Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Τοξίνες. Και το όνομα αυτής Ε171 !

Άλλη μια τοξική ουσία ανακάλυψαν πρόσφατα
οι επιστήμονες που από την μια μου μοιάζει
να όργισαν ακόμα μια φορά, αλλά και από την άλλη αναρωτιέμαι, τελικά είναι η τελευταία ?

Για το καμουφλάζ των Ε... έχω ξανά αναφερθεί, που ακόμα και οι ειδικοί φορές δεν ξέρουν να ερμηνεύσουν, παραμένοντας όμως το γεγονός
ότι τις τοξίνες όσο και να προσπαθούμε να αποφύγουμε
θα τις περάσουμε στον οργανισμό μας με τις γνωστές συνέπιες
σε βάρος της υγείας μας.

Η ανακοίνωση του IARC ( Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο ) είναι ξεκάθαρη.
Πειράματα σε ζώα ( Αρουραίους ) έδειξαν ότι η ουσία προκάλεσε προ-καρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου σε 40% των πειραματόζωων που την ήπιαν μαζί με το νερό τους. 

Οι αλλοιώσεις αυτές δεν είναι κακοήθεις, αλλά ασφαλώς μπορούν να γίνουν σταδιακά.
Το Ε171 χρησιμοποιείται σε γλυκά, σοκολάτες, μπισκότα, τσίχλες, αντηλιακά, οδοντόπαστες, χρώματα τροφών και άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Προηγούμενες έρευνες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) είχαν δείξει ότι η εισπνοή του Ε171 μπορεί να είναι καρκινογόνα.
Όμως η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και όταν η ουσία εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα και το στομάχι.
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών της Γαλλίας, με επικεφαλής τον δρα Ερίκ Ουντό του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έδωσαν σε αρουραίους να πιουν νερό με Ε171 επί 100 μέρες, σε ποσότητα ανάλογη με αυτή που καταναλώνουν οι άνθρωποι μέσω των τροφών, καλλυντικών κ.α.

Το Ε171 απορροφήθηκε από το έντερο και πέρασε στο αίμα, μέσω του οποίου εξαπλώθηκε σε άλλα σημεία του σώματος.
Οι προ-καρκινικές αλλοιώσεις ( Ως πολύποδες ) εμφανίσθηκαν σε τέσσερα ζώα στα δέκα που είχαν πιει νερό με την εν λόγω ουσία, αλλά σε κανένα πειραματόζωο που δεν είχε πιει νερό με Ε171.
Επίσης σημαντικό είναι ότι το βρέθηκε πως το Ε171 να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
Προς το παρόν, είναι ασαφές κατά πόσον αυτά τα ευρήματα έχουν ισχύ και στους ανθρώπους.
Οι ερευνητές, πάντως, προειδοποίησαν ότι το Ε171 πιθανώς αποτελεί πηγή μεγαλύτερης ανησυχίας για τα παιδιά που καταναλώνουν πολλά επεξεργασμένα γλυκά.
Ήδη, η Γαλλική κυβέρνηση διέταξε άμεση έρευνα για την ασφάλεια του Ε171, στο πλαίσιο ευρύτερης μελέτης για την ασφάλεια των διαφόρων νανοϋλικών στη δημόσια υγεία.
Τα αποτελέσματα του πορίσματος αναμένονται έως το τέλος Μαρτίου και θα σας ενημερώσω άμεσα.
Συμπερασματικά: 
Ατυχώς για όλους μας οι τοξίνες είναι πολλές και για λόγους σκοπιμότητας οι περισσότερες άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Το μόνο που μένει σε εμάς προκειμένου να αμυνθούμε είναι αφενός να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε ( Πόσο εύκολο να πείσεις ένα παιδί να μην φάει μπισκότα ή σοκολάτες που βλέπει στην διαφήμιση και στο κυλικείο του σχολειού του ? ) και αφετέρου να στρατευτούμε με την δύναμη της φύσης προκειμένου να απομακρύνουμε τις τοξίνες και να ενισχύουμε τον οργανισμό.
Σαφέστατα υπάρχουν φυσικές λύσεις !
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
ΦαρμακοποιόςΔιαβάστε ακόμα:
Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες !  &  Τοξίνες από τις διατροφικές μας συνήθειες.  &  Tοξίνες.   &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα