Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Κώστας Κωσταρέλος. Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Νανοϊατρικής.

Δεν υπάρχει κανένας τομέας και καμίας επιστήμης
που πραγματικά να μην βρεις διακεκριμένους Έλληνες πρωτοπόρους σε αυτή και μάλιστα τα πρώτα βήματα τους να τα έχουν κάνει σε Ελληνικά πανεπιστήμια.
Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής σήμερα Κώστας Κωσταρέλος.

Ο Κώστας Κωσταρέλος είναι καθηγητής Νανοϊατρικής στο Τμήμα Ιατρικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μάντσεστερ.
Επίσης, διοικεί το εργαστήριο Nanomedicine Lab που είναι μέρος του Κέντρου για τραυματισμό και επισκευή ιστών και του Εθνικού Ινστιτούτου Γραφενίου. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο στον τομέα της νανοϊατρικής.

Ο Κώστας Κωσταρέλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως χημικός μηχανικός και στη συνέχεια και το διδακτορικό του στον ίδιο τομέα στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου.
Εκεί μελέτησε την στερεοχημική σταθεροποίηση των λιποσωμάτων χρησιμοποιώντας μόρια συμπολυμερούς κατά συστάδες.
Ολοκλήρωσε τις μεταδιδακτορικές του σπουδές σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και εργάστηκε κοντά σε πολλούς και καταξιωμένους καθηγητές.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός καθηγητή στη Γενετική Ιατρική & Χημική Μηχανική στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη.

Το 2002, μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου Imperial College Genetic Therapies Centre και το 2003, ο Έλληνας καθηγητής ξεκίνησε να εργάζεται στο κέντρο Centre for Drug Delivery Research του UCL School of Pharmacy ως αναπληρωτής προϊστάμενος. Το 2007, προήχθη σε διευθυντή του τμήματος νανοϊατρικής και επικεφαλής του κέντρου.
Το 2013, το εργαστήριο Nanomedicine Lab,υπό την ηγεσία του Κώστα Κωσταρέλου, ενσωματώθηκε στο Τμήμα Ιατρικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και στο ινστιτούτο National Graphene Institute στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Το εργαστήριο έχει μια μεγάλη ιστορία στην ανάπτυξη λιποσωμάτων, κολλοειδών νανοσωματιδίων, φυσικών και συνθετικών μακρομορίων και καινοτόμων νανοϋλικών ως συστήματα φορέων για θεραπευτικές και διαγνωστικές εφαρμογές.
Ο Κώστας Κωσταρέλος, μαζί με την ομάδα του, σχεδίασαν μικροσκοπικές
θερμικές νανο-χειροβομβίδες που εκρήγνυνται πάνω στους καρκινικούς όγκους και εξολοθρεύουν τις καρκινικές ουσίες τους.
Ο Κώστας Κωσταρέλος είναι μέλος της Royal Society of Chemistry (FRSC),της Royal Society of Medicine (FRSM) καθώς και μέλος της Royal Society of Arts (FRSA).Είναι ιδρυτικό και ανώτερο μέλος του περιοδικού “Nanomedicine” και είναι στο συντακτικό συμβούλιο πολλών επιστημονικών περιοδικών.
Έχει βραβευτεί με την υποτροφία 2010 Japanese Society for the Promotion of Science (JSPS) Professorial Fellowship από το National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) στη Τσουκούμπα της Ιαπωνίας.Διαβάστε ακόμα: 
Φίλτρο νερού. Η μόνη ουσιαστική λύση.  &  Όταν Έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους,  &  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ &  Χαράλαμπος Τζούλης. Έλληνας επιστήμονας ενάντια στην νόσο Parkinson.  &  Ευαγγελία Κρανιά. Άνοιξε νέους δρόμους θεραπειών για την καρδιακή ανεπάρκεια. 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα