Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Χρόνια Φλεβική Νόσος. Σοβαρότατος κίνδυνος και φυσική αντιμετώπιση.

Πόσες φορές έχετε ακούσει παράπονα από άλλους για πόνο και πρησμένα, βαριά πόδια ?
Μήπως το πρόβλημα το έχετε και εσείς χωρίς να μπορείτε να το εξηγήσετε ?
Το βέβαιο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με το φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων.

Χρόνια φλεβική νόσος το όνομα της και ας την γνωρίσουμε καλύτερα μιας και έχει μελλοντικά δυσάρεστες σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Χρόνια Φλεβική Νόσος είναι ένα χρόνιο νόσημα, του οποίου τα συμπτώματα επιδεινώνονται ναι μεν με τις υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εξακολουθεί και υφίσταται και τους χειμερινούς μήνες.
Τα συμπτώματα της νόσου το χειμώνα δεν μας ενοχλούν στον ίδιο βαθμό, αλλά με την πάροδο των ετών το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν παραμεληθεί.
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 51% του συνόλου των πασχόντων και το 60% όσων υποφέρουν συστηματικά από Χρόνια Φλεβική Νόσο, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο το χρόνο.
Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι, η αντιμετώπιση του προβλήματος στα πρώτα στάδια δεν πρέπει να ξεκινά και να σταματά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα, αλλά να γίνεται συστηματικά, χωρίς διακοπή, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Επιδημιολογικές μελέτες στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της ελληνικής έρευνας και αποδεικνύουν γιατί η Χρόνια Φλεβική Νόσος έχει χαρακτηριστεί σαν επαγγελματική νόσος καθώς τη συναντάμε ευρέως σε εργαζόμενους που είναι όρθιοι πολλές ώρες, όπως είναι οι πωλητές, κομμώτριες, νοσοκόμες, μάγειρες, σε εργαζομένους που έχουν καθιστική εργασία, όπως υπάλληλοι γραφείου, οδηγοί φορτηγών ή ταξί και σε εργαζόμενους σε γονατιστή θέση, όπως ξυλουργοί, οικοδόμοι, τεχνίτες τοποθέτησης δαπέδων κ.α.
Όλες αυτές οι κατηγορίες των ατόμων αλλά και όσοι αισθάνονται «βαριά» κουρασμένα τα κάτω άκρα τους, θα πρέπει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα να συνεχίζουν τη θεραπεία και να μην σταματούν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής.
Ένας μεγάλος κίνδυνος, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, είναι η δημιουργία φλεβικών ελκών που αλλοιώνουν την ποιότητα του δέρματος, ενώ ακόμη πιο επικίνδυνη και απειλητική είναι η δημιουργία θρομβοφλεβίτιδας,  Θρομβώσεων που παρουσιάζονται στους κιρσούς, όταν το αίμα μέσα στις φλέβες πήζει και εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία του. 

Πιο επικίνδυνες είναι οι εσωτερικές αλλά εξίσου επώδυνες αποδεικνύονται και οι επιφανειακές θρομβοφλεβίτιδες.
Το ανθρώπινο σώμα αρχικά προοριζόταν για έναν δραστήριο τρόπο ζωής, για να μπορεί ο άνθρωπος να κυνηγά, να ψαρεύει και να συλλέγει την τροφή του.
Στην εποχή μας όμως οι συνθήκες ζωής άλλαξαν.
Είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σύμφωνα με το δυτικό τρόπο ζωής και να είμαστε πολύ πιο νωθροί.
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που στα πόδια μας αρχίζουν να παρουσιάζονται όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη Χρόνια Φλεβική Νόσο όπως πόνος, πρήξιμο, κούραση, αίσθημα βάρους, ευρυαγγείες, κιρσοί, συμπτώματα και αυτά του δυτικού τρόπου ζωής που έχουμε ενταχτεί.
Το χειμώνα, περισσότερο από ότι το καλοκαίρι, ελαττώνονται οι ευκαιρίες για κίνηση, έτσι υπάρχουν επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες για τη Χρόνια Φλεβική Νόσο που όσο περνά ο χρόνος τείνει αυξανόμενη.
Ο δραστήριος τρόπος ζωής ωφελεί τους πάντες, σε οποιασδήποτε ηλικία, και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία των ποδιών σας, καθώς διευκολύνεται η επιστροφή του αίματος στην καρδιά.
Η καλύτερη άθληση για τα πόδια είναι αυτή που δυναμώνει τους μύες, χωρίς να καταπονεί το φλεβικό σύστημα. ( Π.Χ. κολύμβηση, πεζοπορία, τζόγκινγκ, ποδήλατο, ακόμα και βάδισμα σε επίπεδο mars )
Επίσης η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας καταπόνησης για τις φλέβες και τις αρτηρίες σας.
Μην καταναλώνετε λιπαρές τροφές με τεχνητά λίπη, ( Μαργαρίνες κτλ ) μην προσθέτετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας γιατί προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και απόφραξη των αρτηριών.
Να καταναλώνετε τακτικά, μικρά γεύματα καθώς συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και στη διατήρηση της ενέργειας σε σταθερά επίπεδα.
Τέλος να μην ξεχνάτε την απαραίτητη κατανάλωση νερού καθημερινά.
Τουλάχιστον 8 ποτήρια φιλτραρισμένου καθαρού νερού καθημερινά έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και εν’ προκειμένου το καρδιαγγειακό και φλεβικό μας σύστημα.
Η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων μπορεί να απαλύνει τον πόνο, να απαλλάξει από αισθήματα βάρους, και πρηξίματος και να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος όμως θα σας θυμίσω συνήθως τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα καταπολεμούν το σύμπτωμα και όχι την ρίζα του κακού. 

Τα φυσικά φλαβονοειδή, έχουν χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες ευρέως και έχουν δείξει μέσω κλινικών ερευνών, ότι βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των φλεβών των κάτω άκρων και στην αντιμετώπιση δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως κιρσοί, ευρυαγγείες, οίδημα, ( Πρησμένα πόδια ) κόπωση και αίσθημα βάρους.
Μια ιδανική φυσική βιολογική φόρμουλα για αυτές τις περιπτώσεις, πλούσια και σε φλαβονοειδή είναι αυτή του Πανεπιστημίου των Αθηνών που την αποτελούν το Pine Bark, ( Πυκνογενόλη ) τα Grape Seed extract, ( Εκχύλισμα από κουκούτσια κόκκινου σταφυλιού. ) και το γνωστό σε όλους Ginko Biloba.
Αποφράζει φλέβες ( Αρτηρίες ) και αγγεία και ενισχύει παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος γενικότερα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834Γιώργος Ερισιαάνος Κυριακού
ΦαρμακοποιόςΔιαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα