Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Στρες & αναπνοή.


Health News

Τεστ αναπνοής για το στρες

Οι άνθρωποι συχνά παίρνουν βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσουν, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αξιοποιήσουν την αναπνοή για να μετρήσουν το βαθμό του στρες μέσα από ένα νέο τεστ, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Οι Βρετανοί ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου Λαφμπόροου, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Τόμας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην Επιθεώρηση για θέματα ερευνών πάνω στην αναπνοή «Journal of Breath Research», έχουν εντοπίσει έξι βιο-δείκτες στην αναπνοή, που αποτελούν υποψήφιους δείκτες ανίχνευσης του στρες.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τελικά θα αναπτύξουν ένα απλό μη επεμβατικό και αξιόπιστο τεστ, το οποίο με αντικειμενικό πλέον τρόπο θα αντανακλά τον βαθμό του στρες.

Προς το παρόν, οι δοκιμές τους έχουν συμπεριλάβει μόνο 22 ανθρώπους και στο μέλλον, το δείγμα θα πρέπει να διευρυνθεί, όπως αναφέρουν, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ηλικίες και πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για την ακρίβεια του τεστ.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί το χρόνιο στρες είναι καταστροφικό για το καρδιαγγειακό σύστημα  & Stress !  &  Ο ενθουσιασμός καταπολεμά άγχος και στρες



Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα