιδες, η φυματίωση, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η αλλεργία, οι αποβολές, οι ανοσοανεπάρκειες, οι αιματολογικές δυσκρασίες, είναι μερικά από τα νοσήματα που εξαρτώνται σε ένα μεγάλο βαθμό από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι εμβολιασμοί αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα επιτυχούς χειρισμού της ανοσιακής απόκρισης. Πολλά λοιμώδη νοσήματα, όπως η ευλογιά, η ερυθρά, η διφθερίτιδα, ο τέτανος και η πολιομυελίτιδα, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για την Ευρώπη, λόγω επιτυχούς ανάπτυξης και χορήγησης των εμβολίων.
Η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιείται σε σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις.
Η μεταμόσχευση οργάνων έγινε πραγματικότητα, καθώς κατανοήθηκε ο ρόλος του ανοσιακού συστήματος στην ανοχή ή απόρριψη του μοσχεύματος.
Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ), μέλος της EFIS, συμμετέχει επίσημα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοσολογίας, με ενημερωτικές εκστρατείες και επιστημονικές εκδηλώσεις.



Διαβάστε ακόμα:
Δυνατό ανοσοποιητικό  &  Το φαρμακείο της φύσης & ανοσοποιητικό.  &  Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.
 



Πηγή: sansimera.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα