Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Προσοχή. Αυτό είναι το αποξηραμένο ψάρι που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ και τα επικίνδυνα όστρακα που κατασχέθηκαν στην Καβάλα.


Τελικά από την λαίλαπα της νοθείας, κανένα διατροφικό παρασκεύασμα δεν έχει ξεφύγει. 
Μέχρι και ο ταπεινός παστός Γαύρος τους απασχόλησε προκειμένου να των συντηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έγινε επικίνδυνα τοξικός.

Αναλυτικά.
Στην ανάκληση αλατισμένου και αποξηραμένου ψαριού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση του προϊόντος «Γαύρος αποξηραμένος και αλατισμένος», το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «OCTOPUS-Snack aus getrockneten Pazifik-Sardellen», προέλευσης Βιετνάμ, σε συσκευασία των 40 γρ., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18-7-2019.

Την ίδια μέρα στην Β. Ελλάδα κάποιοι άλλοι ασυνείδητοι μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητα και ΟΧΙ ψυγεία όπως θα έπρεπε 2.162 κιλά όστρακα, που όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνα γίνονται αν δεν συντηρηθούν σωστά.

Αναλυτικά:
Περισσότερους από δύο τόνους ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν το πρωί της Δευτέρας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δύο χιλιάδες εκατόν εξήντα δύο κιλά ( 2,162 kg ) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Καβάλας – Δράμας, και συγκεκριμένα στο ύψος του Αμυγδαλεώνα Καβάλας, τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα να κινούνται σε φάλαγγα, τα οποία μετέφεραν ποσότητες οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης τα ανωτέρω οχήματα, ενώ συνελήφθησαν οι οδηγοί αυτών».

Νιώθω υποχρεωμένος να σας κάνω τέτοιου είδους δημοσιεύσεις αφενός για να γνωρίζεται τη συμβαίνει με τα είδη διατροφής, αλλά και αφετέρου να φύγει παντελώς από τον νου του καθενός ότι μπορεί να μην έχει πέσει ποτέ θύμα μιας τέτοιας επικίνδυνης για την υγεία του νοθείας.

Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα