Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ζαχαρώδης διαβήτης: Ο ρυθμισμένος διαβήτης δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας στους διαβητικούς.


Μα και η ρύθμιση του δεν θέλει κόπο, θέλει μονάχα τρόπο ! 

Πέρα από τη βάσανο της ασθένειας ως προς την εξέλιξη της, όλοι οι διαβητικοί αντιμετωπίζουν 
το φαινόμενο της δυσκολίας ρύθμισης του 
και περιορίζονται σε μια αντικοινωνική 
αυστηρή δίαιτα.


Τι όμως μπορεί να φταίει και μόνιμα τους κρατά σε αυτή την εγρήγορση ?

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην αναγκαιότητα ενός αυστηρού εντός εισαγωγικών προγραμματισμού στην διαβίωση όλων μας, στην συνεχή προσπάθεια να διατηρούμε αποτοξινωμένο τον οργανισμό μας και τέλος στον παραλληλισμό μας κατά των δυνατών με την φυσητική, φυσιολογική ζωή.
Τρίπτυχο που αν για όλους μας είναι το ζητούμενο, για τους πάσχοντες από διαβήτη ανεξαρτήτου τύπου είναι επιβεβλημένο.
Ας τα πιάσουμε από την αρχή ένα προς ένα τα πρέποντα και πραγματικά να είστε σίγουροι ότι ο διαβήτης θα συμπλέει μαζί μας στην πιο ήπια του μορφή χωρίς εμείς να τρέχουμε από πίσω του ασθμαίνοντας.

Μικρά και συχνά γεύματα:
Η εμπειρία μου σε ασθενείς με διαβήτη με έχει διδάξει ότι τα πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα είναι εκείνα που διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα.
Μην πείτε ποτέ όχι σε ένα καλό πρωινό, μην αμελήσετε ποτέ την λήψη ενός σνακ κατά τις 10 το πρωί, ακολουθεί το κυρίως γεύμα βάση των αρχών διατροφής του διαβητικού, απογευματινό απαραίτητο και βραδινό όχι αργότερα από τις 22,00 το βράδυ.
Δεν θα ήταν ακατάλληλα και κάποιου μικρότερα γεύματα ( 2 με 3 ) στους ενδιάμεσους χρόνους που θα αποτελούνται από μια χούφτα ξερών καρπών, ( Κατά προτίμηση 15 με 20 αμύγδαλα ) ένα φρούτο εποχής που αρμόζει στην περίπτωση ή ένα κουλούρι κανέλας.
Με αυτόν τον τρόπο ( Γεύματα ανά 3 με 4 ώρες ) ο οργανισμός όχι μόνο εξισορροπεί την λειτουργία του παγκρέατος, αλλά εκμεταλλεύεται ακόμα καλύτερα και την δράση των φαρμακευτικών ουσιών που λαμβάνει.

Ποικιλία στην διατροφή:
Ο οργανισμός του διαβητικού έχει ανάγκη πρόσληψης όλων των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε όλοι από την διατροφή.
Συνεπώς τρέφεται με τα πάντα και εκείνο που προσέχει είναι οι ποσότητες και ασφαλώς η ζάχαρη.

Χρονικός προγραμματισμός:
Εκτός των δυο προαναφερομένων ένα άλλο εξίσου σημαντικό για τον διαβητικό είναι και ο σταθερός προγραμματισμός σε ότι και να κάνει.
Από τις ώρες ύπνου και ξεκούρασης μέχρι και τις ώρες των γευμάτων και της καθημερινής άσκησης.
Συνεπώς, το ρολόι του διαβητικού θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως απαραίτητο βοήθημα για την καθημερινότητα του.

Άσκηση και μόνο άσκηση:
Εάν για ένα μη διαβητικό η άσκηση μπορεί να αποτελεί περιττή πολυτέλεια για τον διαβητικό είναι επιβεβλημένη.
Το καθημερινό περπάτημα δε, σε ένα σταθερό τέμπο έχει αποδεδειχθεί ότι αποτελεί ένα βασικό ρυθμιστή του ζαχάρου στο αίμα.

Σωματικό βάρος:
Παχυσαρκία και διαβήτης είναι τόσο επικίνδυνο όσο και οι συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους σε ένα διαβητικό.
Ιδανικό είναι να διατηρούμε το σωματικό μας βάρος μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα βάση του σωματότυπου που έχουμε.
Αυτό μπορούμε εύκολα να το επιτύχουμε μειώνοντας ή αυξάνοντας απλά τις ποσότητες των γευμάτων μας και όχι καταργώντας κάποια γεύματα.
Εδώ είμαι υποχρεωμένος να σας τονίσω πως μένοντας νηστικοί για πολλές ώρες το μόνο που σίγουρα θα κερδίσουμε είναι να έχουμε μεγάλη αστάθεια στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Χοληστερίνη και τριγλικερίδια:
Μου μοιάζει απόλυτα κατανοητό από όλους γιατί επιβάλλεται στον διαβητικό ασθενή να έχει τόσο την χοληστερίνη, όσο και τα τριγλικερίδια του μέσα στις φυσιολογικές τιμές.
Ας μην φεύγει ποτέ από τον νου του διαβητικού ότι προστατεύει τα αγγεία του με κάθε φυσικό τρόπο αρχικά και μόνο αν χρειαστεί τελικά με την βοήθεια φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που θα του ορίσει μόνο ο θεράποντας ιατρός.

Σχέση με το αλκοόλ:
Σύγχρονες μελέτες απέδειξαν ότι το λίγο αλκοόλ, όχι καθημερινά, δεν θα εμποδίσουν την ρύθμιση του διαβητικού.
Καλό είναι να μην το παρακάνει και να αποφεύγει ασφαλώς τα αλκοολούχα ποτά ζύμωσης, λικέρ και τα επονομαζόμενα κοκτέιλ.

Σχέση με το κάπνισμα:
Ο διαβητικός ασθενής έχει πολλαπλάσιους λόγους να είναι αντίθετος με το κάπνισμα.
Απαγορεύεται απλά και ένα τσιγάρο την ημέρα μιας και υπάρχουν κλινικές αποδείξεις ότι τους κάνει κακό ακόμα και το παθητικό κάπνισμα.

Φυσική συμπαραστάτες του διαβητικού:
Εν’ αρχή ο διαβητικός ασθενής είναι αδιανόητο κατά την προσωπική μου άποψη να μην είναι ενταγμένος στην συστηματική λήψη ειδικευμένων ιαμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής.
Για παράδειγμα η Γανοθεραπεία που τα οφέλη της είναι πολλαπλά και η αρωγή της στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα τεράστια.
Με άξονα πάντα το Ganoderma Lucidum η Πικνογενόλη, ( Pine Bark ) τα A.F.A., το συνένζυμο Q10, τα Ω3 λιπαρά, το Liver shield, σε ένα εξατομικευμένο συνδυασμό όχι μόνο θα προστατευόσουν τον διαβητικό, αλλά θα τον βοηθήσουν κάθετα για την εύκολη ρύθμιση του.

Συμπερασματικά:
Ο ρυθμισμένος διαβητικός δεν είναι άρρωστος και ανήμπορος κάθε επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
Ο διαβητικός ασθενής απλά θα πρέπει να κινηθεί πάνω σε απλούς κανόνες και πραγματικά δεν θα έχει ποτέ στην ζωή του πρόβλημα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 
Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Ασθένειες και κληρονομικότητα. Που είναι η αλήθεια και που η υπερβολή.  &  Πρωτόγαλα. Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?  &  Πράσινα φάρμακα. Αυτονόητο το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι ?  &  Χημικά πρόσθετα με επικίνδυνη για την υγεία μας δράση.  & A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Αίτια που προκαλούν ανοσοκαταστολή και φυσική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα