Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Υπάρχει ιδανικό Βάρος ανάλογο του ύψους και της ηλικίας ?

Αν και για εμένα προσωπικά τον βασικό ρόλο
τον παίζει ο σωματότυπος του καθενός
και της καθεμίας, εντούτοις είναι μια πολύ συχνή ερώτηση των φίλων αναγνωστών.

Σε μια γυναίκα νεαρή φυσιολογικού αναστήματος που η φύση την έχει προικίσει με πολύ μεγάλο, πλούσιο στήθος μπορεί στην ζυγαριά να φαίνεται υπέρβαρη ενώ οπτικά να έχει πραγματικά τις ιδανικές αναλογίες μιας λεπτής.

Για να γίνω πιο σαφής θα φέρω ένα απλοϊκό παράδειγμα.

Ο γιος μου είναι σήμερα στα 23 αν τον δεις από κάποια απόσταση θα πεις ένας καλογυμνασμένος αθλητικός άνδρας, όταν τον πλησιάσεις θα σου κάνει εντύπωση πιθανά το ύψος του που είναι 1,92, μα όταν ανέβει στην ζυγαριά  θα τρομάξεις σίγουρα γιατί είναι 100 κιλά.

Λογικά και οι δυο περιπτώσεις μεγαλώνοντας θα έχουν κάποια αύξηση του βάρους τους που όμως πάντα θα είναι άδικη με την οπτική τους εικόνα.
Παρόλα αυτά για να προσδιορίσουμε πόσο περίπου θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας τον σωματότυπο όπως προανέφερα, την ηλικία, το ύψος ασφαλώς και τέλος το φύλο.

Εδώ θα αναφέρω και την πυκνότητα των οστών, αλλά συνήθως ο υπέρβαρος είναι υπέρβαρος από το συσσωρεμένο λίπους που έχει και όχι από το βαρύ οστό.

Από την άλλη ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι την απάντηση του ιδανικού βάρους θα την δώσει ο δείκτης μάζας σώματος.

Κατά την δική μου άποψη το ιδανικό βάρος είναι συνάρτηση της εικόνας ενός ατόμου και ο σωματότροπος που διαθέτει.

Σε ένα πίνακα που σας παραθέτω θα δείτε μια γενική αναλογία ύψους βάρους όπου σε συνδυασμό με τα προαναφερόμενα ίσως βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα.

Πράσινα: Ιδανικό βάρος.

Πορτοκαλί: Υπέρβαρος.

Κόκκινο: Παχύσαρκος.

Κίτρινο: Λιποβαρείς.

Τέλος ένα γεγονός που θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας είναι πως οι άνδρες πάντα έχουν λίγο περισσότερα κιλά από μια γυναίκα ιδίου ύψους.  

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα