Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

H5N1 ξαναχτυπά.

Η θανατηφόρος γρίπη των πτηνών μόνο για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά έκανε την εμφάνιση της δριμύτερη.

Στο άρθρο βρήκα εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί προ μηνών αναρωτήθηκα και εύλογα νομίζω στο εξής.

Ο συνοικιακός μου χασάπης που αγοράζω τα κροατικά της εβδομάδας συνήθως πουλά το κοτόπουλο 4,5 ευρώ και τα ελευθέρας βοσκής 6,00 το κιλό.

Όταν είδα όμως διαφημίσεις μεγάλων αλυσίδων σουπερ μάρκετ με 1,90 ή 2,10 δεν θα σας κρύψω προβληματίστηκα μα παρόλα αυτά δεν μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω λες και κάτι να με προειδοποιούσε.

Σήμερα διαβάζοντας το άρθρο που ακολουθεί έκανα το συνειρμό, Γαλικία αλυσίδα σουπερ μάρκετ, γαλλικά περίεργα κοτόπουλα με ένα δύευρω,  μπας και έχει λάκκο η φάβα ?

Επιμένουμε κατά την γνώμη μου Ελληνικά και με την βούλα φίλες και φίλοι και είμαι σίγουρος πως δεν θα χάσουμε.

Διαβάστε την δημοσίευση με προσοχή, αξίζει τον κόπο.

Οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών η Ιαπωνία και το Μαρόκο, ανέστειλαν τις εισαγωγές πουλερικών από τη Γαλλία αφότου ανιχνεύτηκε ο θανατηφόρος ιός  H5N1 (γρίπη των πτηνών) στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έδρα παραγωγών πουλερικών και φουά γκρά, είπε το υπουργείο Γεωργίας χθες.

Ο ιδιαίτερα μεταδοτικός ιός έχει σκοτώσει 22 από τις 32 κότες σε μια οικογενειακή φάρμα στη περιοχή Περιγκόρ, είπαν οι αρχές στις 25 Νοεμβρίου.

Αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε άλλες φάρμες στην περιοχή Ντορντόν, για πρώτη φορά μετά από το 2007.

Αξιωματούχος στο υπουργείο είπε πως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Τυνησία επίσης ανέστειλαν τις εισαγωγές.

Η γρίπητων πτηνών ξεσπά σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για εξαγωγές, ιδιαίτερα για το γαλλικό φουά γκρα, που όλη τη χρονιά πέρσι έφερε πωλήσεις αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου στη χονδρική αγορά.

Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φουά γκρα από τη Γαλλία.

Τα συμπεράσματα και η ευθύνη δικιά σας.

 
 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα