Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Χημειοθεραπεία ΙΙ. Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση τους.

Το άρθρο γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ PhD, MD

Μα για του λόγου το αληθές στην χθεσινή μου δημοσίευση έρευνας, διαβάστε μετά προσοχής αυτά που λέει μια έγκριτη οικολόγος.
{ Η αποτυχία της χημειοθεραπείας να θεραπεύει τον καρκίνο. }

Όλο και περισσότεροι ασθενείς αρνούνται να κάνουν χημειοθεραπεία.

Αυτοί ζουν πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερα !!!
Τα ποσοστά του καρκίνου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30 τοις εκατό κατά την τελευταία δεκαετία και το ήμισυ του συνόλου των περιπτώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο πεθαίνουν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ( Global Burden of Disease Cancer Collaboration published online by JAMA Oncology )
Επιπλέον, η κυτταροτοξική χημειοθεραπεία έχει όφελος επιβίωσης 5 ετών σε ενήλικες κάτω από το 3 τοις εκατό!!!
Ο καρκίνος είναι από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως.
Από το 2005 μέχρι και το 2015, τα κρούσματα καρκίνου αυξήθηκαν κατά 33 τοις εκατό και ο αριθμός των νέων περιπτώσεων αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 70% τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Ο καρκίνος είναι ιάσιμη ασθένεια ( 80% τοις εκατό του συνόλου των ασθενειών ) και για την ασθένεια αυτή καταναλώνονται το 90% του συνόλου των δαπανών της υγειονομικής περίθαλψης.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής είναι 1 στους 3 άνδρες και 1 στις 4 γυναίκες.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο στους άνδρες. ( 1,6 εκατομμύρια περιπτώσεις )
Ο καρκίνος της τραχείας, των βρόγχων και των πνευμόνων είναι οι κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο στους άνδρες.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες ( 2,4 εκατομμύρια περιπτώσεις ) και η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.
Οι πιο συχνοί καρκίνοι της παιδικής ηλικίας είναι η λευχαιμία, άλλα νεοπλάσματα, το μη-Hodgkin λέμφωμα, ο καρκίνος του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Η αποτυχία στη θεραπεία του καρκίνου είναι η χρήση των κυτταροτοξικών φαρμάκων και η συμβατική χημειοθεραπεία που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να κάνουν χημειοθεραπεία, ως θεραπεία για τον καρκίνο και οι περισσότεροι αυτοί άνθρωποι επιβιώνουν.
Γιατί η χημειοθεραπεία χειροτερεύει την έκβαση του καρκίνου...
Η συμβολή της κυτταροτοξικής χημειοθεραπείας στην πενταετή επιβίωση σε κακοήθειες ενηλίκων είναι 2,3% στην Αυστραλία και 2,1% στις ΗΠΑ.
Οι ογκολόγοι προτείνουν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους. 


Στόχος πρέπει να είναι και η βελτίωση της επιβίωσης.
Κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει και παρά τη χρήση νέων και ακριβών φαρμάκων για τη βελτίωση των ποσοστών ανταπόκρισης και άλλων παραγόντων δεν υπάρχει καμία βελτίωση από τα σχήματα που χρησιμοποιούνται.
Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στα πέντε χρόνια ποτέ δεν είναι ελεύθεροι καρκίνου.
Οι περισσότερες στατιστικές απλά τονίζουν ότι οι ασθενείς είναι «ακόμα ζωντανοί» στα πέντε χρόνια.
Οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν καρκίνο και πολλοί πεθαίνουν από τον καρκίνο αργότερα.
Αυτοί που επιβιώνουν από την χημειοθεραπεία έχουν μια σημαντικά κακή ποιότητα ζωής, γιατί υποφέρουν από μεγαλύτερο πόνο και έχουν μεγαλύτερη αναπηρία από ποτέ στα 15 τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Αν δεν κάνουν χημειοθεραπεία, θεραπεία παρατηρείται σε ποσοστό 90%. Βέβαια, αυτό είναι κατανοητό ότι θα κοστίσει στις φαρμακευτικές εταιρείες εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ ή δολάρια ή άλλο νόμισμα, και οι ασθενείς θα έχουν μικρότερη διάρκεια νοσηλείας και θα κάνουν λιγότερες ιατρικές επισκέψεις, κ.λπ.
Clinical Oncology, December 2004: “The Contribution of Cytotoxic Chemotherapy to 5-year Survival in Adult Malignancies”

Η χημειοθεραπεία δεν στοχεύει μόνο τα καρκινικά κύτταρα:
1) σκοτώνει πολύ περισσότερο τα φυσιολογικά κύτταρα από ότι τα καρκινικά κύτταρα, και
2) Προκαλεί βλάβες και τοξινώνει πολλά από τα φυσιολογικά κύτταρα που επιβιώνουν.

Γιατί λοιπόν η χημειοθεραπεία σκοτώνει τόσους πολλούς ανθρώπους ;
Υπάρχουν πολλά άλλα δηλητήρια που κοστίζουν πολύ λιγότερο. (Κυάνιο, άνθρακας, αρσενικό, Zyklon B κ.α. )

Είναι όλα δηλητήρια.
Η κατανάλωση από το στόμα ή η ένεση είναι δηλητήριο για το σώμα.
Τα τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας απλώς παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι τα άλλα δηλητήρια για να σκοτώσουν τον οργανισμό και με πολύ πόνο, ταλαιπωρία και χρήμα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ένα άτομο στα δύο θα μπορέσει να ανακάμψει από τον καρκίνο αν χρησιμοποιήσει την συμβατική ιατρική.
Υπάρχει μια διεθνής ταξινόμηση ( Το σύστημα TNM ) που κατατάσσει τους όγκους με βάση τη σοβαρότητά τους, σε στάδια Ι, II, III, IV, και σε υπο-ομάδες.
Είναι σαφές ότι οι αρχικές αλλοιώσεις που είναι και αμφίβολες ή στο όριο της κακοήθειας αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατηρούμενων "νεοπλασιών" που θεραπεύονται.

Είναι εξίσου σαφές πόσο συχνά αυτές τεκμαίρονται ως νεοπλασίες, χωρίς να είναι...
Έτσι, στα πρώτα στάδια των όγκων ( και στους αμφίβολους όγκους ) τα ποσοστά θεραπείας είναι εξαιρετικά υψηλά, ενώ στα επόμενα στάδια, δηλαδή, όταν σίγουρα είναι όγκοι, τα ποσοστά είναι μόλις πάνω από το μηδέν.
Η αιτία για την διαφορά αυτή είναι η εξειδίκευση των δεδομένων και το πώς ένας ασθενής αξιολογείται.
Η ανασύσταση του ανοσοποιητικού συστήματος και η ανοχή, η τοξικότητα των οργάνων και του μεταβολισμού, η κατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος, η λειτουργία των οργάνων, η ποιότητα ζωής, και οι νευρογνωστικές λειτουργίες δεν αξιολογούνται στις κλινικές μελέτες, σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα ποσοστά επιβίωσης και ανάκαμψης των ασθενών με καρκίνο.
Η βλάβη στα συστήματα αυτά αναπτύσσεται σιγά-σιγά μετά από την χημειοθεραπεία, και εκδηλώνεται σε όλο το σώμα αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια μετά.
Χρειάζονται 3-5 χρόνια μετά τη χημειοθεραπεία για να αρχίζουν ξανά οι ασθενείς να έχουν περισσότερα συμπτώματα από τη νόσο από ό, τι είχαν πριν από τη διάγνωση, λόγω των κυτταροτοξικών φαρμάκων.
Επικουρική χημειοθεραπεία δίνεται συχνά σε ασθενείς οι οποίοι δεν την έχουν πραγματικά ανάγκη καθόλου.
Οι ογκολόγοι δεν μελετούν όλους τους κινδύνους της χημειοθεραπείας σε σχέση με τα οφέλη και την ποιότητα ζωής για κάθε ασθενή που αντιμετωπίζουν.
Οι μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με την επικουρική χημειοθεραπεία στον καρκίνο ( Καρδιακή τοξικότητα, δευτεροπαθής λευχαιμία, άνοια, και νευροτοξικότητα ) επισκιάζουν την κλινική αποτελεσματικότητα των διαφορετικών σχημάτων χημειοθεραπείας που χρησιμοποιούνται, συνήθως, σήμερα.
Για παράδειγμα, οι επιζήσαντες από μεταστατικό καρκίνο των όρχεων έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νοσηρότητας για περισσότερα από 10 χρόνια μετά την χημειοθεραπεία.

Υπάρχει σημαντικά αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων που οφείλεται στους χημειοθεραπευτικούς παράγοντες.
Όσοι για παράδειγμα έχουν νόσο του Hodgkin ( Λέμφωμα ) και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είναι 14 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν λευχαιμία και 6 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο των οστών, των αρθρώσεων, και των μαλακών ιστών από τους ασθενείς που δεν υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.
Κατά 97% η χημειοθεραπεία δεν έχει καμιά επίδραση στον μεταστατικό καρκίνο.
Πώς η χημειοθεραπεία ενισχύει την ανάπτυξη καρκίνου
Με την χημειοθεραπεία προκαλείται βλάβη του DNA σε υγιή κύτταρα-Nature Medicine.
Η χημειοθεραπεία λειτουργεί αναστέλλοντας την αναπαραγωγή των ταχέως διαιρούμενων κύτταρων, όπως αυτά που υπάρχουν στους όγκους.
Τα υγιή κύτταρα καταστρέφονται από τη χημειοθεραπεία από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται WNT16B, η οποία ενισχύει και την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων.
Η αύξηση της WNT16B προκαλείται από τα καρκινικά κύτταρα και εκκρίνεται στα γειτονικά κατεστραμμένα κύτταρα.
Η WNT16B, όταν εκκρίνεται, αλληλεπιδρά με τα γειτονικά κύτταρα και να τα αναγκάζει να γίνουν και αυτά καρκινικά, διηθητικά, και το σημαντικότερο, ανθεκτικά στην χημειοθεραπεία.
Στη θεραπεία του καρκίνου, οι όγκοι συχνά ανταποκρίνονται καλά αρχικά, αλλά ακολουθεί ταχεία αναγέννησή τους και στη συνέχεια αντίσταση σε περαιτέρω χημειοθεραπεία.
Τα ποσοστά της αναπαραγωγής των κυττάρων του όγκου αυξάνονται μεταξύ των θεραπειών.
Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι βλάβες στα καλοήθη κύτταρα ... μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην ενίσχυση της κινητικής ανάπτυξης του όγκου.
Οι ασθενείς με ανίατους καρκίνους, σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση στα τελευταίες φάρμακα, ωστόσο οι γιατροί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στη θεραπεία που κάνουν σε ασθενείς τελικού σταδίου, γιατί η χημειοθεραπεία τους κάνει περισσότερο κακό από ό, τι καλό.
Αν έχετε καρκίνο προτιμήστε τις εναλλακτικές θεραπείες !!!
Οι ασθενείς με καρκίνο στην πραγματικότητα πεθαίνουν από τις συμβατικές θεραπείες ( Χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και βιολογικές θεραπείες ) πριν ο όγκος γίνει ικανός να τους σκοτώσει.

Η Dr Σάββη Μάλλιου Κριαρά είναι Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, M.D. PhD, τ. Στρατιωτικός ιατρός, τ. Γ.Γ. Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας.
Είναι συμβεβλημένος ιατρός και με τον ΕΟΠΥΥ.
Επίλογος:
Θέλοντας να διατηρήσω την σοβαρότητα του δημοσιεύματος της έγκριτης ειδικού ιατρού, δεν θα σας αναφερθώ σε κανένα φυσικό ίαμα που καταπολεμά τον καρκίνο, ούτε καν σε αυτά με την αντικαρκινική τους δράση ή την αντιοξειδωτική.
Θα σας αφήσω να το επεξεργαστείτε μόνοι έχοντας απλά στην άκρη πάντα του μυαλού σας ότι υπάρχει φυσικά, φυσική λύση τόσο στην πρόληψη, όσο και την θεραπεία ακόμα και του καρκίνου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:
Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη ! *  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  & Πόσο αθώα είναι τα φάρμακα,



 

 

Το δημοσίευσαν:
http://proionta-tis-fisis.com/ http://www.aetos-apokalypsis.com http://www.emedi.gr
Πιθανά και άλλα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα